FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 15, 2010 6:50 pm

ok..sms jika ade something sbb aku denga von masak sedap2 utk persidangan kita
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 15, 2010 6:52 pm

@SgtKurtz wrote:
ok..sms jika ade something sbb aku denga von masak sedap2 utk persidangan kita

Yeake... huhuhu
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 15, 2010 7:44 pm

pendapat gempurwira...

ni la kelemahan pakatan voyager siap boleh crita hal2 lain lg...

ni mana kelengkapan pertahanan moden korang yang lain?
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sat Oct 16, 2010 9:49 am




Ada gempurwira...tapi penuh kerahsiaan...sikit demi sedikit untuk mengelak dari diketahui musuh2.
El Duce Wufi...penampilan sulung dgn sebuah aircraft fighter..mmg aset udra yg kita nanti2kan..tahniah El Ducie, Vonland juga sedang menyusun atur squadron Spitfirenya untuk mengekang kebiuasan tentera thunder, sebanyak 438 buah spitfire dan 3261 ground crew bersiap sedia untuk operasi "Kembirikan mereka".
Spitfire dan Tomahawk El Duce i walaupun kapalterbang kipas tapi ianya penuh dgn tipudaya semasa dogfight dan thunder jgn under estimate kami...



Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sat Oct 16, 2010 9:55 am





Begitu juga dgn P-51 Mustang. Vonland telah mempersiapkasakan RVAF dgn 400 buah aircraft ini untuk membantu squadron2 spitfire dan 3 ribu ground crew penyokong


Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sat Oct 16, 2010 5:05 pm

zero takde ke? u.s air craft je

kalu ada lu orang dapat satu bintang dari SUNDA PRESS-AKHBAR SUARA BEBAS YANG MEMPERJUANGKAN NASIB WANITA DITINDAS


ANTARA KEMPEN SUNDA PRESS


ANTARA RAPAT UMUM PERWAKILAN WANITA KEADILAN UNTUK MITSHUBISHI ZERO


MASA DEPAN NEGARA JUGA MENUNTUT KEADILAN UNTUK KAUM IBU BAGI PIHAK MITSHUBISHI ZERO
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sat Oct 16, 2010 5:11 pm

pendapat gempurwira...

FUIYOOOOO............... pakatan voyager mula membakar dgn aset2 rahsia mereka yang selama ini mereka sembunyikan dengan baik tanpa pengetahuan pakatan thunder...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 12:06 am


Gafaro..ko join je kitorang..ko pun minat Mitsibishi Zero Sen tu...kitorang pun minat jugak..objectif kita sama.
Pasal ko lanun? Tak menhadi hal punya...sebab dulu2 Queen of England iaitu Queen Elizabeth 1 pun sudah taja lanun apa! Habih kapal2 Sepanyol kena tibai dek lanun...hasil kongsi2 laa.kalo ko kena attack, kita bantu la ko. kita pun sekarang dlm Ops kembirikan Mereka, ko sebagai kepala lanun sudah tenntu suka dgn action2 sebegini...aaa apalagi tunggu, kitorang pun makin kuat sekarang ni..Vonland pun macam nak order 587 buah zero tu....apa lagi tunggu...mari mari mari...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 12:15 am



Persidangan antara 3 buah negara2 Voyager telah berjalan dgn amat lancar sekali. pelbagai aset2 telah ditunjukkan kpd ketua2 negara yg bersidang tadi. negara2 yg mengambil bahagian dlm meeting meja bulat itu ialah Kurtzland, Wufiland dan Vonland sendiri yg menjadi tuan rumah komanwel voyager ni. Dan dalam masa yg sama Fuhrer Kurtz dari Kurtzland telah selesai membuat bajet yg terbesar dlm sejarah negaranya bagi keperluan pertahanan. kekuatan daratnya bertambah2 gemilang lagi termasuk sejumlah modal insan yg sungguh bersidiplin. Kaiser Von dan El Duce Wifi telah tenganga seketika ketika pembentangan belanjawan Kurtzland.

Berikut adalah aset2 Kurtland dlm bentuk CKD termasuk modal insan tu sekali..CKD.



Ack ack. Sebanyak 3476 buah
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 12:28 am



Opel Blitz...Kurtzland telah mengikut jejak langkah Vonland untuk memiliki truck jenis ini keran ramai drebar2 Vonland kata bagus mmg bagus ini truck. oh yaaa total yg dibeli oleh mereka ialah sebayk 4517 buah.

Dalam pada itu Kerajaan Vonland telah menganugerahkan tender memvaiki kapal dilimbongan kering kepada syarikat Stark Heavy Industries. Dan kapal Tirpitz agung itu akan mula diselenggarakan oleh merkea berkuatkuasa pada saat ini jugak. Sistem barter teleh dijalankan dgn penyerahan kontrak itu. Sebagai ganti, Stark industries akan memberikan pelbagai data2 penting mengenai negara2 Thunder semasa merka berkhidmat dgn merka dulu.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 12:38 am




Walaupun tentera darat Kurtzland telah memiliki berbu buah halftrack Hanomag ni, tapi merka masih lagi membelinya kerana begitu efisien sekali. Dan CKD di atsnya itu ialah LR komando milik Vonland. Vonland telah memesan terus sebanyak 473 buah LR ni dari sebuah super power dan perjanjian untuk peralatan lain juga telah dijalankan. Cuma tunggu deliverynya sahaja.

Dan dalam pada itu, Vonland ingin mengucapakan tahniah kpd Lord kurien kerana telah dilantik untuk mnjadii penolong setiausaha agung PPUN. Selamt bertugas...jangan kasi nuklear kek kita sudah laaa hehehe cheers
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 12:42 am



Stark industries dgn bangganya menerima tender dan mula meninjau kawasan limbungan tersebut

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 12:44 am


Begitu juag dgn artilery ringan ini, tentera darat Kurtzland amat meminati meriam ini kerana mudah untuk digerakkan ke sana ke mari. jadi mereka telah membeli sebanyak 2107 pucuk senjata ini.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 12:55 am




Selain dari itu, El Duce Wufi, sedang asyik meneliti sebuah model Tirpitz Vonland (kapal sebenar sekarang ada kat limbungan sedang diseleneggra Stark Heavy Ind) dan model2 Vonland Royal navy yg lain. Wufiland juga berura2 untuk menubuhkan sebuagh armada untuk mengompletekan battle groupnya. persidangan yg membawa makna besar untuk tumbesaran navy nya....
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 1:04 am

dari analisa model tirptz vonlad.. dlm bebrapa waktu ini, el duce wufi akan menghantar unit2 risikan ke MH untuk penilaian aset2 terbaru..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 1:06 am

Meriam main panggil pucuk ke? Mampuih nak galas kat belakang woi!!!!!

Senapang and de gang kita panggil pucuk, Meriam kita panggil laras

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 1:14 am



Persidangan meja bulat. pasal meja tu bulat yg kita panggil persidangan meja bulat. Waktu beristirehat sbelum masuk sesi kedua perbincangan cara2 untuk menggulingkan kerajaan thunder dgn bantuan lanun.
El Duce Wufi sedang membaca cara2 untuk kembirikan Thunder . Fuhrer Kurtz walaupun ucapannya amat garang dan ganas lagi sadis sesadis sadismya tapi rupa2nya adalah seorang yg amat pemaluuu sekali. hehehehhe


Last edited by von on Mon Oct 18, 2010 1:20 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 1:18 am

Mej(B) wrote:
Meriam main panggil pucuk ke? Mampuih nak galas kat belakang woi!!!!!

Senapang and de gang kita panggil pucuk, Meriam kita panggil laras

Alamak, super power dah kasi halilintar daaa. dalm Voyager kita semua panggil laras tapi Kurtzland je panggil pucuk sebab org dia kuat2 belaka, main angkat camtu je...(nak cover la tuu..kikiki)
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 1:36 am




Adakah dgn imej ini, Fuhrer Kurtz akan membina armadanya yg tersendiri. Di harap Tuan penasihat Heinz Tajau Guderian dapat melobi Fuhrer ni untuk membentuk navynya. Tuan penasihat dan empunya Werewolf militan iaitu Oberst Anwar Speer juga diharap dapat memujuk Fuhrer ni membentuk sebuah navy.
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 2:48 am

Buat navy kenalah tanya Admiral Karl Vonny Donitz.... Guderian kete kebal dia pandailah.... Apalah vonny....

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 8:32 am

hehehehehehehehehehehehe.... Embarassed
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 11:36 am

Mej(B) wrote:
Buat navy kenalah tanya Admiral Karl Vonny Donitz.... Guderian kete kebal dia pandailah.... Apalah vonny....

Vonny? Wahhh...what a pride...bukan calang2 superpower recognise ni..pehhhh!!!!!
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 11:42 am





Kurtzland nampak gaya tidak mngambil mudah modal insan. Jadi beberapa ketumbukan untuk mengahadapai musim sejuk juga diambil kira. 40 ribu askar pakar dlm winter war juga sedang dibentuk dan akan dipamerkan kpada umum dlm perarakan yg akan datang. Tapi untuk operasi kembiri ini, pasukan ni mereka KIV dulu. Adalah dipahamkan bahawa cuma ABland dlm pakatan Thunder yg mempunyai unit ini


Last edited by von on Mon Oct 18, 2010 11:59 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 11:45 am

heheheheh hang pa nie kekekek..tgggu laa malam nie ada aset baru kuar...kekekkee
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Oct 18, 2010 11:57 am




nampak beria2 benar Kurtzland untuk menguatkan lagi modal insan darat dia. Pasukan hardcore barisan depan juga diberi perhatian, pasukan ni takda masa nak shave ke, baju nak letak kanji pastu kasi gosok side lengan tu sapai jadi pisau...ohhh tidak tidak, division ni cuma tau kill or to be killed. nama unit ni ialah Kurtzteilung.


Unit ini juga memberi sokongan kepada pasukan musim sejuk yg dibentuk oleh Kurtzland Army


Last edited by von on Mon Oct 18, 2010 12:19 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Today at 11:56 am

Back to top Go down
 
Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: