FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Wed Dec 22, 2010 11:17 pm

USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69)















**
** model siap dibina ini akan dibida / dijual kepada sesiapa yang berminat.
** harga bidaan bermula daripada RM900 (tidak termasuk kos penghantaran).
** tempoh bidaan bermula hari ini dan akan tamat pada 11:59:59pm 31hb Disember 2010
** pembida mestilah meletakkan harga bidaan mereka didalam thread ini dengan nilai bidaan minimum sebanyak RM20
** pemenang bidaan akan diumumkan selepas tamat tempoh bidaan yang dinyatakan diatas.
** tujuan model ini dibida dan dijual adalah untuk menampung kos pembinaan laman web panggilan pertiwi yang baru.


_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by Laksamana Sunan @ TK on Wed Dec 22, 2010 11:20 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Wed Dec 22, 2010 11:19 pm

AIYOOO!!! yag ni yg dalam cermin tu kan?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Wed Dec 22, 2010 11:21 pm

biar betul ko ni...
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Wed Dec 22, 2010 11:21 pm

@mr. kurien wrote:
AIYOOO!!! yag ni yg dalam cermin tu kan?

yep. betul tu. model yang siap dalam display casing tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Wed Dec 22, 2010 11:23 pm

@HelangRimba wrote:
biar betul ko ni...

betul lah ni HR. aku buat keputusan dalam keadaan yang waras lah...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Wed Dec 22, 2010 11:25 pm

sape tak ambik memang rugi la weiiiiii...

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Thu Dec 23, 2010 9:14 am

hehe...kalau LS wa tak heran...dia memang buat keputusan tu dlm keadaan waras... Very Happy

tu biase je tu..byk lg secret project dan special item yg dia ade...

tu sebagai langkah mengurangkan ruang simpanan model kat rumah dia je...hehe..
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Thu Dec 23, 2010 9:24 am

dari gempurwira

kalau rumah aku besar siap la benda ni aku sapu tapi apakan daya ruang takda... apapun rasanya tu lelongan terbaik hargapun boleh tahan dengan benda yang dah siap...

p/s hampir lupa nak cakap sikit rasa heran ada terkejut ada jeles ada rasa tak masuk akal pun ada pasal barang yang LS jual ni rasanya barang kesayangan dia namun demi membantu PP tu yang buat aku terharu.... saya puji dengan semangat LAKSAMANA SUNAN @ TK... semoga rezeki semakin murah hendaknya.....


Last edited by GEMPURWIRA on Thu Dec 23, 2010 9:32 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Thu Dec 23, 2010 9:25 am

@gunnerz wrote:
hehe...kalau LS wa tak heran...dia memang buat keputusan tu dlm keadaan waras... Very Happy

tu biase je tu..byk lg secret project dan special item yg dia ade...

tu sebagai langkah mengurangkan ruang simpanan model kat rumah dia je...hehe..

Tak jugak Gunnerz.. Sayang tu memang sayang CVN69 ni. Tapi, bila memandangkan projek website baru ni memerlukan dana yang besar, terpaksalah saya berkorban demi PP ni.


_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Thu Dec 23, 2010 11:30 am

hhuuhuuuhu terharu aku tgk LS....aaaar berkenaan gak tapi budget den huhuhuhuh Very Happy
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Sat Jan 01, 2011 6:46 am

DENGAN RASMINYA TAWARAN BIDAAN UNTUK ITEM INI DITUTUP.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL   Today at 2:30 am

Back to top Go down
 
1/700 USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) UNTUK DIBIDA / DIJUAL
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: JUALAN & SUMBANGAN AMAL UNTUK TABUNG PANGGILAN PERTIWI-
Jump to: