FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 The Best Flight Action Games

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
tomato
Private
Private


Posts : 52
Join date : 20/09/2010
Age : 32
Location : Key-EL

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Nov 21, 2010 2:34 am

ThirdWire Production : Wing Over Europe:Cold War Gone Hot(2006). Lite Combat Flight Sim.
( xde software nak record gameplay,so static pictures aje.sorry)
F/A-18 HORNET







C-130 HERCULES

F-5E TIGER + C-130 HERCULES



CAC AVON SABRE



F-14 TOMCAT + MIG-29 FULCRUM




COMBAT ACTION:


















SEKIAN......
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Nov 21, 2010 7:30 am

Laptop aku takleh main pun game hebat2. Install kat PC kawan nanti. Tumpang main kat dia. Hehehe...

Smart tol gambaq2 tu. Memang ada pesawat TUDM ka dalam tu atau modding?
Back to top Go down
tomato
Private
Private


Posts : 52
Join date : 20/09/2010
Age : 32
Location : Key-EL

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Nov 21, 2010 7:58 pm

CAC Avon Sabre TUDM tue ade.. yg lelain tue re-skin balik, addon ckit2, conteng ckit2... walaupun x sama janji lebih kurang serupa jadi lah....
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Nov 28, 2010 4:45 pm

@tomato wrote:
bukan ke dlm flamming clift tue ade bg jugak ke bonus utk lock on:modern air combat tue?
xleh main lah, just utk membolehkan kite instal lock on:flamming clift 2. lomac best jugak, try lah.

roger bro...
nanti try install balik..
ekekee
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Nov 28, 2010 10:09 pm

beberapa butir AIM-120 dan AIM-7 berjaya dilancarkan dan mengenai sasaran..
tu pun main tembak dan xtau apa2..agak2 je...
ekeee

lepas nengok training F-15C tu..baru tau AIM-120 dan AIM-7 tu nengok dekat skrin belah kiri tu je dan boleh lock dan launch kat situ...

Very Happy
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Mon Nov 29, 2010 8:45 pm

Lock On:Modern Air Combat
"play mode"
F-15C


AIM-120C lagi berapa saat akan menghentam AN-26B..perhatikan skrin paparan pelbagai guna(MFD) kiri bawah,terdapat sebutir lagi AMRAAM dalam keadaan sedia untuk dilancarkan...



lock IL-76MD dengan AIM-120C..perhatikan MFD atas kiri..simbol pesawat IL-76 berada dalam bulatan..
tapi misil gagal mengenai sasaran..



percubaan ke-5 kot?nak tembak IL-76MD ni...2xAIM-120C 2xAIM-9M dan 1xAIM-7 serta peluru meriam abis pakai,tapi x jatuh2...tinggal sebutir AIM-7 Sparrow jadi taruhan...


FOX ONE!..
splash it...

Very Happy
Back to top Go down
tomato
Private
Private


Posts : 52
Join date : 20/09/2010
Age : 32
Location : Key-EL

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Mon Dec 13, 2010 11:24 am

dah boleh main dah ke lock on tue tomcat tiram?
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Mon Dec 13, 2010 1:54 pm

dah tomato...
terima kasih sebab bagi tips..
hehee

SU-27 boleh pakai helmet cue system...

samada saya yang xtau main atau memang benar,kenapa kalau pakai SU-27 dalam campaign,susah benor nak lock pesawat2 musuh...

pakai F-15 cam ok lak...
leh lock walaupun xnampak visual(BVR)..


Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed Jan 12, 2011 10:54 pm

dari gempurwira

teruja la game tu mcm real...... adoi kalau laptop ok tak guna main game ni????
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed Jan 12, 2011 11:06 pm

GW..
kalau latop zaman sekarang..
rasanya xda hal nak main..

standard i3/i5@setaraf...

kalau laptop hang boleh main Call Of Duty,kira boleh main la game ni..
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed Jan 12, 2011 11:10 pm

@tomcat tiram wrote:
GW..
kalau latop zaman sekarang..
rasanya xda hal nak main..

standard i3/i5@setaraf...

kalau laptop hang boleh main Call Of Duty,kira boleh main la game ni..

dari gempurwira

bagi aku nama game dia tom aku nak cari kat area tmpat aku kalau ada....
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed Jan 12, 2011 11:13 pm

dari gempurwira

ok tom dapat dah di FB thanks....
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed Jan 12, 2011 11:18 pm

asas:
Lock On:Modern Air Combat

yang pada aku sekarang:
Lock On:Modern Air Combat Flaming Cliffs 2

happy hunting GW
hehehee!
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed Jan 12, 2011 11:27 pm

dari gempurwira

thanks tom...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 12:00 am

no problems GW

Very Happy
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 9:14 am

ni ada sedikit "hadiah" untuk hang GW dan forumer2 sekalian berkaitan Lock On:Modern Air Combat Flaming Cliffs 2

F-15(aku) vs MIG-29S Rusia
*gambar ikut turutan peristiwa


MIG engaged F-15(aku) dari belakang..entah macamana dia pusing ke atas dari low altitud dan aku terbabas masa tu..
sebelum gambar ni..ada pertempuran berlaku..kuat sungguh chaff dan ECM MIG ni..beberapa butir AMRAAM,Sidewinder habis digunakan@tidak ada kesan pada MIG..
sebab RWR F-15 asik "tetttt tettt tettt",maka chaff dilepaskan..hehe!




pandangan dari visor pilot yang cuba perhatikan setiap pergerakan MIG di belakangnya


F-15 cuba melarikan diri dengan "panjat" ketinggian


membuat pusingan ketat dan engaged afterburner untuk meloloskan diri dari MIG!
kelihatan dengan jelas rupa MIG yang mengekori dari belakang.


phewww...~
beberapa ketika lepas gambar ni..MIG tu patah balik@minyak habis kot..sebab dalam map,dia didesignated kan untuk landing..jadi,beberapa puluh butir peluru meriam 30mm dari M61 F-15 dilepaskan untuk menamatkan riwayat MIG ni.

Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 9:28 am

dari gempurwira

perrggggg... mantop tuuuu...... mcm real dogfight wooooo.... beliur tengok...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 9:39 am

nanti aku kasi upload screenshot lain..
sikit ja lagi..
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 9:42 am

@tomcat tiram wrote:
nanti aku kasi upload screenshot lain..
sikit ja lagi..


DARI GEMPURWIRA

kayuh pelan2 tom
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 8:39 pm



pandangan dari atas sebuah MIG-29A
macam real pun ada..teringat gambar dari atas MIG-29N side by side dengan RAAF F/A-18C


A-10 di tempat parking..kelihatan kanopi yang dibuka dan full weapon load dengan ECM pod di sayap kiri pesawat..


A-10 Thunderbolt melepaskan tembakan machine-gun GAU-8..lihat efek dia pada muncung pesawat..
Very Happy


dalam mod TV untuk cari musuh..misil yang di-switch pada ketika ini ialah AGM-65K tv guided..



ter"salah" target..hasilnya sebutir AGM-65K membazir.



kokpit MIG-29A


R-73 dah lock musuh menggunakan sistem radar..perhatikan mfd pada sebelah kanan yang menunjukkan angle dimana radar sedang scanned..simbol pesawat musuh pada MFD menunjukkannya sedang pusing ke arah kanan.
pada HUD..kotak hijau kecil dan titik2 kecil bermaksud pesawat musuh sudah di lock..


kokpit SU-27..sedang "memerhati"kan tingkah laku sebuah Mirage 2000-5..radar menunjukkan pesawat menghala ke arah kiri..


Mirage 2000-5 sudah tembak A-50(AWACS)..so sebagai balasan kepada dia,2x AA-10C Alamo dihantar untuk membalas dendam..


Mirage 200-5 tu sebenarnya dah hancus akibat tembakan misil batch 1..tapi untuk make sure semua sistem xboleh dipakai lagi..1 R-73 dihantar untuk melunyaikan terus body pesawat..perhatikan smoke trail putih.. Twisted Evil


sekian sesi gambar kalini..
Very Happy
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 10:31 pm

wah.. best pulak ku tgk..

pakai pc yek? apa spek pc hang skrg ni?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 10:49 pm

Game ni tak pakai grafik tinggi pon rasanya.
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu Jan 13, 2011 11:58 pm

Fox:
Laptop/desktop moden xda masalah rasanya nak main

aku pakai,
-Intel Core 2 Duo 1.8 GHZ
-NVIDIA GeForce 9400 GT (PS3.0/VS3.0)
-3GB RAM

smooth je main dengan normal setting..

akmal:
rasanya betul hang cakap tu..
tapi grafik kad/cpu aku x mampu tampung bila setting background dinaikkan ke paras tinggi...

mungkin masa install,installer dah siap settingkan game dengan kekuatan laptop/desktop anda semua..

*
game ni simulator
mission xbanyak..
tapi kita boleh buat mission/situasi peperangan sendiri




Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Fri Jan 14, 2011 12:07 am

Laptop cikai aku ni dulu ada install LOMAC. Tapi dah format. Ni tak install2 lagi. Hehehe...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Fri Jan 14, 2011 12:09 am

ni game tahun 2000-20005
hahaa

jadi jangan ragu2 untuk install dekat laptop/desktop gen baru...
Razz

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Today at 2:43 am

Back to top Go down
 
The Best Flight Action Games
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: