FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 3:49 pm

hahahahaha betul, diharap jua....
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 6:32 pm

@yaminz wrote:
Hopefully MH ada lg stock... Basketball Basketball Basketball

MH ble plak tutop time berkerja, sabtu ahad bukak plak.. adei..

von: hang mmg terbaekk lah!.. tadi wa usha 1/350 yamato kat HHQ .. pehh.. berdesup poket den..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 6:48 pm

insya-allah akan datang, mmg aku akan borong kaw2 semua aset model ww2 dan aset era moden...this time, aku mmg kene bersedia utk menentang Thunder 3 Negara sekaligus...

langkah percubaan yg pertama, risky dan godlike tapi this is what Kurtzland means for.
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 7:01 pm

@wufi wrote:
@yaminz wrote:
Hopefully MH ada lg stock... Basketball Basketball Basketball

MH ble plak tutop time berkerja, sabtu ahad bukak plak.. adei..

von: hang mmg terbaekk lah!.. tadi wa usha 1/350 yamato kat HHQ .. pehh.. berdesup poket den..

Owh, brape rega bro??? Razz Razz Razz
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 7:02 pm

Ssapa nak join sy pegi MH mgu depan x? sabtu depan... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 7:09 pm

alamak....ade paintball game next week, hari ahad xleh ke?
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 7:11 pm

@SgtKurtz wrote:
alamak....ade paintball game next week, hari ahad xleh ke?

On jea kalo Ahad depan... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 7:19 pm

cantikkk kene ajak wufi sekali...
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 7:52 pm

dari gempurwira...

maklumat dari egen perisikan gempurwiraland nampaknya pemimpin2 voyager dipercayai telah bersedia untuk melihat aset terbaru yang akan mereka masukkan kedalam aset tempur terbaru mereka...

adakah pembelian aset pertahanan secara borong(sehingga hampir habis gaji sebulan kerja) akan dapat mengejutkan pakatan thunder???

kita tunggu dan lihat.....
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 8:17 pm

@GEMPURWIRA wrote:
dari gempurwira...

maklumat dari egen perisikan gempurwiraland nampaknya pemimpin2 voyager dipercayai telah bersedia untuk melihat aset terbaru yang akan mereka masukkan kedalam aset tempur terbaru mereka...

adakah pembelian aset pertahanan secara borong(sehingga hampir habis gaji sebulan kerja) akan dapat mengejutkan pakatan thunder???

kita tunggu dan lihat.....

uiks, ada yg kena tido luar mlm nanti... What a Face What a Face What a Face
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 8:24 pm

mmg ade yg kene tido luar pun...
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 20, 2010 11:21 pm

@yaminz wrote:
@wufi wrote:
@yaminz wrote:
Hopefully MH ada lg stock... Basketball Basketball Basketball

MH ble plak tutop time berkerja, sabtu ahad bukak plak.. adei..

von: hang mmg terbaekk lah!.. tadi wa usha 1/350 yamato kat HHQ .. pehh.. berdesup poket den..

Owh, brape rega bro??? Razz Razz Razz

1/350 yamato? rm300 bak kata mr low.. berpinar2 jap aku.. haha.. tapi aku tak beli, sbb bagi aku (mgkn tak berapa kenal sangat dgn mr low) barang2nya tak banyak dan agak mahei.. berbanding dgn MH.. barang berlambak2, dan setengah barang tu ada yg murah.. tapi cat tak banyak mcm HHQ, so, antara 2 kedai nih ada pro dan kontranya...

ahad depan mau pg ka? wa ON jee... hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:10 am

Wufi; masa TTS ke 2 kelmarin, von ada cakap ngan aku yg ko ade survey satu kedai di area JJ Cheras Selatan. Kedai tuh von cakap ada jual diorama serta bahan2 diorama cam pokok, tanah, dahan pokok dan juga beberapa item utk buat diorama tuh gak...

boleh x hang tunjuk lokasi kedai tuh pada aku dan yaminz....hehehehe anggaplah ini kelebihan sulit yg ada pada Voyager. Von pun berminat gak ngan kedai tuh...

Ahad depan nie misi kita ialah mencari barang model dan set diorama...

1/350? besarnye....kat mana hang jumpa tuh wufi?
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:12 am

Multifilla kot?

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:22 am

multifila barang mahal tapi banyak barang pelik2, compressor sana murah
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:22 am

@wufi wrote:
@yaminz wrote:
@wufi wrote:
@yaminz wrote:
Hopefully MH ada lg stock... Basketball Basketball Basketball

MH ble plak tutop time berkerja, sabtu ahad bukak plak.. adei..

von: hang mmg terbaekk lah!.. tadi wa usha 1/350 yamato kat HHQ .. pehh.. berdesup poket den..

Owh, brape rega bro??? Razz Razz Razz

1/350 yamato? rm300 bak kata mr low.. berpinar2 jap aku.. haha.. tapi aku tak beli, sbb bagi aku (mgkn tak berapa kenal sangat dgn mr low) barang2nya tak banyak dan agak mahei.. berbanding dgn MH.. barang berlambak2, dan setengah barang tu ada yg murah.. tapi cat tak banyak mcm HHQ, so, antara 2 kedai nih ada pro dan kontranya...

ahad depan mau pg ka? wa ON jee... hehe

Oh, HHQ ada jual vallejo paint tak bro?
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:26 am

@SgtKurtz wrote:
Wufi; masa TTS ke 2 kelmarin, von ada cakap ngan aku yg ko ade survey satu kedai di area JJ Cheras Selatan. Kedai tuh von cakap ada jual diorama serta bahan2 diorama cam pokok, tanah, dahan pokok dan juga beberapa item utk buat diorama tuh gak...

boleh x hang tunjuk lokasi kedai tuh pada aku dan yaminz....hehehehe anggaplah ini kelebihan sulit yg ada pada Voyager. Von pun berminat gak ngan kedai tuh...

Ahad depan nie misi kita ialah mencari barang model dan set diorama...

1/350? besarnye....kat mana hang jumpa tuh wufi?

Kat mana wufi? Nak beli dio n bhn dio nei, urgent... ASAP... cheers cheers cheers

1/350, tamiya mahal... Academy kurang skit... MHM murah tp ada problem (ciplak org punyer), kalo nak belajar leh beli yg nei... Razz Razz Razz
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:29 am

Nk blajar, beli yg grade 2.... Sure akn buat sampai abis... Kalau beli yg murah, dh pasang niat nk buang kalu x jadi...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:53 am

Mej(B) wrote:
Nk blajar, beli yg grade 2.... Sure akn buat sampai abis... Kalau beli yg murah, dh pasang niat nk buang kalu x jadi...

Betul kata mejar(b)... Embarassed Embarassed Embarassed
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 9:57 am

itu cara saya blajar dr dulu lagi.... Saya x pernah beli kit murah2. Pastu kena jugak blajar mewarna... waemah apa keadaan skalipun...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 10:02 am

Mej(B) wrote:
itu cara saya blajar dr dulu lagi.... Saya x pernah beli kit murah2. Pastu kena jugak blajar mewarna... waemah apa keadaan skalipun...

Betul mejar, sy lak mcari brand2 yg lebih accurate esp ww2 tank...
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 10:34 am

kawan2:

kedai yg aku cakapkan tu.. http://www.multifilla.com/.. bule ngk map kalo nak ke sana. bak kata jimio, barang2 sana mmg ada yg mahei dan murah, dan pelik2 pon ade.. benda yg tak penah korang jumpa, ada kat situ...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 10:42 am

@wufi wrote:
kawan2:

kedai yg aku cakapkan tu.. http://www.multifilla.com/.. bule ngk map kalo nak ke sana. bak kata jimio, barang2 sana mmg ada yg mahei dan murah, dan pelik2 pon ade.. benda yg tak penah korang jumpa, ada kat situ...

owh kedai nei, nanti hang tunjuk la wufi... hehehe
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 10:49 am

@yaminz wrote:
@wufi wrote:
kawan2:

kedai yg aku cakapkan tu.. http://www.multifilla.com/.. bule ngk map kalo nak ke sana. bak kata jimio, barang2 sana mmg ada yg mahei dan murah, dan pelik2 pon ade.. benda yg tak penah korang jumpa, ada kat situ...

owh kedai nei, nanti hang tunjuk la wufi... hehehe

Satu hari ni sok mau sampai jugak kat kedai ni.....
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 10:50 am

hohohohoho Von sudah geli..... hohohohoho

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Today at 2:27 am

Back to top Go down
 
Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: