FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Oct 02, 2010 7:44 am

salam kepada semua warga baru panggilan pertiwi.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
LimaTangoMike
Specialist
Specialist


Posts : 182
Join date : 16/08/2010
Age : 33

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Oct 02, 2010 9:07 am

wah3x...
LS sampai lewat malam pun tak lupa PP...
tahniah...
Back to top Go down
Boron
Civilian
Civilian


Posts : 48
Join date : 17/09/2010
Age : 51

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Oct 02, 2010 10:26 am

Slam semua
bulan ke 2 kat Panggilan Pertiwi ni..haram semua boleh menerima kehadiran saya.
Back to top Go down
Boron
Civilian
Civilian


Posts : 48
Join date : 17/09/2010
Age : 51

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Oct 02, 2010 10:27 am


pembetulan haram = harap
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Oct 02, 2010 10:30 am

selamat datang kepada semua warga baru Panggilan Pertiwi Raja09 dan Boron...
semoga anda semua bahagia di sini..
Very Happy

Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Oct 02, 2010 10:31 pm

@Boron wrote:
Slam semua
bulan ke 2 kat Panggilan Pertiwi ni..haram semua boleh menerima kehadiran saya.

pendapat gempurwira...

hahahahahahahhaha.... nasib saudara boron perbetulkan dgn segera kalau tak pasti jadi isu..

disini la kita boleh berbincang hal ketentraan... BEST.....
Back to top Go down
LimaTangoMike
Specialist
Specialist


Posts : 182
Join date : 16/08/2010
Age : 33

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sun Oct 03, 2010 2:14 pm

@GEMPURWIRA wrote:
@Boron wrote:
Slam semua
bulan ke 2 kat Panggilan Pertiwi ni..haram semua boleh menerima kehadiran saya.

pendapat gempurwira...

hahahahahahahhaha.... nasib saudara boron perbetulkan dgn segera kalau tak pasti jadi isu..

disini la kita boleh berbincang hal ketentraan... BEST.....

TSM dia bagus...
hahahha...
Back to top Go down
Jiran
Corporal
Corporal


Posts : 205
Join date : 04/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Tue Oct 05, 2010 4:17 pm

Salam

Perkenalkan saya forumer baru disini
=Jiran=
Sesuai nick name, saya berasal dari Jiran - Indonesia (istilah di sini Inland)
Maksud saya disini bukan untuk berbual-bercakap yang bersifat flamming
Maksud saya ingin berdiskusi dengan sehat-santun dan membawa manfaat bagi siapa saja yang membaca dan terlibat didalamnya

FYI, pekerjaan sehari-hari saya bukan dari Military/Defence, saya hanya pegawai biasa yang meminati masalah Militer/Pertahanan dan teramat mencintai tanah air Indonesia, juga mencintai kedamaian di antara negara-negara Asean khususnya
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Tue Oct 05, 2010 4:20 pm

@Jiran wrote:
Salam

Perkenalkan saya forumer baru disini
=Jiran=
Sesuai nick name, saya berasal dari Jiran - Indonesia (istilah di sini Inland)
Maksud saya disini bukan untuk berbual-bercakap yang bersifat flamming
Maksud saya ingin berdiskusi dengan sehat-santun dan membawa manfaat bagi siapa saja yang membaca dan terlibat didalamnya

FYI, pekerjaan sehari-hari saya bukan dari Military/Defence, saya hanya pegawai biasa yang meminati masalah Militer/Pertahanan dan teramat mencintai tanah air Indonesia, juga mencintai kedamaian di antara negara-negara Asean khususnya

Selamat datang Jiran ke Forum PP dan selamat berforum cheers Jiran ini di Indonesia di sebelah mana?
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Tue Oct 05, 2010 4:22 pm

selamat datang pak jiran.... selamat berforum..hehehe...semoga forum ini dapat mengeratkan lagi hubungan kita antara 2 buah negara
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Tue Oct 05, 2010 4:44 pm

Selamat datang saudara Jiran. Kami sentiasa mengalu-alukan penyertaan anda. Tak kira samada warga baru kami datangnya dari negara sendiri mahupun dari negara lain. Yang penting sekali kita berdiskusi dengan cara berhemah, saling hormat menghormati. Dan bukannya mengikut perasaan. Kerana kita semua juga adalah serumpun.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Tue Oct 05, 2010 4:45 pm

Selamat datang pak jiran ke forum PP. semoga kita dapat mengeratkan silaraturahim antara kita.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
LimaTangoMike
Specialist
Specialist


Posts : 182
Join date : 16/08/2010
Age : 33

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Tue Oct 05, 2010 6:03 pm

Yaaaaa....Selamat datang bapak!!
Di sini mmg kita enak aja omong2 military...
bisa aja kita bekerja serumpun...
semoga terus sukses...


ps: Dan-dan je speaking...heheheh...
Back to top Go down
mentos
Civilian
Civilian


Posts : 20
Join date : 16/05/2010
Age : 29

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 12:51 am

salam perkenalan, dah dekat setahun sy follow PP, ni first time post somethinng haha.. suke lihat komen n dpt gak tau ape terjadi dlm negara kita ni.. so harap semua dapt trima kehadiran sy... Smile
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 12:54 am

maka rajin2lah kamu mengepos kemari... hehehehe. selamat datam

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 12:59 am

waalaikumsalam perkenalan...
selamat datang mentos...
tahniah diucapkan kerana menjadi seorang silent-reader yang dalam jangka masa yang lama..
hehee

biasa2 kan la diri di sini..
Very Happy
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 1:02 am


_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
LimaTangoMike
Specialist
Specialist


Posts : 182
Join date : 16/08/2010
Age : 33

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 8:51 am

@mentos wrote:
salam perkenalan, dah dekat setahun sy follow PP, ni first time post somethinng haha.. suke lihat komen n dpt gak tau ape terjadi dlm negara kita ni.. so harap semua dapt trima kehadiran sy... Smile

welkam2...
enjoy your stay here... What a Face
Back to top Go down
Jaybee
Civilian
Civilian


Posts : 1
Join date : 05/10/2010
Age : 32

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 9:28 am

Salam kepada semua warga lama dan baru panggilan pertiwi.
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 10:00 am

Selamat datang pada warga baru PP ..patuhi R&R dan selamat berforum Laughing
Back to top Go down
Jiran
Corporal
Corporal


Posts : 205
Join date : 04/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 3:34 pm

@Tajau wrote:

Selamat datang Jiran ke Forum PP dan selamat berforum cheers Jiran ini di Indonesia di sebelah mana?

Saya bekerja di Jakarta
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 3:39 pm

@Jiran wrote:
@Tajau wrote:

Selamat datang Jiran ke Forum PP dan selamat berforum cheers Jiran ini di Indonesia di sebelah mana?

Saya bekerja di Jakarta

ooooo bolehlah gie minum2 kat Jakarta kalau saya di sana Cool
Back to top Go down
Jiran
Corporal
Corporal


Posts : 205
Join date : 04/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 4:05 pm

@afiq flanker wrote:
selamat datang pak jiran.... selamat berforum..hehehe...semoga forum ini dapat mengeratkan lagi hubungan kita antara 2 buah negara

Terimakasih
Amin, semoga ya Smile
Back to top Go down
Jiran
Corporal
Corporal


Posts : 205
Join date : 04/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 4:18 pm

@Tajau wrote:

ooooo bolehlah gie minum2 kat Jakarta kalau saya di sana Cool

Siap Boss
Siap layan lah, kita makan enak di kaki-lima yah cheers
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Wed Oct 06, 2010 4:22 pm

nasi padang... aku dah lama teringin nak makan nasi padang

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: ::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Today at 4:39 am

Back to top Go down
 
::1OCT 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: