FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 4:35 pm

Memohon anggota Pakatan VOYAGAR letakkan peralatan dan kelengkapan dalam post ini..


Last edited by HelangRimba on Tue Oct 12, 2010 11:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 6:54 pm

apekebendanyekah ini wahai helang di rimba? adakah kamu membuat hubungan sulit? eh... bukan. pakatan sulit?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 7:00 pm

bukan sebab perhubungan sulit atau pakatan sulit....BERTIWI perlukan bahan berita utk dipaparkan pada umum aset yg ada pada Voyager. Setiap satu aset akan di maklumatkan dan dikategorikan bagaimana mana...sesungguhnya itu lah tujuannya..

Setiap negara akan hantar aset kepunyaan di sini...

Ohhh Mr. Kurien, hang yg cakap begitu.....aku takut.... Laughing
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 7:02 pm

aku jd pemerhati je....
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 7:52 pm

aku masih tak paham apakebendakah ini. Hahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 8:50 pm

@mr. kurien wrote:
aku masih tak paham apakebendakah ini. Hahahaha

Kurien, sejarah dia ada kat dlm thread syark tu....klaka, klaka....dah mcm wargames dah!!!
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:15 pm

Oooh...ada special thread untuk Voyager laaa....HR, diorang mintak tukar nama laa..glame sikit..hahaha
Sementelahan tu, kita bagi pengenalan Bendera Voyager:



Dicipta oleh arkitek terkenal dari Oberstland iaitu Baron Anwar Speer...

Pakatan Voyager setakat ini terdiri dari:

Yaminzland diketuai oleh Fuhrer Yaminz
Vonland diketuai oleh Kaiser Von
Kurtzland diketuai oleh Fuhrer Kurtz
Sharland diketuai oleh Sultan Sharivan
Wufiland diketuai oleh El Duce Wufi
Kardiaxland diketuai oleh Presiden Kardiax


Sentiasa mengalu2kan anggota baru untuk memperlengkapkan aset Voyager

Segala aset2 kita, perarakan , perencanaan , ucapan2 akan dipamerkan di area yg disediakan oleh BERTIWI.
Voyager akan senriasa menghormati aspirasi PPUN.


Geng2...carilah satu lagu untuk Voyager..... Laughing Laughing


Last edited by von on Mon Oct 11, 2010 9:20 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:18 pm

kalau korang pakai lagu cindai pun ok jugak.. hahahahaha..
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:22 pm

@alphafoxsierra wrote:
kalau korang pakai lagu cindai pun ok jugak.. hahahahaha..

Hahaha..pandai laa ko...buat kena gelak dek Thunder je kang....pehhh!!!!
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:25 pm

ala.. thunder pun pakai lagu nazam lebaran jer pun..
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:28 pm

@alphafoxsierra wrote:
ala.. thunder pun pakai lagu nazam lebaran jer pun..

Erk! betul ke...mmg molek thunder pakai lagu tu, nak sangat kami dengar lagu tu...Alpha..ko pasangkan kat sini lagu rasmi Thunder tu..bagi kitorang takuuut sikit....hahahahkahkahkahhehehhekikiki!!!! Laughing
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:32 pm

aku fire stone jer.. sebab aku takder aset utk dipertontonkan.. hahahahaha..
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:34 pm



Fuhrer Kurtz, mohon kebenaran dari Kaiser Von untuk mengupdate segala gambar Kurtzland semasa latihan prang tempoh hari...

El Duce Wufi, mohon kebenaran juga untuk mengupdate operasi latihan tempoh hari...

Sekian, terimakasih
.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:37 pm

@alphafoxsierra wrote:
aku fire stone jer.. sebab aku takder aset utk dipertontonkan.. hahahahaha..

Amacam join pakatan, takde aset pun takpa....negara hang bikin propaganda kaw kaw punya untuk kita..
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 9:53 pm





Kerajaan Vonland amat prihatin tentang kebajikan para anggota2 tenteranya. Berpuluh ribu Ambulan land Rover seperti di atas tu disediakan dan akan disupplykan juga kepada negara2 Pakatan Voyager. Walaupun ianya telah digunakan semenjak IRA bermaharalela di Ireland Utara prestasinya amat memuaskan. Lord Mountbatten tu adalah mangsa seranan ganas IRA. Beliau terbunuh akibat bom yg diletakkan IRA di dalam boat layarnya bersama beberapa orang anggota keluarga beliau pada 1979. Sekadar ingatan kepada anggota Voyager kerana negara superpower Abland telah pun bersetuju utuk menghantar tentera2 swasta ala2 blackwater ke pakatan Thunder.....berhati2 anasir subversif...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 10:10 pm

@von wrote:
@alphafoxsierra wrote:
aku fire stone jer.. sebab aku takder aset utk dipertontonkan.. hahahahaha..

Amacam join pakatan, takde aset pun takpa....negara hang bikin propaganda kaw kaw punya untuk kita..

aku ni layak jadik BENDERA jer kot.. hahahahaha..
Back to top Go down
airborne_boyz
Corporal
Corporal


Posts : 278
Join date : 22/05/2010
Age : 46

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 10:46 pm

@von wrote:
@alphafoxsierra wrote:
ala.. thunder pun pakai lagu nazam lebaran jer pun..

Erk! betul ke...mmg molek thunder pakai lagu tu, nak sangat kami dengar lagu tu...Alpha..ko pasangkan kat sini lagu rasmi Thunder tu..bagi kitorang takuuut sikit....hahahahkahkahkahhehehhekikiki!!!! Laughing

huh....suka bebenor
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 10:50 pm

@von wrote:
Oooh...ada special thread untuk Voyager laaa....HR, diorang mintak tukar nama laa..glame sikit..hahaha
Sementelahan tu, kita bagi pengenalan Bendera Voyager:



Dicipta oleh arkitek terkenal dari Oberstland iaitu Baron Anwar Speer...

Pakatan Voyager setakat ini terdiri dari:

Yaminzland diketuai oleh Fuhrer Yaminz
Vonland diketuai oleh Kaiser Von
Kurtzland diketuai oleh Fuhrer Kurtz
Sharland diketuai oleh Sultan Sharivan
Wufiland diketuai oleh El Duce Wufi
Kardiaxland diketuai oleh Presiden Kardiax


Sentiasa mengalu2kan anggota baru untuk memperlengkapkan aset Voyager

Segala aset2 kita, perarakan , perencanaan , ucapan2 akan dipamerkan di area yg disediakan oleh BERTIWI.
Voyager akan senriasa menghormati aspirasi PPUN.


Geng2...carilah satu lagu untuk Voyager..... Laughing Laughing

ayarkkk~bukan eden yg cipta bendera tu~bendera tu bendera Principality of Zeon dari anime gundam 0083~~

http://gundam.wikia.com/wiki/Principality_of_Zeon
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 11, 2010 10:58 pm


Takpo...dlm PP ni kiro ko laa....Hidup Baron!!!!
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 1:30 am

@von wrote:


Fuhrer Kurtz, mohon kebenaran dari Kaiser Von untuk mengupdate segala gambar Kurtzland semasa latihan prang tempoh hari...

El Duce Wufi, mohon kebenaran juga untuk mengupdate operasi latihan tempoh hari...

Sekian, terimakasih
.

Kaiser Von, gambar yg di ambil ketika TTS 1st tuh boleh dijadikan latihan perang pertama....syarkland nye media tak cukup berkuasa utk menakut dan goyahkan moral askar Kurtzland....
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:37 am

hantar unit armour dulu dari sharsland


Uploaded with ImageShack.us
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 9:19 am

Unit SS Tiger 1 Battalion dari Yaminzland...



Bsedia kasi Tiger fobia kat Thunder... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 9:39 am

mari guna konsep bagi Thunder serang dulu sehingga kaw. dalaman negara dan kemudian, dalam 8 - 10 bulan huru hara kan semua Tim Thunder...

setiap askat Thunder yg ditangkap samada di larikan secara rahsia atau dibunuh secara rahsia sebagaimana Vietkong buat kat US Marine...

askar regular Kurtzland akan masuk setiap negara Thunder secara normal atau secara ****.. menggunakan teknik PLO, CIA dan KGB...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 11:05 am

@SgtKurtz wrote:
mari guna konsep bagi Thunder serang dulu sehingga kaw. dalaman negara dan kemudian, dalam 8 - 10 bulan huru hara kan semua Tim Thunder...

setiap askat Thunder yg ditangkap samada di larikan secara rahsia atau dibunuh secara rahsia sebagaimana Vietkong buat kat US Marine...

askar regular Kurtzland akan masuk setiap negara Thunder secara normal atau secara ****.. menggunakan teknik PLO, CIA dan KGB...

Hahaha!!!!! bersemangat sungguh ko ni Fuhrer Kurtz....yaaa perarakan tentera dimulakan oleh angakatn perang Sultan Sharivan dari Sharsland...yeaa...go bebeh, go (bunyi ala ala Austin Powers) cheers cheers
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 11:08 am

@von wrote:
@SgtKurtz wrote:
mari guna konsep bagi Thunder serang dulu sehingga kaw. dalaman negara dan kemudian, dalam 8 - 10 bulan huru hara kan semua Tim Thunder...

setiap askat Thunder yg ditangkap samada di larikan secara rahsia atau dibunuh secara rahsia sebagaimana Vietkong buat kat US Marine...

askar regular Kurtzland akan masuk setiap negara Thunder secara normal atau secara ****.. menggunakan teknik PLO, CIA dan KGB...

Hahaha!!!!! bersemangat sungguh ko ni Fuhrer Kurtz....yaaa perarakan tentera dimulakan oleh angakatn perang Sultan Sharivan dari Sharsland...yeaa...go bebeh, go (bunyi ala ala Austin Powers) cheers cheers

perarakan ketenteraan dimulakan dgn lagu Panzerlied dan disusuli dgn lagu Sieg Heil Viktoria!!! cheers
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Today at 10:24 am

Back to top Go down
 
Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 13Go to page : 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: