FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Darah Satria ( Full Story )

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Darah Satria ( Full Story )   Sun Dec 20, 2009 6:21 pm






















_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
HangPC2
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 582
Join date : 16/02/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Tue Mar 09, 2010 1:20 pm

Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Tue Mar 09, 2010 1:24 pm

@HangPC2 wrote:

wow... kat mana dapat keratan iklan filem ni?? dulu aku rajin simpan keratan2 iklan filem ni. siap lekat kat dlm scrap book aku. tp, skrg ni dah tau pegi mana buku tu. siap ada iklan movie "First Blood" lagi. hehehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
thenone
Private
Private


Posts : 80
Join date : 01/01/2010
Age : 38
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Sun Mar 14, 2010 10:06 pm

bila laa production mesia nk buat citer perang cam dulu2 kan best... jgn buat cam ltf. adnan dah laa.. hampeh... dari gua tgk lft. adnan baik gua tgk embun... lagi best...
Back to top Go down
http://www.keghahpalo.co.cc
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Sun Mar 14, 2010 10:49 pm

tunggu...

Bravo 5, heronya Fizz Fairuz, Hattan

jalan cerita tak tau lagi..shoot pun belum kui2
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
joewings
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1244
Join date : 28/12/2009
Age : 36
Location : Uniform-Tango-Hotel-Mike, Bravo Papa.

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Mon Mar 15, 2010 5:53 am

Alah, ambik hero jiwang, jadiknya hero jiwang.....

Kan ke ada pelakon yang betul2 tough, yang betul2 ada keliber...kalau ambik muka jambu...memang cerita askar jambulah ye....
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Mon Mar 15, 2010 8:29 pm

boleh la tahan lagi Fizz tu dari Awal haha..

dia pun main bola utk skuad remaja pahang dlu, harapnye tough la kot..
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Mon Mar 15, 2010 9:51 pm

Utk makluman kengkawan..DVD n VCD citer ni ada dijual kat kedai2 video.Aku mmg layan citer ni..ye la dulu producer filem amik tau gak hal2 ketenteraan.Ayah aku cakap filem ni dulu adalah medium utk menarik golongan muda menyertai angkatan tentera.Filem Darah Satria ni mmg boleh aku katakan yg terbaik gak la selepas filem Prebet Lapok (AR Badul berlakon)..tak salah kedua-dua filem ni diarahkan oleh Seniman Datuk Aziz Satar dan penerbit filem ni adalah Zain & Zahran.Anak aku sendiri pun mmg seronok tgok filem ni..ye la dulu ayah aku terlibat gak dlm operasi menentang pengganas komunis.Cuma aku terkilan sikit la drama arahan Aziz M.Osman bertajuk 'Insurgensi' tak abis ditayangkan di TV1.Aku ada juga cari koleksi citer tu kat kedai2 video,mmg takde dan menurut anak didik ayah aku (dia merupakan pegawai yg kini bertugas di kem tentera sekitar N9) koleksi drama Insurgensi tu hanya dijual kpd warga tentera shj..Aku rasa la elok Bhgn PR Kementah jual CD tu kat org awam..bukan apa,kita nak tunjukkan kisah pahit maung anggota tentera pd zaman dulu pada generasi skg ni..apa kata kengkawan lain?
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Mon Mar 15, 2010 10:12 pm

setuju.....jual kat umum

insurgensi dari awal nampak lain macam, The Making Of kat tv3, tayang kat tv1
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Mon Mar 15, 2010 10:36 pm

Part yg paling aku sedih sekali masa Lt.Arif kena booby trap..Sjn Razak (lakonan A.Galak) mmg kelas..sesuai sgt dengan imej misainya.Ayah aku ckp dulu Sarjan2 yg terlibat dlm operasi mmg fesyen misai sama mcm A.Galak..bukan apa..kalu nak tau dlm satu platun jawatan Sarjan tu mmg dianggap tinggi bcoz yg berpangkat Leftenan banyak mendapat khidmat nasihat darinya..dulu dlm operasi satu platun diketuai oleh Leftenan Muda or Leftenan..yg kedua plak Sarjan dan ketiga adalah Koperal..Ketiga2 individu ini yg melicinkan sesebuah operasi melibatkan platun mereka..Aku harap sgt la Aziz M Osman jual CD citer kat public.bukan apa,kita kena ingat dlm drama tu mmg dah menunjukan semangat 1 Malaysia dikalangan bangsa kita yg menyertai Tentera Darat..yg aku ingat selain Norman Hakim..watak dlm drama tu tak silap ada Insp.Kumar (dia pegang watak radioman yg pakai mesingan Sterling)..Razak Ahmad (Sarjan) siap simpan misai lagi tu..mmg kelas
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Wed Apr 14, 2010 1:33 pm

harap2 ada yg sudi kongsi cite nih kat mana2 web.. kalo takleh jual, kongsi secara maya pon cukop..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Tue Oct 26, 2010 4:49 pm

a. galak ni mmg askar ke dulu? idup betul watak dia.

PAHAM!!

kau.. PAHAM??!! faham sarjan..

kau.. faham sarjan.. BAGUS!!

DERUS!! sarjan!! apa password hari ini??.... buruk siku´╗┐ sarjan..

JAWAB CERGAS!! SARJAN!!

my faveret part.. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Fri Oct 29, 2010 2:35 pm

@MR. STARK wrote:
a. galak ni mmg askar ke dulu? idup betul watak dia.

PAHAM!!

kau.. PAHAM??!! faham sarjan..

kau.. faham sarjan.. BAGUS!!

DERUS!! sarjan!! apa password hari ini??.... buruk siku´╗┐ sarjan..

JAWAB CERGAS!! SARJAN!!

my faveret part.. What a Face

Sarjan sampai tua... baru2 ni je naik pangkat Sub Inspektor
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Thu Nov 18, 2010 9:29 pm


Lokasi pengambaran yang melibatkan hutan di buat di Hutan simpan di sebelah Kem terendak, Melaka....dekat sebelah jalan utama nak ke Masjid Tanah dari arah Sungai Udang..

masa aku budak2, kerap sangat askar buat jalan or lari lasak kat jalan tu...dan konvoi trak2 askar lalu memang dah jadi sajian mata orang2 Sungai Udang dah...

latihan2 untuk pelakon dan taklimat kru semua di buat di dalam kem terendak..

aku kecik lagi masa tu, tapi masa filem tu kuar, ayah aku bagitau semua di atas ni..
Back to top Go down
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Thu Nov 18, 2010 11:13 pm

@ Mr Kurien Huish.. sapa2 ada vcd boleh la rip dan upload...

edit: aduh.. memang ayat skema lah... ni aku rasa pengarah dia ada 2 motif. utk semangat patriotik dan memartabatkan BM. haha..


Senior2 kat sini dulu nak kawin pon macam tu ker? Best la..
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Fri Dec 31, 2010 5:40 pm

Untuk Kaki sedut: Laughing

Darah Satria ( 1983 ) [ VCD Rip ]






Quote :
http://rapidshare.com/files/231689618/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part1.rar
http://rapidshare.com/files/231690900/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part2.rar
http://rapidshare.com/files/231691537/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part3.rar
http://rapidshare.com/files/231730260/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part4.rar
http://rapidshare.com/files/231734444/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part5.rar
http://rapidshare.com/files/231734429/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part6.rar
http://rapidshare.com/files/231736815/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part7.rar
http://rapidshare.com/files/231793535/DRAHSTRIA_VCD_Rip_Aryzs_Properties.part8.rar

Kredit to : rapidsharefilemmelayuretro

Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Fri Dec 31, 2010 7:18 pm

Trimas Kiva!!!
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Sat Jan 01, 2011 12:55 pm

No problem! Laughing
Back to top Go down
unsacred
Private
Private


Posts : 55
Join date : 17/02/2010
Age : 29
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Thu Jan 27, 2011 6:44 pm

Ahahha.. Dlm filem ni, ade mak mertua aku.. Part last AR Badul kat spital, mak mertua aku jdi army nurse tuh.. Hehe... Taim tu die msh dlm service, b4 brenti dri nurse corps.. Heheh
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Thu Jan 27, 2011 6:53 pm

@unsacred wrote:
Ahahha.. Dlm filem ni, ade mak mertua aku.. Part last AR Badul kat spital, mak mertua aku jdi army nurse tuh.. Hehe... Taim tu die msh dlm service, b4 brenti dri nurse corps.. Heheh

dari gempurwira

nice info bro....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Darah Satria ( Full Story )   Today at 10:23 am

Back to top Go down
 
Darah Satria ( Full Story )
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: