FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan kem survival PP yang pertama..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 5:21 pm

tu yg aku nk tgk tuh..aku nk bgatau kat jurulatih..buat no mercy nyer stail ahahaaa Twisted Evil ala..ala..mini basic basic nyer komando nyer trening la kalo bole..
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 5:21 pm

camni...idea yang mantap update ja kat page 1 Smile


aktiviti la apa2 la...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 5:26 pm

@paskau_x wrote:
tu yg aku nk tgk tuh..aku nk bgatau kat jurulatih..buat no mercy nyer stail ahahaaa Twisted Evil ala..ala..mini basic basic nyer komando nyer trening la kalo bole..

aku layan jer..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 6:45 pm


kena bogel dan pakai daun besar tu tak??..........:p
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 6:48 pm

best bogel...kakaka
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 6:59 pm

kalo semua sama2 bogel tak malu sangat...

jangan ada pompuan je..nahasss....

err..sebab tu takda lagi pranita masuk komando ekk:P
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 7:01 pm

hahahaha betui2...kalau tak kompem aku orang pertama tarik diri
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 7:04 pm


hahahaa..pasal takleh nak pakai daun besar tu yek..daun tak lekat di badan...hahaha
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 7:24 pm

@HelangRimba wrote:
@paskau_x wrote:
tu yg aku nk tgk tuh..aku nk bgatau kat jurulatih..buat no mercy nyer stail ahahaaa Twisted Evil ala..ala..mini basic basic nyer komando nyer trening la kalo bole..

aku layan jer..

aku polow jugak..
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 8:14 pm

@kerianiers wrote:

hahahaa..pasal takleh nak pakai daun besar tu yek..daun tak lekat di badan...hahaha

xpnah g aku tgk dak2 komando kna pkai daun..
kekeke..
kalo ada,mmg kna kaw2 pnya la tu
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 8:15 pm

neway guys..
kalo nk buat,aku harap sgt buat lps bln 5..
hrp dpt sokongan dari yg lain..
Very Happy
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 8:54 pm

@mike zulu wrote:
@kerianiers wrote:

hahahaa..pasal takleh nak pakai daun besar tu yek..daun tak lekat di badan...hahaha

xpnah g aku tgk dak2 komando kna pkai daun..
kekeke..
kalo ada,mmg kna kaw2 pnya la tu

tn.mike, benda ni ada yg dah terlepas keluar..ada dalam vid, kat youtube pun ada, rasanya majoriti forumer PP tau hal ni..Smile
Back to top Go down
verex
Corporal
Corporal


Posts : 229
Join date : 17/08/2010
Age : 24
Location : Universiti TerHebat Malaysia

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:24 pm

Ada sesi bogel-bogel????....

WOW!!!!!!!!!!! Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:37 pm

@kerianiers wrote:
@mike zulu wrote:
@kerianiers wrote:

hahahaa..pasal takleh nak pakai daun besar tu yek..daun tak lekat di badan...hahaha

xpnah g aku tgk dak2 komando kna pkai daun..
kekeke..
kalo ada,mmg kna kaw2 pnya la tu

tn.mike, benda ni ada yg dah terlepas keluar..ada dalam vid, kat youtube pun ada, rasanya majoriti forumer PP tau hal ni..Smile

haha!!
ye ke..
tu kompom wt taik aa kna bogel2 tu..
haha!!
neway,2 pngajaran jgn wt taik..
haha!!
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:49 pm

ada aksi bogel2 tu.. siap kena berenang bogel dalam laut time malam lagik.. ada mau ka?
Back to top Go down
lokan
Private First Class
Private First Class


Posts : 137
Join date : 18/06/2010
Age : 29

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:56 pm

@alphafoxsierra wrote:
ada aksi bogel2 tu.. siap kena berenang bogel dalam laut time malam lagik.. ada mau ka?

bogel pon bogel r..tapi nk request 1 jer..pelampung2..huhu
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:59 pm

takut satu je...kena berendam dalam laut di waktu malam...dan kalo bernasib baik diberi pelampung.....

alih2 pelampung yg kita pakai tu menghanyutkan kita ke pesisir pantai lain yg ramai pelancong..kalo di lumut pantainya di teluk batik la..kalo malam ok..kalolah membawak ke siang...dan masa tu orang ramai dah perasan kita...fuhhhh..panjangg ceritaaa...Smile
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:02 pm

@kerianiers wrote:
takut satu je...kena berendam dalam laut di waktu malam...dan kalo bernasib baik diberi pelampung.....

alih2 pelampung yg kita pakai tu menghanyutkan kita ke pesisir pantai lain yg ramai pelancong..kalo di lumut pantainya di teluk batik la..kalo malam ok..kalolah membawak ke siang...dan masa tu orang ramai dah perasan kita...fuhhhh..panjangg ceritaaa...Smile

takder nyer diorg nak biarkan kita hanyut.. bahaya tu.. sebab kat selat pangkor tu byk bot.. bot nelayan, kapal kargo, kapal navy.. mcm2 lagi lah..

tapi kalau diorang biar, kena air pasang, hanyut pegi kerian.. kena air surut, pegi teluk intan.. hahahaha..
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:06 pm


hahaha....kalo sampai ke kerian, terdampar pulak di Ban Pecah, Tanjung Piandang...tak gitu tn.alpha....hishh makin mengarut aku...hehe
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:10 pm

@kerianiers wrote:

hahaha....kalo sampai ke kerian, terdampar pulak di Ban Pecah, Tanjung Piandang...tak gitu tn.alpha....hishh makin mengarut aku...hehe

hahaha.. tau xper.. nati ada lak kaler biru, kaler hijau, kaler pink yg bagi warning nanti..

saper yg nak join paskalwood nanti, diharapkan buat laa senaman sikit2.. joging2 ker.. push up2 ker..

takut nanti badan kita terkejut apabila kena buat aktiviti fizikal yg kita tak biasa buat..
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:17 pm


ok..back to topic..cuma nak tanya la..kalo di kem tu nanti, dah tentu ada aktiviti fizikal, berlarilah, panjat bukitlah, merangkak or sebagainya la..

tang makan tu nak tanya....makan cam biasa ke..or makan pun ala2 survival gak..betul2 cari punya dalam hutan tu...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:34 pm

@kerianiers wrote:

ok..back to topic..cuma nak tanya la..kalo di kem tu nanti, dah tentu ada aktiviti fizikal, berlarilah, panjat bukitlah, merangkak or sebagainya la..

tang makan tu nak tanya....makan cam biasa ke..or makan pun ala2 survival gak..betul2 cari punya dalam hutan tu...

tang makan laju jer.. hehehehe..

aku rasa kalau dier buat kat paskalwood.. mungkin makan mcm biasa jer kot.. tak pun dapat makan ration (yum.. yum..)

susah nak laksana kan jerat yg kita belajar sebab kat area paskalwood/lumut/teluk batik tu ada laa wild boar dgn monyet yg banyak..

student2 aku dulu kata ada jumpa kancil, panther, ular sawa.. tapi aku tak pernah jumpa pun..

kalau buat kat area hutan dara, boleh laa test jerat yg kita blaja..
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:37 pm


hehehe..makan pentingg woooo..

wah, dapat makan ration lagi best..aku suka bubur kacang n bubur gandum dalam pack dia tu..fuhhh..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:40 pm

@kerianiers wrote:

hehehe..makan pentingg woooo..

wah, dapat makan ration lagi best..aku suka bubur kacang n bubur gandum dalam pack dia tu..fuhhh..

macam napoleon ckp laa.. "an army march by its stomach"

makan memang penting tapi kalau takder shelter, takder api.. morale boleh down tu.. bahaya..

hehehehehe..
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:57 pm

apa yg pnting..

CAMEL BAK!!
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Today at 12:31 am

Back to top Go down
 
Rancangan kem survival PP yang pertama..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: