FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 dah 2011 bila lagik nak ke oversea

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 4:25 pm

31 Jan 2011,Olak Lempit: Applemints telah dilantik menjadi duta muhibbah Panggilan Pertiwi. Tanggung jawab beliau ialah membawa deligasi Wanita Pertama, Kedua, Ketiga dan Keempat bersoping ke vietnam. Sementara itu deligasi lelaki akan melawat muzium perang, test tembakan AK, melawat kubu perang, Red Light district dan berbagai tempat tempat menarik yang lain.

Pemilihan dan pencalonan Applemints difikirkan wajar dan tepat kerana beliau berpengalaman dan memahami isi hati nurani wanita. ''saya yakin beliau dapat menjalankan tanggungjawab dengan 'Full colour' dan kepujian tertinggi''. kata salah seorang wakil yang mengundi usul melantik Applemint sebagai duta Panggilan Pertiwi dan akan memakai gelaran Toh Puan Applemints..Routers.
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 5:07 pm

ahahahaaa...saya sokong...
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 5:40 pm

@gafaro wrote:
31 Jan 2011,Olak Lempit: Applemints telah dilantik menjadi duta muhibbah Panggilan Pertiwi. Tanggung jawab beliau ialah membawa deligasi Wanita Pertama, Kedua, Ketiga dan Keempat bersoping ke vietnam. Sementara itu deligasi lelaki akan melawat muzium perang, test tembakan AK, melawat kubu perang, Red Light district dan berbagai tempat tempat menarik yang lain.

Pemilihan dan pencalonan Applemints difikirkan wajar dan tepat kerana beliau berpengalaman dan memahami isi hati nurani wanita. ''saya yakin beliau dapat menjalankan tanggungjawab dengan 'Full colour' dan kepujian tertinggi''. kata salah seorang wakil yang mengundi usul melantik Applemint sebagai duta Panggilan Pertiwi dan akan memakai gelaran Toh Puan Applemints..Routers.

siot hang gafaro.....heheheh aku akan pastikan di mana ada korang disitu mrs korang pon ada sama....korang sume bukan boleh percaya....nnt mrs korang p shoping korang merewang tempat len....cannot2 Evil or Very Mad
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 6:04 pm

kami kesian ngan kaum wanita sebenarnya toh puan...

kami bagi can anda semua shopping sampai lebam dan takda orang akan komplen kain ni tak sesuai la warna tak lawa la apa la....

sesunggunya golongan lelaki di PP ni amat mengambil berat kebajikan wanita...
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 6:58 pm

@kuk wrote:
Jom buat aktiviti riding motor ke thailand. Teringin jugak aku nak ke sana What a Face

sebagai rider muda..saya sokong aa plan Tuan KUK..
Very Happy
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 7:13 pm

kuk ngan thailand dekat ...

gua kat sini dengan restoran makanan thai dekat la...leh naik moto siap tak pakai helmet..

Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 9:31 am

@gafaro wrote:
kami kesian ngan kaum wanita sebenarnya toh puan...

kami bagi can anda semua shopping sampai lebam dan takda orang akan komplen kain ni tak sesuai la warna tak lawa la apa la....

sesunggunya golongan lelaki di PP ni amat mengambil berat kebajikan wanita...

selaku toh puan sy akan pastikan semua mrs2 akan sentiasa jln beriringan ngan suami masing2 bg mengelakkan suami mereka melencong ke tempat lain.....tu tugas hakiki sy What a Face
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 2:02 pm

[quote="gafaro"]kuk ngan thailand dekat ...


Aku pun tak pernah masuk thailand lagi walaupun dah dekat 3 tahun kat sini
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 2:15 pm

[quote="kuk"]
@gafaro wrote:
kuk ngan thailand dekat ...


Aku pun tak pernah masuk thailand lagi walaupun dah dekat 3 tahun kat sini

kuk ... usahkan hang aku yg dok situ pun tak pernah masuk thailand .. masuk pun disempadan ... takut kata org golok tu bandar koboi
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 2:37 pm

Betul bang. Aku tak berani masuk pun sebab sumber selalu bagitau aku tahap keselamatan kat sana tak berapa baik
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 3:50 pm

@applemints wrote:

selaku toh puan sy akan pastikan semua mrs2 akan sentiasa jln beriringan ngan suami masing2 bg mengelakkan suami mereka melencong ke tempat lain.....tu tugas hakiki sy What a Face



ni deligasi isteri yang jeles ke ketua deligasi yang jeles?...

KUK n sunlay: gi batam je la.... syark dah biasa tempat tu...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 3:52 pm

batam tak best laa gafaro.. barang mahal kat sana..

pantai lak banyak agas.. bikin tensen jer..
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 3:53 pm

takpe kita pg pekan baru....
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 5:20 pm

gafaro;

haah mmg aku jeles...u punye port persinggahan sume best2...kami owang pompuan cuma ble gi tempat shoping je...mana adil What a Face
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Feb 01, 2011 6:06 pm

tu la tugas deligasi.... duta muhibbah...

ala nanti kami bagi la gambar aktiviti kami semua buat tatapan toh puan...

**sekeping gambar mempunyai 1001 macam cerita..

Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 11:44 am

[quote="kuk"]
@gafaro wrote:
kuk ngan thailand dekat ...


Aku pun tak pernah masuk thailand lagi walaupun dah dekat 3 tahun kat sini

kuk itu...kuk tipu....aku check kat imigresen rantau panjang nama hang je memenuhi senarai keluar masuk golok What a Face lol!
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 11:45 am

@gafaro wrote:
tu la tugas deligasi.... duta muhibbah...

ala nanti kami bagi la gambar aktiviti kami semua buat tatapan toh puan...

**sekeping gambar mempunyai 1001 macam cerita..


bagus2 boleh letak dlm fesbuk lol!
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 12:28 pm

Woit epal. Aku pasport pun tak ada tau tak?
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 12:44 pm

@kuk wrote:
Woit epal. Aku pasport pun tak ada tau tak?

sape kata hang masuk guna passport....kan hang masuk guna border pass..... setakat masuk golok tak payah passport.....tongue
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 1:45 pm

kuk kantoi....

haha buat pe gi golok tu?
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 3:07 pm

GAFARO,

Aku tak pernah masuk golok lagi la. Entah bila la dapat masuk sana
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 3:10 pm

kuk;

sebelum posting, hang kene p sekali...buat kenangan......gi la ngan belalang tempur hang lol!
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 3:38 pm

Tak berani nak ambik risiko la. Lagipun keadaan tak mengizinkan
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 4:12 pm

@kuk wrote:
Tak berani nak ambik risiko la. Lagipun keadaan tak mengizinkan

org beruniform ni susah skit masuk sana..berani buat berani tgung je...kantoi kalu mkn tak hbis woo..hehe..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Feb 02, 2011 4:33 pm

Betul tu. Mati katak woo
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Today at 2:43 am

Back to top Go down
 
dah 2011 bila lagik nak ke oversea
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: