FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fir8305
Specialist
Specialist


Posts : 153
Join date : 09/08/2010
Age : 33
Location : Malacca, Johor

PostSubject: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Mon Feb 07, 2011 7:19 pm

Assalamualaikum...

saya menghadapi kemusykilan sikit...nak tanya dengan otai2 modeller...sekarang ni tengah buat projek T-62 dari trumpeter seperti kst tsjuk atas tu...

Camana nak pasang track untuk T-62 Mod. 1972 dari trumpeter ni...sebab puas carik dalam kotak tu tapi tak jumpa langsung manual untuk pasang track tu... mohon bantuan dari tuan-tuan & puan-puan sekalian... Laughing Sad Sad
Back to top Go down
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Mon Feb 07, 2011 7:45 pm

waa... manual kilang lupa taruk
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Mon Feb 07, 2011 11:26 pm

Ini je kot yang ada dalam manual berkaitan runut







sumber:
http://www.1999.co.jp/eng/10111330
Back to top Go down
zarull
Specialist
Specialist


Posts : 163
Join date : 23/11/2010
Age : 26
Location : kota tinggi-shah alam

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Tue Feb 08, 2011 12:42 am

errr tom cara nk sambung track la tom...bukan runut...aku lupa la nak bagi bro fir nih manual trumpy aku utk challenger tuh..dalam tuh ada manual untuk sambung track...
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Tue Feb 08, 2011 11:15 am

biasanya ape yg boleh buat ialah gunakan pita pelekat, letak manual track kat atas pita
pas tu adjust kat sprocket , guna thin cement untuk lekatkan dia dan tinggal kan semalaman. agak -agak dah kering buka pita pelekat .
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Tue Feb 08, 2011 12:59 pm

Kalo xsilap trumpeter kasi 2 track, satu individual n satu lg linked...
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Tue Feb 08, 2011 1:02 pm

Kalo separated track, sy just cement satu2 smpi siap satu track, pastu paint n lastly pasang kat roda (pasang cam linked track)... kalo linked track just paint kat hujung tu aje...
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Tue Feb 08, 2011 1:12 pm

Guna cement pekat supaya senang adjust, kalau gune super-thin atau cement cepat kering takut xleh adjust nanti

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Tue Feb 08, 2011 1:30 pm

@Mejarbee wrote:
Guna cement pekat supaya senang adjust, kalau gune super-thin atau cement cepat kering takut xleh adjust nanti

dari gempurwira

otai dah mula beri pengalaman nampaknya.....
Back to top Go down
fir8305
Specialist
Specialist


Posts : 153
Join date : 09/08/2010
Age : 33
Location : Malacca, Johor

PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Tue Feb 08, 2011 1:55 pm

owh...ok...tq otai2...kene wat kira2 dulu eh berapa yang perlu digunakan...sebab dalam manual tu xde detail berapa keping bagi setiap track tu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972   Today at 10:23 am

Back to top Go down
 
Trumpeter Russian T-62 Mod. 1972
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MODEL BERSKALA & PROSES PEMBUATAN-
Jump to: