FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 PC GAMES MODDING~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 10:40 pm

Assalamualaikum semua~ada x sesiapa di sini yg minat dan tahu/pakar/mahir modding game2 PC x kisahlah game RTS,FPS dan lain2??~~
Back to top Go down
verex
Corporal
Corporal


Posts : 229
Join date : 17/08/2010
Age : 24
Location : Universiti TerHebat Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 10:49 pm

Nak modified PES 2010 ada team malaysia.... pegi SINI
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 10:52 pm

saya sebenarnya hanya minat utk modding game2 RTS,FPS dan simulator kereta lumba sahaja~ada sesiapa di sini yang tahu???~~
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 11:07 pm

ala..
x kisah la modding pe2 pun..

kalau ko minat,ko amek...kalau x minat,xpe..orang len amek...
cam aku...
hahaha

verex...
aku sebenarnya dah banyak kali cuba...termasuk dengan bantuan generalkiva bagi link2 yang sepatotnya..

tapi aku tetap x paham nak modding PES2010...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 11:09 pm

@tomcat tiram wrote:
ala..
x kisah la modding pe2 pun..

kalau ko minat,ko amek...kalau x minat,xpe..orang len amek...
cam aku...
hahaha

verex...
aku sebenarnya dah banyak kali cuba...termasuk dengan bantuan generalkiva bagi link2 yang sepatotnya..

tapi aku tetap x paham nak modding PES2010...

yg paling "sakit" bab coding dan modelling lah~mmg "azab"~
Back to top Go down
verex
Corporal
Corporal


Posts : 229
Join date : 17/08/2010
Age : 24
Location : Universiti TerHebat Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 11:16 pm

tomcat, bro punya PES version berapa... sebab kalau nak mod.. kena update sapai version 1.3

saya dah cuba.. n the result... TERBAIK.... memang wujud team Malaysia....
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 11:29 pm

PES2010...
versi xtau...

huhuhuu
aku xtau mod verex....

puas aku tampal macam2...
las2 skali...
sumer x jadi..

aku cuma harap dapat boot baru je..
hehe..tergoda beb nengok boot2 jenis lawa
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 11:31 pm

hu~ada x sesiapa di sini tahu buat model TU-16 Badger,TU-22M3 Backfire,SU-35,SU-37 dan Mig-35 x???~nak guna model2 tu utk modding C&C Generals Zero Hour Middle East Crisis mod~~
Back to top Go down
verex
Corporal
Corporal


Posts : 229
Join date : 17/08/2010
Age : 24
Location : Universiti TerHebat Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 11:57 pm

tomcat

First sekali kan download yang ni

PES 2010 Patch 4.0 + Malaysia Team :
http://www.filefront.com/15313939/Setup4.0.msi/
or
http://hotfile.com/dl/23390398/5276c99/Setup4.0.msi.html


Lepas tu


HOW TO CHECK YOUR PES 2010 VERSION
===================================
1) Go to your PES 2010 installed directory.
2) Right click on pes2010.exe and choose properties.
3) Go to Details tab and look at the "File version" and "Product Version"

cuba tengok version berapa pes2010.exe

bergantung pada version tu boleh download data patch ikut link di bawah dan seterusnya Install


Data Patch 1.3 :
http://www.filefront.com/15313727/Setup1.3.msi/
or
http://hotfile.com/dl/23394523/034d5f1/Setup1.3.msi.html

Data Patch 1.2 :
http://www.filefront.com/15313743/Setup1.2.msi/
or
http://hotfile.com/dl/23394552/0f91c6e/Setup1.2.msi.html

Data Patch 1.0 & 1.1 :
http://www.filefront.com/15313749/Setup1.0.msi/
or
http://hotfile.com/dl/23394576/1425595/Setup1.0.msi.html


Good Hunting Soldier
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Thu Sep 23, 2010 11:58 pm

fuh...nak modding general tu...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Fri Sep 24, 2010 12:07 am

@generalkiva wrote:
fuh...nak modding general tu...

leh tolong modding kan x??~~
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Fri Sep 24, 2010 1:48 am

aku tak reti la.... install pastu main game tau la Laughing
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Fri Sep 24, 2010 9:33 am

Bro bole masuk kat sini:

http://www.cncgeneralsworld.com/

ada forum modding...bole tanya camna diaorang buat Smile
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Fri Sep 24, 2010 10:41 am

@tomcat tiram wrote:
PES2010...
versi xtau...

huhuhuu
aku xtau mod verex....

puas aku tampal macam2...
las2 skali...
sumer x jadi..

aku cuma harap dapat boot baru je..
hehe..tergoda beb nengok boot2 jenis lawa

aku dah buat tapi hampeh jugak tak tau la silap kat mana
warna jersey semua team jadi sama
Back to top Go down
verex
Corporal
Corporal


Posts : 229
Join date : 17/08/2010
Age : 24
Location : Universiti TerHebat Malaysia

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Fri Sep 24, 2010 1:18 pm

@katon wrote:
@tomcat tiram wrote:
PES2010...
versi xtau...

huhuhuu
aku xtau mod verex....

puas aku tampal macam2...
las2 skali...
sumer x jadi..

aku cuma harap dapat boot baru je..
hehe..tergoda beb nengok boot2 jenis lawa

aku dah buat tapi hampeh jugak tak tau la silap kat mana
warna jersey semua team jadi sama

kena install kit server dulu bro... pastu updatekan PES... kalau x boleh main.. pegi SINI ade crack...
lepas tu boleh mod macam biasa
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Fri Sep 24, 2010 11:42 pm

katon..haha...kita serupa...jeles woo nengok kat web ada Malaysia dan kelab2 Malaysia..
boot baru lagi...huish...besnye!


tq verex...
amek masa sikit nak download...

kebetulan sejak beberapa harini,internet umah aku macam ada masalah...........

*ingat lagi aku gila2kan boot 2,satu hari aku gode2 kitserver..tapi x jadi ape...cesss...
Back to top Go down
azim09
Private First Class
Private First Class


Posts : 148
Join date : 28/07/2010
Age : 6
Location : cari la sendiri

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Sat Oct 02, 2010 6:12 am

kat sini ada sesapa yang ada game World In Conflict? klau ada leh try download black hawk down mod.boleh share info pasal ni.
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 8:55 pm

huhuu
aku ada satu kisah sadis pasal PES...

aku beli game PES2011...
aku dah install....tapi xreti la nak crack...
dia ada bagi file "crack",Autorun,Set-up 1-7...

sapa2 leh ajar aku camna nak crack?
huhuu
sebelum ni abang aku yang tukang installkan...



World In Conflict?,baru beli haritu....
yang moden punya...
tapi ngah xde semangat nak main...
gambar lawa...


Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 9:40 pm

@tomcat tiram wrote:
huhuu
aku ada satu kisah sadis pasal PES...

aku beli game PES2011...
aku dah install....tapi xreti la nak crack...
dia ada bagi file "crack",Autorun,Set-up 1-7...

sapa2 leh ajar aku camna nak crack?
huhuu
sebelum ni abang aku yang tukang installkan...



World In Conflict?,baru beli haritu....
yang moden punya...
tapi ngah xde semangat nak main...
gambar lawa...



crack tu hg copy ja tom..

(gila power PC hg!!ley men PES 2011)
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 9:47 pm

@mike zulu wrote:
@tomcat tiram wrote:
huhuu
aku ada satu kisah sadis pasal PES...

aku beli game PES2011...
aku dah install....tapi xreti la nak crack...
dia ada bagi file "crack",Autorun,Set-up 1-7...

sapa2 leh ajar aku camna nak crack?
huhuu
sebelum ni abang aku yang tukang installkan...



World In Conflict?,baru beli haritu....
yang moden punya...
tapi ngah xde semangat nak main...
gambar lawa...



crack tu hg copy ja tom..

(gila power PC hg!!ley men PES 2011)

aku dah copy crack tu dan tampal dekat IMG...
tapi xde kesan pun?

dia kata "PES2011 has not been installed"..
huhuhuu

xdela power pun Mike..processor aku Core 2 Duo 1.8ghz je..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 10:28 pm

bukan kat .img laa tom2..

dalam file crack tu ada .exe file..

hang copy pastu paste kat .exe file yg ori dalam c drive

(kalau hang set kat c drive laaa.. kalau hang install kat d drive.. maka d drive lah ia..)

pastu dah buleh main..
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 10:30 pm

kuat la 2..
PC hg kompom GC power gila baru ley main..

IMG??
paste kt game pnya folder laa..
yg application pnya file tu..
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 10:33 pm

susah aku nak terang kan pakai porem jer ni..

kalau depan mata senang sket nak buat..

macammana yek..
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 10:34 pm

fox..

dekat crack files tu cuma ada "PES2011 tools"

aku dah copy "PES2011 tools" tu,pastu dah paste dekat file ori...
tapi xleh gak...
Mad

tu la fox...
aku pun dah x paham ni...
hahaa
sengsara la aku nak tunggu game ni boleh main..

mike..
GC:NVIDIA GeForce 9400 GT (PS3.0/VS3.0)
RAM:3gb


Last edited by tomcat tiram on Mon Oct 11, 2010 10:37 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Mon Oct 11, 2010 10:36 pm

dalam file pes tools tu ada apa?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PC GAMES MODDING~   Today at 4:40 am

Back to top Go down
 
PC GAMES MODDING~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: