FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 The Operational Art Of War 3 - game untuk armchair general

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: The Operational Art Of War 3 - game untuk armchair general   Fri Sep 03, 2010 5:23 pm



The Operational Art Of War 3 ni sesuai untuk orang yang banyak berfikir..
Ianya slow pace game.. takder menembak orang.. takder frag musuh pakai grenade..
hanya gerak kan platun/kompeni/batalion/brigade/division/corps ke medan perang..

berbeza dengan game armchair general yang lain ialah sistem supply nyer yang mudah.. tak payah nak fikir berapa liter diesel untuk satu division armor perlu dibekalkan sehari.. tak perlu nak buat kira2 braper peluru yang perlu dibawa.. hanya perlu pasti kan division tak dikepung musuh dan mempunyai LOC. dia akan supply dengan automatik.. itu sajer..

game ni jugak banyak senario.. cth nyer.. ww2 western front



anda boleh buat pilihan2 yang akan mempengaruhi hala tuju perang ww2 di europe.. silap pilih.. nasib laa.. hahahaha..



Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: The Operational Art Of War 3 - game untuk armchair general   Fri Sep 03, 2010 5:24 pm

aduhai.. gambor terbesor sgt la pulak...
Back to top Go down
 
The Operational Art Of War 3 - game untuk armchair general
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: