FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 2:57 pm

@paskau_x wrote:
@alphafoxsierra wrote:


paskau: wan, carik laa kawan2 opis hang.. awek2 ker.. baru meriah sket pelayaran kita..

awek2 ofis aku model2 ratu2..kene matahari skett cair..tak payah..nanti nyusahkan aku jerr..abg wan cni..abg wan sane...nk kayuh kapal jd kayuh2 lain lak..nanti...sape yg syusyah akuu jgk yg susah eheheee

lain macam ko punya ayat nie...wakakaka...ermmm...xtvt nie macam best je...hehehe...
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 2:59 pm

@SgtKurtz wrote:
entahlah...tgk kat laut nampak tenang je....sekali bila masuk kepala dalam laut tuh, dalam dia mmg takleh nak cakap lah....ngeri aku tgk...kene buat surat wasiat lah gini...

kurtz...awak jgn takot la.......mesti ada life jacket...ble terapung 48jam....syok wooooo terapung dalam laut sementara menanti rescue 911 selamatkan awak......tak caya nnt awak try...kami ble tolong letakkan bro kurtz dalam air... Razz
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:03 pm

@applemints wrote:
@alphafoxsierra wrote:


apple: kala hang nak ikut, aku cadangkan bawak laa kawan2 pompuan hang buat peneman.. aku takut diorang2 ni semua nafsu serakah semua.. mentang2 bini tak ikut.. hehehehe...

kwn pompuan aku tak minat x-trim xtvt la alpha......depa takut kulit depa hangus......

ceh.. pakai laaa burqa.. kaver semua.. tang mata tu pun caver dgn spek itam..

mesti x gelap.. hahahahaha..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:03 pm

ini macam dah lama planning je nie....sementara nak tunggu rescue 911 selamat gue, gue dah kat tgh2 selat melaka dah...takpun jadik mangsa jerung....jerung kalau dapat gak, mampu tahan makan manusia 20 tahun sudah...

Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:05 pm

@alphafoxsierra wrote:
@applemints wrote:
@alphafoxsierra wrote:


apple: kala hang nak ikut, aku cadangkan bawak laa kawan2 pompuan hang buat peneman.. aku takut diorang2 ni semua nafsu serakah semua.. mentang2 bini tak ikut.. hehehehe...

kwn pompuan aku tak minat x-trim xtvt la alpha......depa takut kulit depa hangus......

ceh.. pakai laaa burqa.. kaver semua.. tang mata tu pun caver dgn spek itam..

mesti x gelap.. hahahahaha..

ceh x guna juga jika pakai burga pun...sbb jika dipukul ombak dan badan pompuan basah kuyup...bakal menampak susuk tubuh yg ********
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:07 pm

afiq: sehari sebelum aktiviti, aku dah kidnap hang, masuk dlm bonet kreta..

kurtz: xyah pikir bukan2 laa kurtz.. yg aku tau, hang dtg buat aktiviti nie.. satu lagik, serious hang ni nak kena kawen.. kronik sgt2 dah nie..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:16 pm

@alphafoxsierra wrote:
afiq: sehari sebelum aktiviti, aku dah kidnap hang, masuk dlm bonet kreta..

kurtz: xyah pikir bukan2 laa kurtz.. yg aku tau, hang dtg buat aktiviti nie.. satu lagik, serious hang ni nak kena kawen.. kronik sgt2 dah nie..

ermmm...nie nampaknya aku kene start training rowing balik la...baru fitness ok....hehehe
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:19 pm

@afiq flanker wrote:
@alphafoxsierra wrote:
afiq: sehari sebelum aktiviti, aku dah kidnap hang, masuk dlm bonet kreta..

kurtz: xyah pikir bukan2 laa kurtz.. yg aku tau, hang dtg buat aktiviti nie.. satu lagik, serious hang ni nak kena kawen.. kronik sgt2 dah nie..

ermmm...nie nampaknya aku kene start training rowing balik la...baru fitness ok....hehehe

caya laa fiq.. buleh aku tido time berkayuh nanti.. hang kan power.. training kuat2 tau afiq..
tak laa segan kat apple nanti.. hahahahahahaha...
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:20 pm

@SgtKurtz wrote:
ini macam dah lama planning je nie....sementara nak tunggu rescue 911 selamat gue, gue dah kat tgh2 selat melaka dah...takpun jadik mangsa jerung....jerung kalau dapat gak, mampu tahan makan manusia 20 tahun sudah...


bro kurtz...jerung kat perairan m'sia tak makan orang tau...depa tu sume cukup makan...tak terliur pun tgk daging hang.....ni mesti terpengaruh filem JAWS ni...... Razz
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:22 pm

@alphafoxsierra wrote:
@afiq flanker wrote:
@alphafoxsierra wrote:
afiq: sehari sebelum aktiviti, aku dah kidnap hang, masuk dlm bonet kreta..

kurtz: xyah pikir bukan2 laa kurtz.. yg aku tau, hang dtg buat aktiviti nie.. satu lagik, serious hang ni nak kena kawen.. kronik sgt2 dah nie..

ermmm...nie nampaknya aku kene start training rowing balik la...baru fitness ok....hehehe

caya laa fiq.. buleh aku tido time berkayuh nanti.. hang kan power.. training kuat2 tau afiq..
tak laa segan kat apple nanti.. hahahahahahaha...

wakakaka...xleh3...laut n tasik beza kot....dgn ombak lagi..hahaha...mane larat nak kayuh...apakata...2 minggu sebelum D-day tu..semua kene turun ke latihan pusat....kita main tarik mesin ergometer...hahaha..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:26 pm

ala fiq.. menda nie.. tak macho laa lelaki bujang mcm nie.. kayuh sket pun pancit.. hehehehe..

kat mana nak main tarik ergometer? err.. ergometer tu apa?
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:35 pm

@alphafoxsierra wrote:
ala fiq.. menda nie.. tak macho laa lelaki bujang mcm nie.. kayuh sket pun pancit.. hehehehe..

kat mana nak main tarik ergometer? err.. ergometer tu apa?

wahahaha...erm..ergometer tu mesin yang paling aku benci la...hahaha..sebabnya time training rowing slalu kene tarik mesin nie 3 ke 10 KM..bergantung kepada game la...mesin ergometer nie guna untuk training rowing la...fungsi die sama macam boat rowing...semua anggota badan kene bergerak...dari kaki sampai la ke tangan...aku slalu training kat kelab tasik putrajaya n empangan batu
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:48 pm

@afiq flanker wrote:
@alphafoxsierra wrote:
ala fiq.. menda nie.. tak macho laa lelaki bujang mcm nie.. kayuh sket pun pancit.. hehehehe..

kat mana nak main tarik ergometer? err.. ergometer tu apa?

wahahaha...erm..ergometer tu mesin yang paling aku benci la...hahaha..sebabnya time training rowing slalu kene tarik mesin nie 3 ke 10 KM..bergantung kepada game la...mesin ergometer nie guna untuk training rowing la...fungsi die sama macam boat rowing...semua anggota badan kene bergerak...dari kaki sampai la ke tangan...aku slalu training kat kelab tasik putrajaya n empangan batu

ooo.. rowing machine ker.. tak tau laa pulak nama dier ergometer.. aku meter moto mana tadi..
kat kelab tasik putrajaya ada yek menatang nie.. macam best jer..

nak kena bayor braper kalau nak guna kat kelab tasik tu afiq?
Back to top Go down
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:49 pm

@afiq flanker wrote:
@alphafoxsierra wrote:
ala fiq.. menda nie.. tak macho laa lelaki bujang mcm nie.. kayuh sket pun pancit.. hehehehe..

kat mana nak main tarik ergometer? err.. ergometer tu apa?

wahahaha...erm..ergometer tu mesin yang paling aku benci la...hahaha..sebabnya time training rowing slalu kene tarik mesin nie 3 ke 10 KM..bergantung kepada game la...mesin ergometer nie guna untuk training rowing la...fungsi die sama macam boat rowing...semua anggota badan kene bergerak...dari kaki sampai la ke tangan...aku slalu training kat kelab tasik putrajaya n empangan batu

mantap kalau dapat main menatang nih...mesti perut yg boroi jdik berketul2
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:50 pm

aku cukup risau nie mmmmmm apple ngan kurtz beria2 nk bersama nie
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:51 pm

kat laut ni senang jer.. kalau ada ombak maksudnyer ada angin laa tu.. lagi besor ombak, lagik kuat laa angin dier..

kalau ada angin.. apa lagik, bukak layar laa.. takkan nak kayuh kot.. hehehehe..

tapi kalau takder ombak.. sendiri mau ingat laaa..

lagi2 laaa kalau mlm sebelum keluar tu hujan.. perghhh... konfem pagi tu takder angin..
kayoh laaa sampai melecet2 tapak tangan...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:52 pm

@syark the ghost wrote:
aku cukup risau nie mmmmmm apple ngan kurtz beria2 nk bersama nie


aiii.. kenapa aku ada bau orang tengah jeles nie... pelik aku... ni nak kena hantar tanjung piandang lagik nih.. hahahahahahaha..
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:53 pm

Aik Syark jeles? Hehehe...
Back to top Go down
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:56 pm

@alphafoxsierra wrote:
kat laut ni senang jer.. kalau ada ombak maksudnyer ada angin laa tu.. lagi besor ombak, lagik kuat laa angin dier..

kalau ada angin.. apa lagik, bukak layar laa.. takkan nak kayuh kot.. hehehehe..

tapi kalau takder ombak.. sendiri mau ingat laaa..

lagi2 laaa kalau mlm sebelum keluar tu hujan.. perghhh... konfem pagi tu takder angin..
kayoh laaa sampai melecet2 tapak tangan...

berapa jam agak2 kena kayuh nih?
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 3:56 pm

@alphafoxsierra wrote:
@afiq flanker wrote:
@alphafoxsierra wrote:
ala fiq.. menda nie.. tak macho laa lelaki bujang mcm nie.. kayuh sket pun pancit.. hehehehe..

kat mana nak main tarik ergometer? err.. ergometer tu apa?

wahahaha...erm..ergometer tu mesin yang paling aku benci la...hahaha..sebabnya time training rowing slalu kene tarik mesin nie 3 ke 10 KM..bergantung kepada game la...mesin ergometer nie guna untuk training rowing la...fungsi die sama macam boat rowing...semua anggota badan kene bergerak...dari kaki sampai la ke tangan...aku slalu training kat kelab tasik putrajaya n empangan batu

ooo.. rowing machine ker.. tak tau laa pulak nama dier ergometer.. aku meter moto mana tadi..
kat kelab tasik putrajaya ada yek menatang nie.. macam best jer..

nak kena bayor braper kalau nak guna kat kelab tasik tu afiq?

tak tau plak berapa sewa sebab jurulatih yang uruskan tu semua....hehehe
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 4:34 pm

bukan jeles..aku tlg smpi kan cemburu orang nie..hehehhe..anyway best nie aktiviti..kena kumpul duit laa time nie Very Happy
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 4:36 pm

rafe: braper jam kayuh yer? hmmmm.. insya allah kalau takder aral melintang, bertolak pagi, petang tu boleh laa sampai campsite..

afiq: ooo.. jurulatih hang yg uruskan rupanyer..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 4:37 pm

@syark the ghost wrote:
bukan jeles..aku tlg smpi kan cemburu orang nie..hehehhe..anyway best nie aktiviti..kena kumpul duit laa time nie Very Happy

kalau tak jadi laa aktiviti nie, memang aku keciwa laa syark.. bukan selalu buleh naik whaler ni..
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 5:28 pm

@syark the ghost wrote:
aku cukup risau nie mmmmmm apple ngan kurtz beria2 nk bersama nie

np lak ngan aku syark.....ko tak suka aku join ke....tak pelah aku undur diri...... supaya dirimu tdk berada didalam kerisauan:cry:
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Tue Oct 26, 2010 5:42 pm

@applemints wrote:
@SgtKurtz wrote:
ini macam dah lama planning je nie....sementara nak tunggu rescue 911 selamat gue, gue dah kat tgh2 selat melaka dah...takpun jadik mangsa jerung....jerung kalau dapat gak, mampu tahan makan manusia 20 tahun sudah...


bro kurtz...jerung kat perairan m'sia tak makan orang tau...depa tu sume cukup makan...tak terliur pun tgk daging hang.....ni mesti terpengaruh filem JAWS ni...... Razz

bukan sbb terpengaruh ngan filem JAWS pun....laut yg tenang jangan disangkakan tenang, kelak musibah akan tiba walaupun telah bersedia sekali pun.

jerung nye nafsu sukar dikatakan....saya rujuk kat wikipedia ada satu jerung nie cukup suka serang org yg terapung lama. study
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Today at 2:30 am

Back to top Go down
 
Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: