FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 When Trumpets Fade

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: When Trumpets Fade   Thu Sep 23, 2010 12:08 pm

When Trumpets Fade
1998


Rating: Restricted

Setting masa WW@ masa Battle kat Hurtgen Forest. 1944. Amerika menyerang, Jerman tunggu jer nak ambush orang Amerika. Antara pertempuran yang dahsyat sebab jumlah casualty di pihak Amerika memang tinggi.

Dalam cerita ini Amerika nak menawan sebuah laluan/jambatan. Tapi pihak Jerman dah tau. Jadi deorang tinggal tunggu. Amerika terpaksa guna infantri sebab kawasan hutan. Tank semua tak masuk sebab memang tak boleh pun.

Best tengok sebab memang nampak yang perang kat Hurtgen nie brutal.
Back to top Go down
azaz
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 31/10/2010
Age : 40
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: When Trumpet Fade   Tue Nov 02, 2010 12:21 am

Dah tgk cerita nie sbb ada beli dulu....antara filem yg mengambarkan perang di hutan Belgium. Dalam drama Band of Brothers pun ada jugak amik latarbelakang perang kt sini.
Mmg best cerita ni cuma hero jer mcm tak survive. Very Happy
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: When Trumpets Fade   Tue Nov 02, 2010 12:47 am

Uih..ni cerita yang dia tembak member dia lari tu tak ? time dia nak serang kedudukan meriam. Tq kepada Tajau, boleh la cari buat koleksi. Very Happy
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: When Trumpets Fade   Tue Nov 02, 2010 3:16 pm

@nasiru wrote:
Uih..ni cerita yang dia tembak member dia lari tu tak ? time dia nak serang kedudukan meriam. Tq kepada Tajau, boleh la cari buat koleksi. Very Happy

No Hal Smile a arr citer yang tuelah
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: When Trumpets Fade   Tue Nov 02, 2010 3:53 pm


Hahaha...dulu masa beli vcd cerita ni dulu kat pasar malam, dia letak tajuk Saving Private Ryan 2....marketing strategy kut....tapi layan jugak Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: When Trumpets Fade   Today at 2:43 am

Back to top Go down
 
When Trumpets Fade
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: