FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:34 pm

@von wrote:


IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN
Pakatan Voyager ingin menjemput negara2 berkecuali untuk menggangotai kami. Syarat kemasukan senang saja, tidak perlu mempunyai aset2 yg banyak dan canggih, ada sebiji dua pun ok dan yg mana negara anda tidak mempunyai kekuatan ketenteraan, anda pun boleh menganggotai kami sebagai penyokong dan penasihat 25 percent. keselamatan negara anda akan tergugat oleh kekuatan udara Thunder juka tidak menyebelahi kami. kami akan memastikan setiap anggota kami bebas dari ancaman Thunder dan lagi kita akan adakan sesi karaoke di thread lagu2 lama tu.....kahkahkah!!!!! cheers cheers cheers

OH YAA..DGN INI KAMI INGIN MELANTIK FIELDMARSYALL HEINZ TAJAU GUDERIAN sebagai penasihat VOYAGER jika beliau bersetuju....

Penasihat 25 persen. Sapa tak nak? wakakaka Cool
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:39 pm

@Tajau wrote:
@von wrote:


IKLAN IKLAN IKLAN IKLAN
Pakatan Voyager ingin menjemput negara2 berkecuali untuk menggangotai kami. Syarat kemasukan senang saja, tidak perlu mempunyai aset2 yg banyak dan canggih, ada sebiji dua pun ok dan yg mana negara anda tidak mempunyai kekuatan ketenteraan, anda pun boleh menganggotai kami sebagai penyokong dan penasihat 25 percent. keselamatan negara anda akan tergugat oleh kekuatan udara Thunder juka tidak menyebelahi kami. kami akan memastikan setiap anggota kami bebas dari ancaman Thunder dan lagi kita akan adakan sesi karaoke di thread lagu2 lama tu.....kahkahkah!!!!! cheers cheers cheers

OH YAA..DGN INI KAMI INGIN MELANTIK FIELDMARSYALL HEINZ TAJAU GUDERIAN sebagai penasihat VOYAGER jika beliau bersetuju....

Penasihat 25 persen. Sapa tak nak? wakakaka Cool

Mula2 kita ketawa sorak riang dulu...hahahhaahh!!!!hip hip horey hip hip horey!!!!!!
Voyager sekarang telah ada seorang penasihat tersohor...ita akan membentamgkan biografi beliau untuk memudahhan Bertiwi untuk saluran beritanya... terimakasih Fieldmasrsyal Heinz tajau Guderian...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:41 pm

pakatan UN sedang giat memantau ketegangan diantara kedua-dua belah pihak yang bertelagah ini. disamping itu juga, pihak UN telah mengantar TELEKS kepada negara ahli yang lain agar bersedia untuk menyumbangkan pasukan pengaman yang lengkap bersenjata ke kawasan konflik sekiranya perang meletus.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:44 pm

nampaknya beta berpuas hati , ape yg stark industries offer
mari sign kontrak, kasi supply
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:48 pm



yeahhh..bagus voyager bagus...mari kita berkolaberasi hahaha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:52 pm

Laksamana Sunan @ TK wrote:
pakatan UN sedang giat memantau ketegangan diantara kedua-dua belah pihak yang bertelagah ini. disamping itu juga, pihak UN telah mengantar TELEKS kepada negara ahli yang lain agar bersedia untuk menyumbangkan pasukan pengaman yang lengkap bersenjata ke kawasan konflik sekiranya perang meletus.

Pihak Voyager mengucapkan berbanyak2 terimaksih kepada Pemimpin2 PPUN termasuk Setiausaha Agung PPUN Laksemana Sunan untuk cuba menteramkan keadaan wilayah PP. Kami telah nyatakan sebelum ini bahawa kami sentiasa menyokong aspirasi PPUN. Walaubagaimanapun persiapan Voyager tetap ditahap maksima memandangkan aset2 udara yg dimiliki Thunder. Dan kami mula menerima berita dari anggota negara anggota bahawa terdapat penyusupan tentera upahan, walaupun mereka tidak memakai sebarnag tanda, tapi kami tau dari mana mereka datang. Jika tertangkap, kali ni kami akan dengar cakap Fuhrer kurtz iaitu akan menyunatkan mereka sekali lagi...amaran terakhir kami....sekian wassalam terimakasih...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:53 pm

heheheheh seruis ganaz kakakakaka
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:54 pm


Hip Hip Horey kejayan voyager kali kedua tak sampa 2 minit cheers cheers
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 4:56 pm

@MR. STARK wrote:


yeahhh..bagus voyager bagus...mari kita berkolaberasi hahaha

STARK tercedera semasa sesi tandatangan kontrak dgn voyager...mungkin tembakan sniper dr pihak
THUN*** yg cuba menggagalkan kerjasama murni ni..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:00 pm

i've send it..
xD
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:01 pm

@MR. STARK wrote:
@MR. STARK wrote:


yeahhh..bagus voyager bagus...mari kita berkolaberasi hahaha

STARK tercedera semasa sesi tandatangan kontrak dgn voyager...mungkin tembakan sniper dr puak pemisah atau pihak THUN*** yg cuba menggagalkan kerjasama murni ni..SIAPA TAHUU???



ish ish ishk.. kapal dah loaded dah
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:02 pm



Jagn risau tuan Stark, Vonland baru saja mobilisekan sebuah KingTiger dan Tiger I tank bersama2 sekumpulan komando Royal Vonland Infantry utk menjejaki sniper yg tak berhati perut itu. kami akan membals dendam. FuhrerKurtz. apabila kami dapat menangkap sniper2 tersebut kami akan menyerahkan mereka kpd kerajaan kurtzland untuk upacara penyunatan sadis tersebut..bahawasnya Fuhrerkurtz mmg pakar mengcungkil rahsia.....



Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:14 pm

@von wrote:
Laksamana Sunan @ TK wrote:
pakatan UN sedang giat memantau ketegangan diantara kedua-dua belah pihak yang bertelagah ini. disamping itu juga, pihak UN telah mengantar TELEKS kepada negara ahli yang lain agar bersedia untuk menyumbangkan pasukan pengaman yang lengkap bersenjata ke kawasan konflik sekiranya perang meletus.

Pihak Voyager mengucapkan berbanyak2 terimaksih kepada Pemimpin2 PPUN termasuk Setiausaha Agung PPUN Laksemana Sunan untuk cuba menteramkan keadaan wilayah PP. Kami telah nyatakan sebelum ini bahawa kami sentiasa menyokong aspirasi PPUN. Walaubagaimanapun persiapan Voyager tetap ditahap maksima memandangkan aset2 udara yg dimiliki Thunder. Dan kami mula menerima berita dari anggota negara anggota bahawa terdapat penyusupan tentera upahan, walaupun mereka tidak memakai sebarnag tanda, tapi kami tau dari mana mereka datang. Jika tertangkap, kali ni kami akan dengar cakap Fuhrer kurtz iaitu akan menyunatkan mereka sekali lagi...amaran terakhir kami....sekian wassalam terimakasih...

uhuk uhuk sungguh terharu....akhirnya dasar tersebut disokong
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:18 pm

wow siap hantar komando n king tiger lg tu nk buru sapa yg tembak aku..terharu2..terima kasih...

(dalam hati stark) : haha..bagus2..ini akan terus mencetuskan perlumbaan senjata antara negara2 yg sedang bergolak ni. kompeni ku gak yg untung.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:24 pm

@von wrote:


Jagn risau tuan Stark, Vonland baru saja mobilisekan sebuah KingTiger dan Tiger I tank bersama2 sekumpulan komando Royal Vonland Infantry utk menjejaki sniper yg tak berhati perut itu. kami akan membals dendam. FuhrerKurtz. apabila kami dapat menangkap sniper2 tersebut kami akan menyerahkan mereka kpd kerajaan kurtzland untuk upacara penyunatan sadis tersebut..bahawasnya Fuhrerkurtz mmg pakar mengcungkil rahsia.....




ade dua menu je dalam menyunat sadis ;

menu pertama;

Nurse Terlatih Kurtzland akan menilai tahap kesegaran dan tahap kematangan 'sunat' . Jika ada masalah, harus diberi rawatan terlebih dahulu..Jika normal, seksaan akan dijalankan tanpa masa, hari dan waktu. Seksaan bergantung pada tahap kelaparan para Nurse Terlatih ini.

menu kedua;

* tidak dapat dikomenkan dan difaktakan atas sebab2 perikemanusian* . Dikata salah seorang BERTIWI muntah hijau teramat sangat dan demam 3 minggu berturut2 setelah tercover up story nie. Pihak Hospital Terkemuka Kurtzland menanggung segala kos perubatan wartawan BERTIWI.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:28 pm

@Tajau wrote:
@MR. STARK wrote:
@MR. STARK wrote:


yeahhh..bagus voyager bagus...mari kita berkolaberasi hahaha

STARK tercedera semasa sesi tandatangan kontrak dgn voyager...mungkin tembakan sniper dr puak pemisah atau pihak THUN*** yg cuba menggagalkan kerjasama murni ni..SIAPA TAHUU???



ish ish ishk.. kapal dah loaded dah

adakah ini termasuk dengan shipment T- Virus sekali ke?
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 5:48 pm



ALERT! ALERT! ALERT!!!
Persekutuan Thunder sedang menggerakkan battle group dan Ai Frce 1 pun nampaknya tidak kelihatan dinangar ABland, sumber dri perisik kita di ABland. Kesemua tentera darat Voyager perlu bersedia di sempadan berserta ack ack gun terutama yg dipunyai kerajaan Sharsland. Kekuatan Navy ABland agk membimbangkan kerana mereka mempunyai jumlah yg banyak. Tapi apa ada hal, ASSEMBLE THE ARMY!!!!


Diari seorang tua di kg Tualang Ompek, Vonland....
Pada pengamatan patek, tindakan yg dibuek oleh ABLand adolah disobabkan, komando2 Vonland poiee kojar sniper upahan tu haa. Oghang kato tu..indah water, green water..iyolaa yg ado water2 la haa. Jadi den dongar adolaa duo tigo oghang dah kono tangkap.....Lopeh tu pi lak hantar kek kem sadis Kurtzland tu.. TU yg buek Rajo kek ABland u maghah bukan kopalang laiiee. Jadi botul laaa memang Thunder ni yg hantar tembak kat apo namo eh tu..Koo Stark ko apo namo eh tu!!! Dio ni pun satu...dah pi jual kek sanun, datang lak kek sini jual jugaaak..tu yg Thunder hantar sniper tu haaa..kan dah..tak pasal2 kono sunat budak2 tu ..dunia dunia......
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 7:14 pm



kehadiran pasukan pengaman di negara2 pakatan Voyager tidak disambut baik...ternyata mereka dahagakan peperangan.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 7:47 pm

termasuk ngan Neg. saya sekali ke Stark? Siren belum bunyi daaaa......
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 7:50 pm

@SgtKurtz wrote:
termasuk ngan Neg. saya sekali ke Stark? Siren belum bunyi daaaa......

tak..itu kat pelabuhan..hhehe baru sampai. tapi dah kene provoke oleh local

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 7:57 pm

kene provoke bukan apa stark....hanya routine regular basic emotional.....Neg. dalam DEFCON 2....semua memberi kerjasama dalam mencari PMC ABLAND....tuh sbb kenapa ramai agak emosional...

Stark patut annouce jika nak datang ke Voyager
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 7:57 pm

@MR. STARK wrote:
@SgtKurtz wrote:
termasuk ngan Neg. saya sekali ke Stark? Siren belum bunyi daaaa......

tak..itu kat pelabuhan..hhehe baru sampai. tapi dah kene provoke oleh local

kena serang dgn pasukan militia Werewolf ka??? lol!
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:02 pm

in state of highest hell of alerts, all PPUN PeaceKeepr need to be more extra patience regarding this matter. We very sorry for the cause. Mr Stark should inform us early if you wanna send your peacekeeper team in Voyager...

Let my delegation and delegation team escort and brief you with the matter that in stake here.


Fuhrer Kurtz Wazt
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:05 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@MR. STARK wrote:
@SgtKurtz wrote:
termasuk ngan Neg. saya sekali ke Stark? Siren belum bunyi daaaa......

tak..itu kat pelabuhan..hhehe baru sampai. tapi dah kene provoke oleh local

kena serang dgn pasukan militia Werewolf ka??? lol!

satu negara Voyager sedang search, find and raging the militia....denga citer penduduk warga asli nak rodok bontot Werewolf ngan kayu balak panas membara....xde hari lain ke nak datang, anak2 nak g sekolah
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:06 pm

Stark industries hanya membekalkan kenderaan pasukan pengaman seperti yg dipesan oleh LSland untuk restore peace di kawasan yg dijangka panas.



peace~!

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Today at 4:32 am

Back to top Go down
 
Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: