FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Thu Sep 17, 2009 11:15 pm



Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.

The USAF Thunderbirds is on a Far East tour from September to October. We can now confirm that they will be making a stop in Kuala Lumpur, Malaysia from 3 to 5 Oct.

tadi aku juga terbaca headline yg lebih kurg sama semasa berita dunia jam 11 di tv1

ni tambahan info :

[You must be registered and logged in to see this link.]

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by Admin on Fri Oct 02, 2009 5:59 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Thu Sep 17, 2009 11:18 pm

sumber bagi tau, on the 3rd tu utk vvip and officers sahaja. civilian pada 4th. nak kena turun ni. ada schedule tak??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Thu Sep 17, 2009 11:58 pm

heh heh... dah book 1:72 diecast thunderbirds kat member. hari sabtu ni baru dapat tahu samada boleh dapat or tak. harap2 stok masih ada. boleh tambah koleksi saya. What a Face

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
skyline
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 444
Join date : 15/09/2009
Age : 36

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Fri Sep 18, 2009 7:03 am

thunderbirds ni macam russian knights ke
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Fri Sep 18, 2009 1:42 pm

skylinegtr wrote:
thunderbirds ni macam russian knights ke
ha ah. macam jugak dengan red arrows, blue angles.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Fri Sep 18, 2009 9:01 pm

kat mana diorg nak perform acrobatic ni? subang ke?well..sapa2 yang pergi tu..snap la photos n post kat forum ni ok.tq.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Fri Sep 18, 2009 9:36 pm

Admin wrote:
kat mana diorg nak perform acrobatic ni? subang ke?well..sapa2 yang pergi tu..snap la photos n post kat forum ni ok.tq.
tgh cuba arrange kan schedule supaya that day ada around kl. nanti kalau dapat shot yang cun2, akan diuploadkan dalam forum ni.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mihar87
Private
Private


Posts : 60
Join date : 13/09/2009
Age : 29
Location : next to you

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Wed Sep 23, 2009 5:07 pm

Admin wrote:
kat mana diorg nak perform acrobatic ni? subang ke?well..sapa2 yang pergi tu..snap la photos n post kat forum ni ok.tq.
Insya Allah
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Thu Sep 24, 2009 11:27 pm

arh..kene g KL ni....
sape2 ada pi...??
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Thu Sep 24, 2009 11:35 pm

me! me!...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Thunderbirds AS, Sukhoi TUDM gegarkan Subang minggu depan   Sat Sep 26, 2009 9:16 am

KUALA LUMPUR 25 Sept. – Peminat-peminat pertunjukan aerobatik udara berpeluang menyaksikan kehebatan pasukan Thunderbirds daripada angkatan tentera udara Amerika Syarikat (AS) di Pertunjukan Udara Subang pada 3 Oktober ini.

Pegawai Perhubungan Awam Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Mejar Kamarulzaman Ali berkata, kehadiran Thunderbirds sebagai salah sebuah pasukan terbaik dunia mencatatkan sejarah tersendiri kerana ia merupakan penyertaan kali pertama pasukan itu di sini.

‘‘Selain lapan pesawat pejuang F-16 Thunderbirds, pasukan AS juga akan menghantar pesawat pengangkut Boeing C-17 untuk pertunjukan di Subang,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurutnya, pertunjukan yang bakal diadakan di Pangkalan TUDM Subang itu akan turut menampilkan tiga pesawat pejuang Sukhoi SU-30MKM milik TUDM.

Penyertaan Sukhoi itu juga, katanya lagi, sangat signifikan dengan TUDM yang baru melengkapkan perolehan kesemua pesawat itu dari Rusia bulan lalu, justeru menandakan pembentukan sempurna No. 11 Skudron yang berpusat di Gong Kedak, Kelantan.

Bagaimanapun, jelasnya, ketiga-tiga pesawat Sukhoi yang dijadual beraksi itu tidak akan melakukan penerbangan sekali atau membentuk sebarang formasi di udara.

Menurutnya, ini kerana pesawat tempur terbaru milik TUDM itu lebih sesuai membuat persembahan udara secara solo.

‘‘Bagaimanapun, para penonton yang datang nanti dijamin akan terhibur kerana sistem penerbangan Sukhoi yang unik berdasarkan kuasa enjin dan rekaan aerodinamiknya,” tegasnya.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mihar87
Private
Private


Posts : 60
Join date : 13/09/2009
Age : 29
Location : next to you

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Sat Sep 26, 2009 7:00 pm

subang ngan shah alam dkt je.... ade can...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Sat Sep 26, 2009 7:57 pm

ada sesiapa yang dah dapat jadual pertunjukan udara thunderbirds?? jangan lupa posting kat sini.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Pertunjukan Udara TUDM dan The Thunderbirds   Tue Sep 29, 2009 12:47 am

Tentera Udara Diraja Malaysia dan United State Air Force (USAF) dengan bangganya ingin mengumumkan bahawa tim aerobatik terkenal, The Thunderbirds dan Skn ke 11 TUDM akan mengadakan pertunjukan udara bersama pada 3 Oktober 2009 bertempat di Pangkalan Udara Subang.
Skn ke 11 TUDM merupakan skuadron elit yang memiliki aset canggih TUDM iaitu pesawat Su-30MKM manakala The Thunderbirds yang menggunakan pesawat F16 pula merupakan skuadrom pertunjukan udara USAF yang berpangkalan di Nellis Air Force Base ,Las Vegas, Amerika Syarikat.


Pertunjukan ini adalah percuma dan orang ramai dijemput untuk hadir pada 3 Oktober 2009 bermula jam 10 pagi bagi menyaksikan pertunjukan dari tim aerobatik yang merupakan antara yang terbaik di dunia di samping berpeluang menyaksikan kehebatan juruterbang TUDM melakukan aksi mencabar bersama pesawat tempur Sukhoi (Su-30MKM).


Orang ramai dan penduduk yang tinggal di sekitar Subang dan Shah Alam diminta supaya tidak terkejut dengan kehadiran pesawat-pesawat pejuang yang akan melakukan penerbangan rendah bermula pada 1 Oktober 2009 sehingga 3 Oktober 2009


Wakil media dijemput hadir untuk membuat liputan sepanjang pertunjukan di adakan.

sumber : [You must be registered and logged in to see this link.]

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by Admin on Tue Sep 29, 2009 12:50 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Tue Sep 29, 2009 12:49 am

"Orang ramai dan penduduk yang tinggal di sekitar Subang dan Shah Alam diminta supaya tidak terkejut dengan kehadiran pesawat-pesawat pejuang yang akan melakukan penerbangan rendah bermula pada 1 Oktober 2009 sehingga 3 Oktober 2009"

ni antara petikan artikel yg paling celaka sekali. sebab AKU TAK DAPAT PERGI. Crying or Very sad

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Tue Sep 29, 2009 9:11 pm

Admin wrote:
"Orang ramai dan penduduk yang tinggal di sekitar Subang dan Shah Alam diminta supaya tidak terkejut dengan kehadiran pesawat-pesawat pejuang yang akan melakukan penerbangan rendah bermula pada 1 Oktober 2009 sehingga 3 Oktober 2009"

ni antara petikan artikel yg paling celaka sekali. sebab AKU TAK DAPAT PERGI.
hohoho... nti hari sabtu nanti aku nak pakai t-shirt ni.





hohoho... hang jangan jeles mat kacang

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Tue Sep 29, 2009 10:22 pm

haha..siap2 la utk kne mark time show tu....

itu subang airport cmne nak g ek...
memandangkan xde keta..kena naik public transport lah...
masalahnye..xpernah langsung smpai subang...ade lrt ke g sane...anyone..??
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Tue Sep 29, 2009 10:40 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
haha..siap2 la utk kne mark time show tu....
tapi, aku rasa hari tu bukan aku sorang saja yg pakai tshirt tu. ho ho ho...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Wed Sep 30, 2009 12:11 am

eleh t-shirt bundle boleh laaa...hahaahha (jangan marah)..dengki sbb aku x dpt pegi..hahah

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Wed Sep 30, 2009 10:10 am

Admin wrote:
eleh t-shirt bundle boleh laaa...hahaahha (jangan marah)..dengki sbb aku x dpt pegi..hahah
hellloo.... that tshirt tu original punya lah brot, bukan bundle lah... there is a story behind the tshirt. actually, back in 2001 before 911, memang dah confirm THUNDERBIRDS akan participate dlm LIMA 01. but suddenly after the incident, diaorang cancel. arrangement been made by one brother tu. dia yg dah tempah tshirt tu from THUNDERBIRDS itself. so, bila tak jadi datang, susah nak jual kat LIMA. it takes time to clear the stock. aku beli tshirt (GILDAN) tu pun dah dekat 3 tahun dah.

eleh... kalau nak, cakap nak. jgn lah kutuk tshirt aku tu bundle punya. hohoho... aku ada reserve 1 utk hang. (itu pun klau really hang nak)

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: RAMALAN CUACA SEKITAR PETALING JAYA 1-3 OKTOBER 2009   Wed Sep 30, 2009 12:48 pm

Thursday, 01/10/2009


Afternoon Morning : No rain
Afternoon : Thunderstorms
Night : No rain
Minimum : 24 °C
Maximum : 32 °C

Friday, 02/10/2009


Afternoon Morning : No rain
Afternoon : Thunderstorms
Night : No rain
Minimum : 24 °C
Maximum : 32 °C

Saturday, 03/10/2009

Afternoon Morning : No rain
Afternoon : Thunderstorms

Night : No rain
Minimum : 24 °C
Maximum : 32 °C

Very Happy hehe nasib korang la...ada rezeki..ada la..kalau tak..hehehehehhe...sediakan payung sblm hujan je la..haha..ingat ..THUNDERBIRDS akan jadi THUNDERSTORMS sabtu ni..air show bertukar jadi ground show je...haha<<----ckp mcm ni pasal dengki x dpt pegi

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Wed Sep 30, 2009 5:20 pm

elehh.... we all tak heran.. lagi pun sebenarnya bukannya thunderstorm weather, but penangan THUNDERSTORM dpd SU-30MKM kita tu . jangan jeles... ho ho ho..

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Thu Oct 01, 2009 8:59 pm

Alert! Alert! Alert!!

3rd Oct 09 (Saturday).

Actual Day / Open for Public.
0900H – Base Open Crowd.
0915H – Arrival of Guests.
0930H – Arrival of Chief of RMAF.
0945H – Arrival of Chief of Armed Forces.
1000H – Arrival of Diplomats.
1015H – Arrival of Dignitaries.
1030H -1100H – C17 Demonstration.
1100H -1130H – Sukhoi Air Show.
1130H -1230H – Thunderbirds Air Show.
1245H -1300H – Autograph Signing by Thunderbirds Crew.
1300H – VVIP & pilot Photography session.
Lunch.
1400H – Programme End.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Information from Dzirhan, who is a Malaysian defence correspondent.
<blockquote>Just an update on things, the show is only open to
public on Oct. 3, as NST Malaysia ran a story two days ago saying that
that the displays will be on Oct 2-3, Oct. 2 is only opened to media,
and invited guests of RMAF and US embassy so please pass the word
around, would hate for anyone to show up and be turned away on the 2nd.
The entrance to RMAF Subang is only one lane in and one lane out and
much of the road in the base is similar so plan on being early in the
morning to avoid any jam, I will find out what time the gate will be
opened earliest.
Those who have been to Subang would know that generally there isn’t
much of a covered space for the public so bring hats, umbrella and
sunblock as it can get very hot out there. Sukhois will fly at the
show, will be a flyby and C-17 will also do a flyby. Also make sure you
have transport to go and leave as there isn’t much public transport (if
any) out there.</blockquote>
The USAF Thunderbirds will be performing in the Far East, one of them is at RMAF Subang, Malaysia, on 031009(Sat).

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mihar87
Private
Private


Posts : 60
Join date : 13/09/2009
Age : 29
Location : next to you

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Fri Oct 02, 2009 12:38 am

trooper_knife wrote:
Admin wrote:
eleh t-shirt bundle boleh laaa...hahaahha (jangan marah)..dengki sbb aku x dpt pegi..hahah
hellloo.... that tshirt tu original punya lah brot, bukan bundle lah... there is a story behind the tshirt. actually, back in 2001 before 911, memang dah confirm THUNDERBIRDS akan participate dlm LIMA 01. but suddenly after the incident, diaorang cancel. arrangement been made by one brother tu. dia yg dah tempah tshirt tu from THUNDERBIRDS itself. so, bila tak jadi datang, susah nak jual kat LIMA. it takes time to clear the stock. aku beli tshirt (GILDAN) tu pun dah dekat 3 tahun dah.

eleh... kalau nak, cakap nak. jgn lah kutuk tshirt aku tu bundle punya. hohoho... aku ada reserve 1 utk hang. (itu pun klau really hang nak)
bro, nak satu. hehehe~
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Fri Oct 02, 2009 7:06 pm

Exclusively For Warga MMF











** special thanks to my cousin (Zz) for this amazing shot.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.   Today at 12:09 pm

Back to top Go down
 
Exclusive: USAF Thunderbirds to perform in Malaysia 2-3 Oct.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: