FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 12:42 pm

@sharivan wrote:
Mej(B) wrote:
Mandy sudah keje balik ke kat MH? hohohohoho
members kat forum lagi satu bagi tau , tapi mgkn temporary kot

Betul k bro? last skali sy bulan lepas xda pun mandy... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 12:43 pm

ManGirly adalah spt yamin ckp

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 12:48 pm

itu Encik Kuman kata dalam forum lagi satu, dia dah tp mandy untuk confirm brg leh pos ke tak
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 2:22 pm

@von wrote:

Toyota Noah kepunyaan kedutaan Vonalnd di Kurtzland. Pemandunya adalah bekas pekerja dari Nato yg seksi tu. El Duce Wufi tanya dia.." apasal ko berenti kerja dgn Lord Jimio tu".. katanya...dia penat laa keje dgn Lord Jimio, Lord Jimio suka makan, asik kena masak je...pagi2 pakai seksi2 dgn weapon last3 kena buat nasi lemak laa, tebar roti canai bagai, haaaa petang2 pulak kena buat laksa penang pulak...tak larat dia....dan mereka semua bergewlak ketawa beramai2 di dalam itu Noah....dan noah itu terus dipandu hingga ke Bersteschgaden.....

adakah kawalan keta pengiring diperlukan
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 2:31 pm



pergerakan toyota noah akan diketuai oleh volvo yg kalis peluru doll
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Thu Oct 21, 2010 3:04 pm


unit2 ini juga akan melindungi keselamatan ketua2 voyager sepanjang masa.


bukan calang2 keta peronda ni....tugas2 kawalan rapat di latih oleh navyseal uganda




kemahiran pemanduan taktikal di latih oleh militan iRA di british....hahahaha
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 2:28 am



Pertemuan 6 bijik mata telah diadakan dalam suasana tertutup di antara sebuah Super Power Berkecuali iaitu Landyland bersama pemimpin Nato iaitu Lord Jimio dan pemimpin Vonland dari pakatan Voyager iaitu Kaiser Von. Tahap keselamatan amat terkawal sekali kerana Presiden Kardiax dari Kardiaxland telah menyapplykan kereta2 peronda polis di setiap penjuru tempat pertemuan pemimpin agung tersebut.

Pertemuan ini telah diusahakan oleh pihak Super Power Landyland, sebuah lagi Super Power di Utara PP dgn menggunakan alat perhubungan canggih satelit dan juga Nato. Tujuannya ialah untuk memujuk Voyager supaya tidak melancarkan pernag akibat peristiwa Tirpitz yg lalu. lagi pun mereka menanggap Voyager sudah amat terlalu kuat dan senang untuk meratah, mengoyak, meracik, menggigit dan seterusnya menelan sampai kenyang Thunderland.

Jadi dgn itu mereka menawarkan satu package yg sungguh berbaloi untuk Vonland. Super power landyland menawarkan SAS LR, SAS desert rat vehicle, big truck with tank trailer dan boat penyelamat Back Whale. Mnakala Nato pula dgn bantuan Superpower di Utara PP pula menawarkan sebuah kapalselam Jerman yg masih belum sempat digunakan oleh Nato. Offer mereka telah diaccept oleh Kaiser Von sambil ketawa berdekah-dekah dan Vonland bersetuju untuk tidak berperang tapi buat seketika sahaja.

Nato juga rupa2nya telah membeli beratus helikopter sikorsky dari Super power Landyland. Nganga jugak kaiser Von melihatkan saiz helikopter tersebut sampai melelh leleh air liurnya. Gambar di bawah adalah untuk proses pembakaran untuk penduduk2 negar PP.



Penyerahan aset dari Yg berhormat Tuan Landysyah kepada Pemimpin Nato Lord Jimio (terpancar wajah kegirangan tidak terperi oleh pemimpin nato itu)


Penyerahan aset maritim dari Yg berhormat Tuan Landysyah kepada pemimpin Vonland, Kaiser Von (dlm hatinya,,,bailik kang aku nak tgk boat sampai pagi sambil minum kopi O panas..)
Kapalselam tu lagi......kuasa laut hahahha



Salah sebuah Sikorsky milik Nato yg ketika itu masih dalam kapal Landyland.


Last edited by von on Fri Oct 22, 2010 2:51 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 2:34 am

Mana gambar satu lagi.... chet!!! potong stim betuilah

mak ai!!!! Landy siap pasang tie nk serah.... mcm YB Kampung Dusun aje.... hohohohohoho TERBAIK!!!!

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 2:41 am

Mej(B) wrote:
Mana gambar satu lagi.... chet!!! potong stim betuilah

mak ai!!!! Landy siap pasang tie nk serah.... mcm YB Kampung Dusun aje.... hohohohohoho TERBAIK!!!!

Protokol tu mejarbee.....bukan senang mau dapat woo.....puas dapat jumpa kawan2 cheers
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 2:43 am

Wa duduk jauh2 pun dpt organise "perjumpaan" angpa semua.... Tidak ada yg mustahil dn tidak ada yg boleh.... hohohoho HIDUP MEJARBEE!!!!! Alamak sendiri angkat ka........

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 2:47 am

huish....tambah aset tu...xleh jadi nie..haha
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 2:51 am

@afiq flanker wrote:
huish....tambah aset tu...xleh jadi nie..haha

Ang kena semak KDNK/GDP ang tu kalau nk tambah aset... kang terbabas plak kena mintak bantuan dgn Bank Dunia.... hohohoho

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 3:06 am


A'ah betul tu Afiq..dengar cerita penduduk2 Vonland dah kena catu barangan seharian kerana bajet pertahanan dah melebihi kuota dah...hahahhaha Laughing jocolor geek
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 3:19 am

Mej(B) wrote:
@afiq flanker wrote:
huish....tambah aset tu...xleh jadi nie..haha

Ang kena semak KDNK/GDP ang tu kalau nk tambah aset... kang terbabas plak kena mintak bantuan dgn Bank Dunia.... hohohoho

wooo..bahaya wooo...boleh melingkup negara...haha


@von wrote:

A'ah betul tu Afiq..dengar cerita penduduk2 Vonland dah kena catu barangan seharian kerana bajet pertahanan dah melebihi kuota dah...hahahhaha Laughing jocolor geek

erk...kesian diorang... cheers
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 8:30 am

aaaaaaahhhhh aku terbakar sungguh dengan Kaiser Von, taniah diucapkan kerana mendapat aset yg terkini...xleh jadi nie...

patutlah semalam rasa lain macam je....rupanya Kaiser Von jumpa Landyshah....not fair, sket pun x ajak...what to do....

taniah Kaiser Von....apa respons Thunder berkenaan dengan ini
Back to top Go down
landyshah
Private First Class
Private First Class


Posts : 129
Join date : 23/09/2010
Age : 46

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 9:39 am

haha ,laju nya kuar gambar...tekejut tgk

sorry geng, pkai tie pasal trus dari opis!!!

Tahniah kepada Pakatan Voyager, saya sebagai negara berkecuali / neutral (non-aligned movement) berharap aset2 tersebut digunakan dlm misi "humanitarian" - rescue boat and nuri untuk SAR / Disaster Relief Very Happy
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 10:00 am

Pehhhh, aset baru tok Voyager... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 10:14 am


Fuhrer Kurtz
Sudah rasa aaa....Yaaa Voyager the great...itu belum lagi gambar aset2 cute nute darat lagi tu..seperti biasa kekuatan kita akan ditunjuk dari masa ke semasa.
Ingat nak ajak gak hang, tp bila pikir ko duk kat hostel tu mana boleh balik lambat2....kesian lak kat ko terkocoh kacah nnt.

YB Landy Syah
Berita yg boleh menggerunkan musuh kena siar cepat2 ngeh ngeh ngeh...
Aset2 Back Whale sudah tentu untuk humanitarian aid seperti yg dikehendaki oleh Landyland.
Dan aset2 darat tu sebagai kumpulan cegahrintang. Tapi mana boleh tahan aset hebat duk diam camtu je...kena cari reason nak pi perang ni (saja bikin sabotaj dlm Vonland, pastu declare war kat Thunder...ngeh ngeh ngeh...)
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 10:20 am

Kaiser Von

Ini yg tak sabar nak buat latihan bersama nnt....heheheh jangan marah aaa jika tersalah sasar tembakan nnt....agagagagagaga
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Fri Oct 22, 2010 12:02 pm

@landyshah wrote:
haha ,laju nya kuar gambar...tekejut tgk

sorry geng, pkai tie pasal trus dari opis!!!

Tahniah kepada Pakatan Voyager, saya sebagai negara berkecuali / neutral (non-aligned movement) berharap aset2 tersebut digunakan dlm misi "humanitarian" - rescue boat and nuri untuk SAR / Disaster Relief Very Happy

YB Landy, bukan baru balik bagi ceramah...... lalalalalalala riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 2:48 pm


HOLD UNTIL RELIEF i repeat HOLD UNTIL RELIEf.......
we r on the way to KURTZland.....
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 2:57 pm



Fuhrer Kurtz, Vonland armed foeces especialy the army now are on the way for a massive3 counter attack.
U hust hold the eagle nest, our Otto Skoezeny wl resacue you. Huge mobilisiation fr all army unit a now in place...REMEMBER NORTH AFRICA....Vonland General Leman Rommel will deliberate you asap.....


Last edited by von on Wed Oct 27, 2010 2:58 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 2:58 pm

AMARAN DARI SYARK NAVY FORCE (SNF)

WE WILL HOLD YOU VOYAJER.........



Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 3:02 pm



Let them come...remember RUSSIA?Just finished briefing By Grneral Leman Rommel Abdullah.....prepare fr a massive strike
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 3:08 pm




Berarak mendung kelabu......just hold yr position kurtx...kitoramh dataaaang!!!!! banzai banzai!!!!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Today at 11:57 am

Back to top Go down
 
Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 12 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: