FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Bilik barang military totis

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Mon Feb 08, 2010 1:46 pm

@totttis wrote:
den tak brani la...hahahahahahahahaha kensel letak...

sapa nk suh totis pm What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts : 251
Join date : 27/02/2010
Age : 39
Location : Pedalaman 1

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Sat Feb 27, 2010 7:03 pm

@totttis wrote:
ok, aku nak bakar line ni, khas untuk payid...hahaha





**************************************************************

Sepanjang pengetahuan saya, Malaysia mengharamkan sebarang bentuk alatan yang menyerupai senjata betul walaupun ia hanya mainan, utk tembak cicak ataupun utk sukan seperti paintball. Jadi camno pula la marker camni nak lepas ke Malaysia?
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Sun Feb 28, 2010 12:47 pm

Aku menunggu jugak bro SNIPER GUNUNG, dia cakap dia akan check dengan member dia yang bekerja di KDN tentang situasi ni... Tetapi lama gak dia tak masuk forum PP ni...

Kalau diharamkan kenapa banyak kedai2 paintball jual benda-benda ni & paintball juga ialah salah satu sukan di Malaysia yang diiktiraf dan dulu Dato' Azalina jugak presiden dia...
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts : 251
Join date : 27/02/2010
Age : 39
Location : Pedalaman 1

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Sun Feb 28, 2010 1:52 pm

paintball x salah...yang lani diharamkan adalah alatan berkaitan yang bentuk, rupa fizikalnya mirip senjata sebenar. dikhuatiri ia disalahgunakan utk tujuan jenayah. setakat painball marker yang biasa, tak ada org berani nak guna utk tujuan yg salah..daripada bentuk pun org tau..tentu beza kalau marker yang mirip M-16 atau HK-MP5 (sekadar contoh). pengharaman juga termasuk alat mainan. kalau disebelah utara terutama yg bersempadan dgn siam, pistol tembak cicak sebijik mcm Glock pun ada dan kalau tak salah replika pedang samurai pun termasuk dlm list.








h
Back to top Go down
kalkitos
Private First Class
Private First Class


Posts : 125
Join date : 24/01/2010
Age : 37
Location : 3773 mil Southwest of Vladivostok

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Sun Feb 28, 2010 2:53 pm

ermmm...ntah lah...kalau siapa yg mahir dia tahu lah tu marker paintball jer sebab tengok barrel pun dah boleh tahu, nipis semacam jer...

agaknya kalau kita main tikam2 pakai keris kayu boleh kut??
Back to top Go down
kalkitos
Private First Class
Private First Class


Posts : 125
Join date : 24/01/2010
Age : 37
Location : 3773 mil Southwest of Vladivostok

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Sun Feb 28, 2010 3:07 pm

aku rasa kalau didaftarkan sapa yg memilikinya boleh kawal la sikit kot..tapi kalau nak merompak takkan nak daftar pulak yek???

apa pun benda ni aku rasa tak tinggi mana risk pemilikan dia...sebab kalau wa nak merompak wa tak berani nak guna senjata mainan sebab kalau org perasan memang mampus wa...baik wa guna parang pon takpa...

aku rasa perompak kecil2an/tak pro jer yg pakai idea senjata mainan nih....jgn main2 woo!!
kang kalau kene intercept dgn geng2 UTK mampus jadi kangkung goreng belacan la jawabnya....
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts : 251
Join date : 27/02/2010
Age : 39
Location : Pedalaman 1

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Sun Feb 28, 2010 9:14 pm

@kalkitos wrote:
aku rasa kalau didaftarkan sapa yg memilikinya boleh kawal la sikit kot..tapi kalau nak merompak takkan nak daftar pulak yek???

apa pun benda ni aku rasa tak tinggi mana risk pemilikan dia...sebab kalau wa nak merompak wa tak berani nak guna senjata mainan sebab kalau org perasan memang mampus wa...baik wa guna parang pon takpa...

aku rasa perompak kecil2an/tak pro jer yg pakai idea senjata mainan nih....jgn main2 woo!!
kang kalau kene intercept dgn geng2 UTK mampus jadi kangkung goreng belacan la jawabnya....

Saya yakin alatan airsoft / paintball sememangnya dilesenkan.Untuk rujukan:

Quote :
Untuk makluman ahli Yang Berhormat dari tahun 1948 hingga November 2008,
kerajaan telah pun mengeluarkan sebanyak 82,039 lesen senjata api. Jumlah ini adalah
meliputi lesen senjata api yang telah dikeluarkan kepada individu persendirian, syarikat
kawalan keselamatan, pegawai-pegawai kerajaan. Badan-badan berkanun, dan lesen
senjata api bukan tradisional seperti paintball ataupun air gun dengan izin, serta rifle dan
pistol sukan.

sumber : PETIKAN JAWAPAN OLEH Timbalan Menteri Dalam Negeri [Dato’ Chor Chee Heung]:
PERBAHASAN DEWAN NEGARA, PARLIMEN KEDUABELAS, PENGGAL PERTAMA,MESYUARAT KETIGA 2008



bagi saya, jika sudah ingin merompak, mereka bukan berfikir panjang utk itu semua. yang penting dapat memberikan "fear factor" kepada mangsa sasaran. malahan dalam keadaan tegang sebegitu, adakah kita nak fikir senjata yang diacukan itu betul atau tidak? mengenai nak terserempak dengan UTK ke..itu memang tak boleh elak la..dah seluk lubang najis..tgk la bau ke tidak. dan walau mereka guna senjata api betul pun, saya tidak fikir mereka mahu berhadapan dengan anggota polis apa lagi UTK. kebiasannya mereka lari dan hanya berhadapan sekiranya sudah terkepung dan jawapannya..mati katak..

Quote :



SEORANG pegawai polis menunjukkan hasil rampasan senjata mainan kepada media pada sidang akhbar di Balai Polis Petaling Jaya semalam.

PETALING JAYA - Tahu atau tidak, pistol mainan yang dijual di kebanyakan kedai kini menjadi pilihan beberapa kumpulan penjenayah untuk melakukan samun dan rompakan bersenjata.

Sehubungan itu, semua barangan mainan berkaitan senjata api kini diklasifikasikan oleh pihak polis sebagai barangan 'berbahaya'.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, pihaknya turut menyerbu sebuah kedai menjual senjata mainan di Kelana Jaya dekat sini pukul 4 petang kelmarin.

"Selepas pemeriksaan dibuat di kedai terbabit, kita merampas dua pucuk pistol mainan jenama Airsoft Gun, 57 pucuk B.B Gun dan 60 pucuk P.P Gun,'' katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya semalam.

Kata Arjunaidi, serbuan dilakukan di kedai menjual barangan plastik itu berikutan polis bimbang ada penjenayah membeli senjata tiruan untuk melakukan jenayah.

Sumber: Kosmo online.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Mon Mar 01, 2010 11:33 am

Setahu aku AIRSOFT yang diharamkan di malaysia, takpe la kita tunggu jer la sesiapa yang ada geng dengan KDN tolong luruskan kekusutan ttg benda ni... Aku nak jawab pun tak reti sedangkan geng UTK pun main paintball ngan kitaorang & nengok kelengkapan kitaorang...

So jangan peningkan kepala anda, tunggu bro sniper gunung masuk...
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Mon Mar 01, 2010 12:34 pm

@totttis wrote:
Setahu aku AIRSOFT yang diharamkan di malaysia, takpe la kita tunggu jer la sesiapa yang ada geng dengan KDN tolong luruskan kekusutan ttg benda ni... Aku nak jawab pun tak reti sedangkan geng UTK pun main paintball ngan kitaorang & nengok kelengkapan kitaorang...

So jangan peningkan kepala anda, tunggu bro sniper gunung masuk...

ala UTK tu ape nk ikut kan..diaorg kan Polis gak...hehe
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Mon Mar 01, 2010 12:53 pm

[quote="CikguDale"][quote="totttis"]ok, aku nak bakar line ni, khas untuk payid...hahaha





**************************************************************

kalau yang nie, bukan payid je yang terbakar, aku pon terbakar same...
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 03, 2010 4:25 pm

[quote="afiq flanker"][quote="CikguDale"]
@totttis wrote:
ok, aku nak bakar line ni, khas untuk payid...hahaha





**************************************************************

kalau yang nie, bukan payid je yang terbakar, aku pon terbakar same...

afiq....ko dah hangus blum....
kalau dh hangus aper lagi...angkat la satu....suh tottis beli kan....hehehe..harga yg murah2 dah ler...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 03, 2010 4:33 pm

paling murah rm500 klu xsilap....
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 10:54 am

@afiq flanker wrote:
paling murah rm500 klu xsilap....

rm500 ala cam bro paskau ke afiq...
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 11:01 am

RAP 4 ada model AK47 tak?
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 11:16 am

@ggk wrote:
RAP 4 ada model AK47 tak?

pergh...ko nk cari Ak47..ade kot...
cuba ko usha web nie...

http://www.totalpaintballgear.com/
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 11:19 am

@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
paling murah rm500 klu xsilap....

rm500 ala cam bro paskau ke afiq...

xla...yg mcm kita guna aritu...yg basic punya
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 11:22 am

@afiq flanker wrote:
@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
paling murah rm500 klu xsilap....

rm500 ala cam bro paskau ke afiq...

xla...yg mcm kita guna aritu...yg basic punya

oh BT4 combat - starter pack nyer ke..leh upgred tak....cm2 ala...'look-a-like' weapon!!!
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 11:53 am

@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
paling murah rm500 klu xsilap....

rm500 ala cam bro paskau ke afiq...

xla...yg mcm kita guna aritu...yg basic punya

oh BT4 combat - starter pack nyer ke..leh upgred tak....cm2 ala...'look-a-like' weapon!!!


boleh kot....customize la, info lebih lanjut sila berhubung dgn totis...hehehe
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 12:04 pm

@afiq flanker wrote:
@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
paling murah rm500 klu xsilap....

rm500 ala cam bro paskau ke afiq...

xla...yg mcm kita guna aritu...yg basic punya

oh BT4 combat - starter pack nyer ke..leh upgred tak....cm2 ala...'look-a-like' weapon!!!


boleh kot....customize la, info lebih lanjut sila berhubung dgn totis...hehehe

hampeh2....yelah aku tnya tottis la pasni...mane ilang tah dia...mc lg la tue..MCKK la kata kan...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 12:09 pm

die sibuk settlekn kete die kot...kete die kn kne blacklist...
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 12:14 pm

@afiq flanker wrote:
die sibuk settlekn kete die kot...kete die kn kne blacklist...

oh lupa plakk..jap lg aku kol dia tgk...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 12:19 pm

@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
die sibuk settlekn kete die kot...kete die kn kne blacklist...

oh lupa plakk..jap lg aku kol dia tgk...

hurm...otai pon kne blacklist
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 2:16 pm

@afiq flanker wrote:
@payid430 wrote:
@afiq flanker wrote:
die sibuk settlekn kete die kot...kete die kn kne blacklist...

oh lupa plakk..jap lg aku kol dia tgk...

hurm...otai pon kne blacklist

xpe dia xde..leh ngata kat dia nyer..hehehe
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Wed Mar 10, 2010 3:20 pm

buat urusan kat jpj jd sakit jiwa lama betul....

rap4 - brape harga cun jugak tuh....
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Thu Mar 11, 2010 9:33 am

RAP4 tu brand bodykit ni, brang marker tu BT (ben tippmann) TM7...

korang g Damansara ada 2 kedai jual bebarang paintball, bleh tanya kat sana...

or

SKIRMISH DAMANSARA
www.skirmish.com.my

or

NAPSHOT DAMANSARA
http://napshotpaintball.com/



telepon dieorang ni...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Today at 6:07 am

Back to top Go down
 
Bilik barang military totis
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: