FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
McKNiGHT512
Private
Private


Posts : 50
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Terengganu

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 10:11 am

@haidzzam wrote:
Assalamualaikum.

Salam perkenalan dan selamat berforum.
Mintak tunjuk ajar sebab ni kali pertama berforum.
Terima kasih.

good to have you with us!!! What a Face
Back to top Go down
mombok
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 771
Join date : 28/12/2009
Age : 46

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 11:19 am

Assalamualaikum dan selamat pagi tuan.Lapor diri untuk bertugas. Siap sedia terima arahan daripada tuan. TUAN!!
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 12:04 pm

@Megat_komeng wrote:
@rgt356 wrote:
@alor star airmen wrote:
sye rabun
sye concern akn keselamatan mereka jika trdapt any conflict.



ooo macam tu
tapi saya rasa banyak cara lain menunjukkan taat setia pada negara selain selain memasuki bidang ketenteraan.
saya rasa bangga ada rakyat malaysia yang memikirkan keselamatan perajurit kita tahniah
kualiti yang semakin hilang dan ditagih oleh semua rakyat malaysia
well done saudara teruskan .
thanks bro

Tak pe....
Asalkan ada semagat patriotik cintakan negara
concern akan keselamatan negara
sungguh pun kita tidak mengangkat senjata
but we are here as urban soldier
membantu membangunkan negara pasca kemerdekaan
tugas kita mengisi kemerdekaan ini dengan ilmu dan pengetahuan
kemudian mempertahankan kemerdekaan ini dengan ilmu dan pengetahuan itu
Kerana itulah kita disini
sebagai urban soldier...

that's rite comrade megat_komeng. forum panggilan pertiwi ini amat berbangga kerana memiliki warga forum yang bersemangat watan seperti anda-anda semua. bagi mereka-mereka yang baru sahaja menjadi warga forum, selamat datang dan berbincanglah secara beretika, berhemah serta profesional didalam platform ini. dan tidak lupa juga saya ingin mengingatkan kepada semua warga agar tidak menggunakan bahasa sms semasa berforum. terima kasih

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Pelayar Di Ufuk
Private First Class
Private First Class


Posts : 128
Join date : 28/12/2009
Age : 32
Location : Kuala Kangsar-Bagan Serai-Kinrara

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 12:20 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga "Panggilanpertiwi"....

Saya 3 Echo Mike Uniform 5....Reporting for duty sir...seperti Megat_Komeng, baru join sini sb terserempak dalam blog Military Of Malaysia....

Callsign kat atas tu callsign kapal yang saya naik sekarang....hehehehe......
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 12:22 pm

@Pelayar Di Ufuk wrote:
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga "Panggilanpertiwi"....

Saya 3 Echo Mike Uniform 5....Reporting for duty sir...seperti Megat_Komeng, baru join sini sb terserempak dalam blog Military Of Malaysia....

Callsign kat atas tu callsign kapal yang saya naik sekarang....hehehehe......

Selamat datang saudara. Saudara berkhidmat dengan TLDM ka?
Back to top Go down
Pelayar Di Ufuk
Private First Class
Private First Class


Posts : 128
Join date : 28/12/2009
Age : 32
Location : Kuala Kangsar-Bagan Serai-Kinrara

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 12:29 pm

uish.....kalo saya naik kapal TLDM....dah tentu saya tak sebut callsign tu...mana boley hebah kat orang (hebah kat hantu boley la kot)....callsign tu kapal merchant punya....
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 12:31 pm

Ooo. Camtu ek. Maaflah saya tak tahu. Hehehe...
Back to top Go down
McKNiGHT512
Private
Private


Posts : 50
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Terengganu

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 12:32 pm

@Pelayar Di Ufuk wrote:
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga "Panggilanpertiwi"....

Saya 3 Echo Mike Uniform 5....Reporting for duty sir...seperti Megat_Komeng, baru join sini sb terserempak dalam blog Military Of Malaysia....

Callsign kat atas tu callsign kapal yang saya naik sekarang....hehehehe......

good to have you aboard... What a Face lol!
Back to top Go down
SilentKillerZ
Private First Class
Private First Class


Posts : 111
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Lawas

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 1:18 pm

welcome... sama2 kita memeriahkan foum ni...
Back to top Go down
http://ibanplanter.blogspot.com
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 2:00 pm

Salam perkenalan dari saya. Panggil saja saya Alka. Tahun depan umur masuk 40 & berasal dari Alor Setar, Kedah. T/kasih kepada Shahpaskal (walaupun tak kenal dia secara peribadi) kerana memperkenalkan forum ini didlm blognya. T/kasih sekali lagi cheers . Kita perlukan forum sebegini utk menyedarkan rakyat akan hal ehwal pertahanan negara. Syabas kepada pengasas forum Panggilan Pertiwi : Home Of The Brave cheers . Ada dikalangan forumners kat sini dah saya kenal dari forum Gempur Wira dan Forum MPSA (Cari.com). Harap segala input yg saya berikan nanti akan sedikit sebanyak memeriahkan lagi forum ini. Wassalam.

Up gambar sikit.

Kem Gemas 2008.


Last edited by alkaseltzer on Tue Dec 29, 2009 5:01 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 2:04 pm

@alkaseltzer wrote:
Salam perkenalan dari saya. Panggil saja saya Alka. Tahun depan umur masuk 40 & berasal dari Alor Setar, Kedah. T/kasih kepada Shahpaskal (walaupun tak kenal dia secara peribadi) kerana memperkenalkan forum ini didlm blognya. T/kasih sekali lagi cheers . Kita perlukan forum sebegini utk menyedarkan rakyat akan hal ehwal pertahanan negara. Syabas kepada pengasas forum Panggilan Pertiwi : Home Of The Brave cheers . Ada dikalangan forumners kat sini dah saya kenal dari forum Gempur Wira dan Forum MPSA (Cari.com). Harap segala input yg saya berikan nanti akan sedikit sebanyak memeriahkan lagi forum ini. Wassalam.

Selamat datang Alka. Lagi dari GW. Hehehe...
Back to top Go down
alanabib
Civilian
Civilian


Posts : 25
Join date : 29/12/2009
Age : 46
Location : Perlis

PostSubject: salam perkenalan   Tue Dec 29, 2009 5:03 pm

Assalamualaikum semua,
Saya dari Arau , Perlis.Baru jumpa portal nih (dr Blog Shah paskal).
Minat dgn cerita polis dan askar khususnya tentang intelligence,pasukan khas dan apa2 yg bersifat khas. Laughing
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 5:22 pm

welcome aboard alan..

selamat berforum
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 5:23 pm

kat mpsa pakai nick ape bro?
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 5:51 pm

@kudabesi87 wrote:
kat mpsa pakai nick ape bro?
Tak banyak buat posting. Lebih banyak membaca dari posting. Ada la buat 2-3 posting pasal calon APC/ IFV utk TDM. Nickname Arrow yatiedin. Sebenarnya, nick tu adik saya punya. Disebabkan dia lebih tumpu perhatian kat blog & saya malas nak register, saya minta kebenaran utk guna nick dia. Harap ok kot.
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 5:51 pm

@alanabib wrote:
Assalamualaikum semua,
Saya dari Arau , Perlis.Baru jumpa portal nih (dr Blog Shah paskal).
Minat dgn cerita polis dan askar khususnya tentang intelligence,pasukan khas dan apa2 yg bersifat khas. Laughing

wslm. terima kasih dan selamat datang kerana sudi join forum ni.

tahniah anda adalah ahli forum yg ke 100!

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 6:19 pm

Selamat datang kepada alanabib. Tahniah juga daripada saya. Malang sekali tiada hadiah untuk anda yang bertuah sebagai user ke-100. Cuba mintak ngan admin, mana tau dia nak bagi ke. Hehehe...
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 9:03 pm

oh tak pe..

saya pun tak aktif gak..

biasa2 je kat sana..nyibuk2

saya pakai nick tok_rimau87 kat sane
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
rgt356
Corporal
Corporal


Posts : 222
Join date : 10/10/2009
Age : 26

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Tue Dec 29, 2009 9:47 pm

@Megat_komeng wrote:
@rgt356 wrote:
@alor star airmen wrote:
sye rabun
sye concern akn keselamatan mereka jika trdapt any conflict.



ooo macam tu
tapi saya rasa banyak cara lain menunjukkan taat setia pada negara selain selain memasuki bidang ketenteraan.
saya rasa bangga ada rakyat malaysia yang memikirkan keselamatan perajurit kita tahniah
kualiti yang semakin hilang dan ditagih oleh semua rakyat malaysia
well done saudara teruskan .
thanks bro

Tak pe....
Asalkan ada semagat patriotik cintakan negara
concern akan keselamatan negara
sungguh pun kita tidak mengangkat senjata
but we are here as urban soldier
membantu membangunkan negara pasca kemerdekaan
tugas kita mengisi kemerdekaan ini dengan ilmu dan pengetahuan
kemudian mempertahankan kemerdekaan ini dengan ilmu dan pengetahuan itu
Kerana itulah kita disini
sebagai urban soldier...

terima kasih
pe yg saya mampu lakukan sewaktu ini ialah meningkatkan semangat patriotisme diri saya sendiri dan juga rakan2
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 12:50 am

mintak patch superhornet tu hehe
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
candidmeister
Specialist
Specialist


Posts : 183
Join date : 20/12/2009
Age : 29
Location : B'worth AB

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 1:04 am

@fauzan_x wrote:
Assalamulaikum kepada admin dan semua forumer....erm dah lama gak dok cari forum pasai tentera dalam BM nih...selalunya dok selalu melawat kt militaryphoto.net dgn militaryofmalaysia......insyaallah tahun depan saya akan join PALAPES UM....dulu2 saya mana la minat pasal tentera ni.......tiba2 ada la member sorang ni yg mmg expert gila pasal tentera ni....smpai sesetengah weapon tu leh tau nama dia....dari situ laaa saya dok mula minat pasal tentera setelah lawat blog militaryofmalaysia........errr perlu ka saya lapor diri.....i'm just a civilian though...i'm not a recruit yet....

welcome aboard fauzan_x... ko bdk um ke?? amek kos ape?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 2:19 am

apa diaaaaaa...hadiahhh?

haha. hadiah tu ade tp tunggu la aku bukak contest dulu ok. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
airranger02
Civilian
Civilian


Posts : 20
Join date : 30/12/2009
Age : 31
Location : Sarawak

PostSubject: Salam Sejahtera   Wed Dec 30, 2009 2:56 am

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Saya M. Aizuddin..berasal dari terengganu..kini bertugas sebagai guru di pedalaman sarawak..pernah join wataniah di Rejimen 509 AW, Pulau Pinang..sekarang dalam proses untuk join Rejimen 510 AW di Sarawak..terus terang saya katakan yang saya seronok melihat kesungguhan admin kita iaitu 'encikkacang' untuk menjayakan forum pertahanan seperti ini yg pastinya dapat menyaingi forum2 pertahanan negara jiran kita sama di utara atau selatan yg selama ini memandang rendah dan adakalanya menghina keupayaan ATM. Diharapkan agar forumer2 lain dpt berkongsi tunjuk ajar dan info2 terkini kepada saya..

"GEMPUR WIRA"
Back to top Go down
http://www.somewhereinsarawak.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 3:11 am

w'salam..

terima kasih krn sudi melawat dan menyertai forum ini. tahniah saya ucapkan. nampaknya saudara begitu giat dalam memainkan peranan dalam AW. segan pulak saya. cemburu pun ader.

terima kasih atas penghargaan yang diberikan. namun kesungguhan saya ini turut dikongsi oleh moderator team yang lain. menyedari kekurangan forum/blog berkaitan pertahanan negara, maka dari sinilah titik mulanya saya cuba mewujudkan sebuah platform yang kita dapat berkongsi ilmu bersama2. seperti kata saudara sendiri, dengan adanya forum seumpama ini, sedikit sebanyak ia dapat menyangkal sesetengah pihak yang memandang rendah keupayaan ATM selama ini.

sama2lah kita berkongsi segala kelebihan dan memperbaiki segala kekurangan. insyaallah.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
rgt356
Corporal
Corporal


Posts : 222
Join date : 10/10/2009
Age : 26

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 3:38 am

@airranger02 wrote:
Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Saya M. Aizuddin..berasal dari terengganu..kini bertugas sebagai guru di pedalaman sarawak..pernah join wataniah di Rejimen 509 AW, Pulau Pinang..sekarang dalam proses untuk join Rejimen 510 AW di Sarawak..terus terang saya katakan yang saya seronok melihat kesungguhan admin kita iaitu 'encikkacang' untuk menjayakan forum pertahanan seperti ini yg pastinya dapat menyaingi forum2 pertahanan negara jiran kita sama di utara atau selatan yg selama ini memandang rendah dan adakalanya menghina keupayaan ATM. Diharapkan agar forumer2 lain dpt berkongsi tunjuk ajar dan info2 terkini kepada saya..

"GEMPUR WIRA"

waalaikummussalam
selamat datang cikgu Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Today at 11:52 am

Back to top Go down
 
AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: