FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bomoh
Private First Class
Private First Class
avatar

Posts : 143
Join date : 03/03/2010
Age : 36
Location : Sungai Petani

PostSubject: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Mon Mar 08, 2010 11:46 am

Kerap kali kita mendengar berita tersiar di media media tempatan tentang golongan yang tdak menghormati lagu Negaraku, golongan dalam negara kita sendiri dan golongan luar. Apa tindakan kita sebagai warganegara yang patuh.
Back to top Go down
http://buletinpertahananmalaysia.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
avatar

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Sun Mar 28, 2010 2:12 am

susah nak menyedarkan masyarakat tentang peranan mereka dalam negara. tetapi aku berterima kasih kepada Aznil Haji Nawawi kerana berjaya mendedahkan mereka yang bergelar RAKYAT MALAYSIA tetapi tunggang langgang menyanyikan lagu NEGARAKU

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant
avatar

Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Sun Mar 28, 2010 2:40 am

alien Aku nak cerita tak salah aku 3 ke 4 tahun lepas aku pergi ngok
Raptai Perbarisan Tahunan ATM Mengarak Panji2 kat Dataran Merdeka
bila lagu Negaraku berkumdang saja je p........k lawyer2 situ jalan2 sampai MP
tegur bila lagi sekali lagu Negaraku dimainkan ada juga malaun lawyer2 yang
tak hormat apa lagi aku sound lah..." Those who hold our nation's constitution
not in high regard... are you monkey cunt"
wkwkwkw Sorang lawyer tu berhenti
pandang aku apa lagi sebelah tangan kiri aku tunjuk F....k sign dan Tangan kanan aku
tunjuk kat bendera Tinggi Malayisa kat tiang Dataran Merdeka cherry

Kau orang pikirlah sendiri lawyer2 yang sepatutnya mengangkat undang2
sendiri kurang asam farao
Back to top Go down
kudusian
Specialist
Specialist
avatar

Posts : 179
Join date : 28/12/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Sun Mar 28, 2010 3:33 am

anak murid saya yang pekak pun tau nak signing lagu Negaraku bilamana mereka tau yang lagu Negaraku sedang berkumandang..
monyet2 yang x pekak ni elok dipekakkan saja telinga dieorang..so ada alasan kalau dieorang buat2 xdengar lagu Negaraku sedang dimainkan.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
avatar

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Sun Mar 28, 2010 11:12 am

@Anakpencen wrote:
alien Aku nak cerita tak salah aku 3 ke 4 tahun lepas aku pergi ngok
Raptai Perbarisan Tahunan ATM Mengarak Panji2 kat Dataran Merdeka
bila lagu Negaraku berkumdang saja je p........k lawyer2 situ jalan2 sampai MP
tegur bila lagi sekali lagu Negaraku dimainkan ada juga malaun lawyer2 yang
tak hormat apa lagi aku sound lah..." Those who hold our nation's constitution
not in high regard... are you monkey cunt"
wkwkwkw Sorang lawyer tu berhenti
pandang aku apa lagi sebelah tangan kiri aku tunjuk F....k sign dan Tangan kanan aku
tunjuk kat bendera Tinggi Malayisa kat tiang Dataran Merdeka cherry

Kau orang pikirlah sendiri lawyer2 yang sepatutnya mengangkat undang2
sendiri kurang asam farao

Itu kira well educated punya orang. Yang waras pemikirannya. Tau mana baik, mana buruk. Sepatutnya lawyer adalah golongan yang menunjukkan contoh yang baik sebab mereka menegak undang2. Tahu perlembagaan negara. Dan tindakan menunjukkan isyarat jari adalah 1 tindakan yang menunjukkan ketidakmatangan mereka dan tidak boleh dijadikan contoh ikutan. Bagi aku golongan macam ni patut dibuang kerakyatan mereka.


@kudusian wrote:
anak murid saya yang pekak pun tau nak signing lagu Negaraku bilamana mereka tau yang lagu Negaraku sedang berkumandang..
monyet2 yang x pekak ni elok dipekakkan saja telinga dieorang..so ada alasan kalau dieorang buat2 xdengar lagu Negaraku sedang dimainkan.

Aku bedal je bebudak kalau tak hormat lagu negaraku. Hehehehe.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
rgt356
Corporal
Corporal
avatar

Posts : 222
Join date : 10/10/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Mon Dec 20, 2010 1:28 am

salam semua

memang betul kadangkala memang terdapat segelintir masyarakat yang x menghormati langsung lagu NEGARAKU ini
dan lebih berbahaya kalau sikap ini tidak diasuh sewaktu di bangku sekolah lagi

perkara ini berlaku sendiri di sekolah saya
nasib baik cikgu2 di sana mengambil tindakan dimana sesiapa yang tidak menyanyi lagu NEGARAKU sila ulang semula

lihatlah betapa bangga atlet kita(sebagai contoh) menyanyikan lagu NEGARAKU sewaktu SUKAN ASIA
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Mon Dec 20, 2010 8:33 am

dari gempurwira...

ramai juga manusia kurang ajar mcm tu yang bawah umur mcm budak sekolah aku maafkan lagi tapi yang berumur ni... otak letak mana LUTUT atau DIKEPALA????....
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   Mon Dec 20, 2010 9:14 am

Negaraku adalah salah satu lambang kemegahan negara kita kalu xhormati sememang orang yang xpatut duduk kat negara ni dah.. buang jer kerakyatan dier.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati   

Back to top Go down
 
Apabila Lagu Negaraku tidak dihormati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: DISIPLIN, MORAL, MOTIVASI & KEROHANIAN-
Jump to: