FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AuthorMessage
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 3:09 pm

kalau dlm misi khas wajarlah mereka bertopeng izwan 90.
mereka juga manusia biasa dan menjalani kehidupan normal seperti biasa.

kalau nak blanko muka je baik pakai topeng 24 jam mcm bandi amuk tu hehehe.
Back to top Go down
izwan90
Private
Private


Posts : 78
Join date : 29/06/2010
Age : 26
Location : Gombak

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 3:18 pm

@pen wrote:
Salam sume..

Statement segelintir rakyat Malaysia.. Wallahuallam..

http://www.ohtidak.com/oh-statement-menyelar-pameran-askar-di-dataran-merdeka/#more-6033

ape tindakan seterusnya??

nsib baik ohtidak.com blurkan nama diorang ni klo x da kena attack da fb dia Twisted Evil
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 3:26 pm

my friend dari upnm pon ade hntr link ni tnjuk kt sy.....memalukan la pasal orang yg ckp mcm ni terpelajar...
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 3:27 pm

@izwan90 wrote:
@pen wrote:
Salam sume..

Statement segelintir rakyat Malaysia.. Wallahuallam..

http://www.ohtidak.com/oh-statement-menyelar-pameran-askar-di-dataran-merdeka/#more-6033

ape tindakan seterusnya??

nsib baik ohtidak.com blurkan nama diorang ni klo x da kena attack da fb dia Twisted Evil

dah puas dimaki hamun dek bebudak PP kat laman FB. nak attack ni link FB dia...
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000473896174
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 3:33 pm

@nasiru wrote:
Tak perasan la pulak takde wataniah, aku ingat yang bawak styer tu semua wataniah. Kot2 askar TD (panggil regular ke?) pakai m4 saja sekarang.

buat masa ni...still pakai styer lagi...yg pakai m4 cume unit tertentu mcm GGK...PARA... mmg x de kontinjen wataniah..sebb x silap sy kontinjen perbarisan x ikot kor n rejimen...tpi masa pembawa bendera2 kor n rejimen, flag RAW tetap ade..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 4:48 pm

@gunnerz wrote:
@izwan90 wrote:
@pen wrote:
Salam sume..

Statement segelintir rakyat Malaysia.. Wallahuallam..

http://www.ohtidak.com/oh-statement-menyelar-pameran-askar-di-dataran-merdeka/#more-6033

ape tindakan seterusnya??

nsib baik ohtidak.com blurkan nama diorang ni klo x da kena attack da fb dia Twisted Evil

dah puas dimaki hamun dek bebudak PP kat laman FB. nak attack ni link FB dia...
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000473896174

aku baru je hantar message kat lahabau nie...kerja sebagai peguam, mmg patutlah layak kene balun...peguam apa nie? dia nie agaknya peguam komunis...
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 5:05 pm

@pen wrote:
Salam sume..

Statement segelintir rakyat Malaysia.. Wallahuallam..

http://www.ohtidak.com/oh-statement-menyelar-pameran-askar-di-dataran-merdeka/#more-6033

ape tindakan seterusnya??

manusia begini seharusnya dihantar ke libya.....tak pon mesir...bg dia insaf.....betapa bersyukur tgl di bumi malaysia ni....klu tak insaf gak kita salai dia macam sotong......
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 6:19 pm

takpun letak dia kat lapang sasar...sesuai sangat
Back to top Go down
shadows_atlantis
Private
Private


Posts : 69
Join date : 22/02/2010
Age : 28

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 12:30 am

@kerianiers wrote:
@alphafoxsierra wrote:
kerian mmg mcm tu.. nampak aku pun xmo tegur.. blkg shadow pun xmo tegur..

pemalu banget kerian nih.. hahahahahaha..

hehe..bukan malu, tapi aku teragak-agak la alpha, takut salah orang...kadang2 firasat hati tu cam dapat rasa orang itu orang ini tu warga PP, tapi was2....so, bila tengok balik gambar2 dalam ni dan aku rasa seperti ku kenal,tu yg aku tanya balik tu...lagipun manalah kita pernah jumpa secara live..takpa, lepas ni dalam otak aku dah set wajah alpha dan shadow.....conform boleh tegur kalo jumpa lagi lepas ni..Smile

Tegur2 jgn tak tegur... hang tggl mana kerianiers? kerian ker? huhuh.. add FB aku nnt..
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 8:31 am

@shadows_atlantis wrote:
@kerianiers wrote:
@alphafoxsierra wrote:
kerian mmg mcm tu.. nampak aku pun xmo tegur.. blkg shadow pun xmo tegur..

pemalu banget kerian nih.. hahahahahaha..

hehe..bukan malu, tapi aku teragak-agak la alpha, takut salah orang...kadang2 firasat hati tu cam dapat rasa orang itu orang ini tu warga PP, tapi was2....so, bila tengok balik gambar2 dalam ni dan aku rasa seperti ku kenal,tu yg aku tanya balik tu...lagipun manalah kita pernah jumpa secara live..takpa, lepas ni dalam otak aku dah set wajah alpha dan shadow.....conform boleh tegur kalo jumpa lagi lepas ni..Smile

Tegur2 jgn tak tegur... hang tggl mana kerianiers? kerian ker? huhuh.. add FB aku nnt..


shadow, aku tinggal di taiping, kerja di daerah kerian spesifik lagi di parit buntar...Smile
Back to top Go down
shadows_atlantis
Private
Private


Posts : 69
Join date : 22/02/2010
Age : 28

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 8:34 am

@kerianiers wrote:
@shadows_atlantis wrote:
@kerianiers wrote:
@alphafoxsierra wrote:
kerian mmg mcm tu.. nampak aku pun xmo tegur.. blkg shadow pun xmo tegur..

pemalu banget kerian nih.. hahahahahaha..

hehe..bukan malu, tapi aku teragak-agak la alpha, takut salah orang...kadang2 firasat hati tu cam dapat rasa orang itu orang ini tu warga PP, tapi was2....so, bila tengok balik gambar2 dalam ni dan aku rasa seperti ku kenal,tu yg aku tanya balik tu...lagipun manalah kita pernah jumpa secara live..takpa, lepas ni dalam otak aku dah set wajah alpha dan shadow.....conform boleh tegur kalo jumpa lagi lepas ni..Smile

Tegur2 jgn tak tegur... hang tggl mana kerianiers? kerian ker? huhuh.. add FB aku nnt..


shadow, aku tinggal di taiping, kerja di daerah kerian spesifik lagi di parit buntar...Smile

hahaahah.. oghang peghok juge..
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 8:51 am

koleksi gambar HUT TDM K-78 Very Happy Very Happy Very Happy

Click here
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 9:02 am

@kerianiers wrote:
@shadows_atlantis wrote:
@kerianiers wrote:
@alphafoxsierra wrote:
kerian mmg mcm tu.. nampak aku pun xmo tegur.. blkg shadow pun xmo tegur..

pemalu banget kerian nih.. hahahahahaha..

hehe..bukan malu, tapi aku teragak-agak la alpha, takut salah orang...kadang2 firasat hati tu cam dapat rasa orang itu orang ini tu warga PP, tapi was2....so, bila tengok balik gambar2 dalam ni dan aku rasa seperti ku kenal,tu yg aku tanya balik tu...lagipun manalah kita pernah jumpa secara live..takpa, lepas ni dalam otak aku dah set wajah alpha dan shadow.....conform boleh tegur kalo jumpa lagi lepas ni..Smile

Tegur2 jgn tak tegur... hang tggl mana kerianiers? kerian ker? huhuh.. add FB aku nnt..


shadow, aku tinggal di taiping, kerja di daerah kerian spesifik lagi di parit buntar...Smile

teman igt kat kampung pisang....berjiran ngan kak limah What a Face
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 9:48 am


teringat babak awie tegur kak limah..."kak limah oiii, tak tengok akademi fantasia ke malam ni"..haha

p/s: org perak jugak ke shadow?..belah mana?..
Back to top Go down
papa_myraiman
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 11/10/2010
Age : 38
Location : Kajang-Putrajaya

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 10:37 am

@applemints wrote:
@pen wrote:
Salam sume..

Statement segelintir rakyat Malaysia.. Wallahuallam..

http://www.ohtidak.com/oh-statement-menyelar-pameran-askar-di-dataran-merdeka/#more-6033

ape tindakan seterusnya??

manusia begini seharusnya dihantar ke libya.....tak pon mesir...bg dia insaf.....betapa bersyukur tgl di bumi malaysia ni....klu tak insaf gak kita salai dia macam sotong......

tengok FB is Rizz Iskandar ni belajar dengan bangganye letak kat maahad ahmadi N9 tapi sayang, kurang ajar!!!
bak kata Tun Dr (M) betul lah,melayu mudah lupe!
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 10:41 am

Ni dah jadi topic marahkan orang plak.. baik kita cerita kemeriahan pada ahri berkenaan..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 10:53 am

btl btl btl.. salah tempat pembakaran nie..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 09, 2011 11:54 am

woiii!!!! terbakar aku tengok gambar2 dalam nie...rentung habaq hang
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 11, 2011 8:45 am

Gambar khusus tok PT-91M Pendekar

Click here
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 11, 2011 9:09 am

@yaminz wrote:
Gambar khusus tok PT-91M Pendekar

Click here

ni dah betul2 macam penyelidik tentera.. nasib baik boleh tangkap gambar kat dalam.. kalu x confirm la..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 11, 2011 9:11 am

@HelangRimba wrote:
@yaminz wrote:
Gambar khusus tok PT-91M Pendekar

Click here

ni dah betul2 macam penyelidik tentera.. nasib baik boleh tangkap gambar kat dalam.. kalu x confirm la..

Sayang xleh naik atas n masuk skali... hehehe
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 11, 2011 9:24 am

@yaminz wrote:
@HelangRimba wrote:
@yaminz wrote:
Gambar khusus tok PT-91M Pendekar

Click here

ni dah betul2 macam penyelidik tentera.. nasib baik boleh tangkap gambar kat dalam.. kalu x confirm la..

Sayang xleh naik atas n masuk skali... hehehe

ada banyak benda rahsia lagi 2.. mne boleh bagi naik.. huhuhuhu
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
wan
Private
Private


Posts : 81
Join date : 25/09/2010
Age : 24

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 11, 2011 2:31 pm

power la gambar
Back to top Go down
wan
Private
Private


Posts : 81
Join date : 25/09/2010
Age : 24

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 11, 2011 2:32 pm

power la gambar
Back to top Go down
shadows_atlantis
Private
Private


Posts : 69
Join date : 22/02/2010
Age : 28

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Mar 14, 2011 1:59 pm

@kerianiers wrote:

teringat babak awie tegur kak limah..."kak limah oiii, tak tengok akademi fantasia ke malam ni"..haha

p/s: org perak jugak ke shadow?..belah mana?..

mak & ayah jer org perak.. ayah tg.malim. mak pulak manjung..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Today at 11:51 am

Back to top Go down
 
Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: