FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Syark Collection War Model

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15 ... 25  Next
AuthorMessage
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:20 am

Kesian, Mig syark kena "BELLY LANDING" Laughing

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:20 am

Mej(B) wrote:
3 tone lah Laks... mane pulak dtg nye 4... Ini punye scheme, kacang aje... Free-Hand Style Airbrushing mcm I buat kat leopard I tu. Teknik Free-hand ni di panggil Soft Masking sbb demarcation line dia kabor. kalau sharp di panggil Hard Masking...

mej(r)

hahaha...expertise mesti dpt detected punya..hahaha...ya ya 3 tone...
soft masking pakai masking ke? Syark punya ni soft masking kan.....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:27 am

hahaha...kte kn dngr nasihat expert hahah
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:32 am

Woitt!!! besaunya...1:35 pun ada? kebakaran telah melanda keseluruh empayar von Evil or Very Mad Twisted Evil
Tak pun macam nilah syark....hujung tahun ni ko kahwin kaan...isteri ko mestila nak letak
bunga ka..pinggan mangkuk ka...jd model ko dah takde space..meh aku tolong simpankan
kek umah den......
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:32 am

tak, nama dia saje teknik soft masking... tiada masking tape yg terlibat pun... kita akan nampak overlapping colours kat boundary... Yang Hard masking mcm I punye Mi-24D Czech Tigermeet. Demarcation line dia amat jelas dn kena gune masking tape yg bnyk...

mej(r)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:34 am

ye2 yg tue seruis sy respek major agak2 sukar nk buat camo mcm tue..minta jauh laa klu bg kat sy
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:37 am

End result dia yg penting kawan. Lain-lain boleh "tutup" dua belah mata... Workmanship kena jage... tdk client boleh hilang sekelip mata...

mej(r)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:39 am

Wah, avatar dh kena tukar? mane pi jerong tu? wakakakaka!!!!

mej(r)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 1:56 am

Elok gak tukar jerong tu mejar, kadang2 buat terperanjat org je..bukan main besar nganga lagiii Laughing
Syark...aku dulu punya ingat kat Malaysia ni..modeller semua amateur..yelah..kalau kita tgk, berapa
kerat je kedai yg ada jual kit ni, bila lama je tak pegi..tuptup dah tutup kedai tu...Daisheng dulu jual
tamiya...lepas tu dah tak jual lagi....jayajusco dulu kejap ada jual revell..last2 senyap camtu aje...

Boring punya pasal, aku surf jelah kat forum2 omputih...mmg dasyatla project diorang..pastu tgk
jepun punya pulak...lagi dasyat...dan dgn tak semena2 aku tertgk satu forum....mmg hebat2 hasil
kerja tgn warga forum tu...pastu aku tgk la gambar aktiviti diorang...aik? mcm kat KL je ni? Barulaa
aku tau scale model forum tu mmh made in Malaysia laa... dan salah sorang pelakon utamanya...

siapa lagi....Mej(b) kita ni lah...aku dah lama tau bro ha_h_ne_ hehehehe...yaaa Malaysia Boleh Very Happy
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 2:05 am

Waa.... kain pelekat den dah koyak!!!!!

TQ Von... sya mmg minat buat model... semua saya sapu KECUALI Gundam.... tp ade juge kekurangannye... Kerja Gores (Scratchbuilt) mcm Naza I x lepas lg... banyk komplikatednye... takat ni aje le kemahiran sya

mej(r)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat May 01, 2010 2:19 am

hehehhe..sy respek major..naza tue x pe tuan..dia dah pakar selama berbelas2 tahun buat bnda nie...hehehhe..major perlu bangga...ex-army blh buat plak model2 mcm nie susah woooo...tangan kena seni br blh...
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 10:20 am

[quote="syark"]hehehhe..sy respek major..naza tue x pe tuan..dia dah pakar selama berbelas2 tahun buat bnda nie...hehehhe..major perlu bangga...ex-army blh buat plak model2 mcm nie susah woooo...tangan kena seni br blh...[/quote




Skang baru kita tau, askar pun tak semua berjiwa ganas. Ada juga yang berjiwa seni Razz
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 11:57 am

@kuk wrote:
syark wrote:
hehehhe..sy respek major..naza tue x pe tuan..dia dah pakar selama berbelas2 tahun buat bnda nie...hehehhe..major perlu bangga...ex-army blh buat plak model2 mcm nie susah woooo...tangan kena seni br blh...

Skang baru kita tau, askar pun tak semua berjiwa ganas. Ada juga yang berjiwa seni Razz

Yeke von? maceh bnyk2 le kerana memyukai hasil keje seni sya yg x sebrapa ni...

mej(r)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 1:45 pm

major bukan von....kuk hahahaha
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 1:55 pm

MejarB tak pakai cermin mata tu. Kakaka...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 2:00 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
MejarB tak pakai cermin mata tu. Kakaka...

Sori lah kawan... Teruja tengok koleksi angpa tu yg x perasan siapa yg tulis... Lg pun quote td pun "bersepai" smpai naik juleng mata baca.... awat le kawan kenal angpa "lewat"!!!

KUK lain le... dia "lama" kenal kwn kat SMM....

mej(r)

PS: Ni ade PENALTI ke?

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 2:15 pm

kena pusing padang kawat 10 round comrade!! kakaka Razz

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 2:33 pm

SIAP!!!!!

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 3:19 pm

sharing is caring, tuan...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Wed May 05, 2010 11:11 pm

mane korang dapat ae kit2 ni sume???

aku de la round kedai mainan kat JB ni...tak jumpe lak model2 macam korang ni....
dulu de la terserempak banyak,sekarang tinggal model kete kebal zaman ww2 je....

sape2 tau kat JB mane de jual cam ni?
leh aku jenguk jap kalau dekat...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Thu May 06, 2010 3:11 am

syark wrote:
major bukan von....kuk hahahaha

Major dah jadi mr magoo dah...kahkahkah Laughing Laughing
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Thu May 06, 2010 3:26 am

@tomcat tiram wrote:
mane korang dapat ae kit2 ni sume???

aku de la round kedai mainan kat JB ni...tak jumpe lak model2 macam korang ni....
dulu de la terserempak banyak,sekarang tinggal model kete kebal zaman ww2 je....

sape2 tau kat JB mane de jual cam ni?
leh aku jenguk jap kalau dekat...

Diorang banyak beli online je tomcat, kedai2 yg betul2 jual scale model ni kurang dah
sekarang. Kat shopping complex pun payah dah nak cari. kat KL yg bagak ni pun, yg tau
pun cuma 3 kedai je....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Thu May 06, 2010 9:13 am

@von wrote:
@tomcat tiram wrote:
mane korang dapat ae kit2 ni sume???

aku de la round kedai mainan kat JB ni...tak jumpe lak model2 macam korang ni....
dulu de la terserempak banyak,sekarang tinggal model kete kebal zaman ww2 je....

sape2 tau kat JB mane de jual cam ni?
leh aku jenguk jap kalau dekat...

Diorang banyak beli online je tomcat, kedai2 yg betul2 jual scale model ni kurang dah
sekarang. Kat shopping complex pun payah dah nak cari. kat KL yg bagak ni pun, yg tau
pun cuma 3 kedai je....

yup betoi ckp von..kat KL aku rs ada 4..satu Miniature Hobby,Hobby HQ, Tamiya Underground dan kat yang ampang..apa ntah..tapi aku suka kat miniature hobby servis best,nk tempah blh,model2 rare sumer aku tmph kat diorg..sng
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Thu May 06, 2010 9:52 pm

syark wrote:
@von wrote:
@tomcat tiram wrote:
mane korang dapat ae kit2 ni sume???

aku de la round kedai mainan kat JB ni...tak jumpe lak model2 macam korang ni....
dulu de la terserempak banyak,sekarang tinggal model kete kebal zaman ww2 je....

sape2 tau kat JB mane de jual cam ni?
leh aku jenguk jap kalau dekat...

Diorang banyak beli online je tomcat, kedai2 yg betul2 jual scale model ni kurang dah
sekarang. Kat shopping complex pun payah dah nak cari. kat KL yg bagak ni pun, yg tau
pun cuma 3 kedai je....

yup betoi ckp von..kat KL aku rs ada 4..satu Miniature Hobby,Hobby HQ, Tamiya Underground dan kat yang ampang..apa ntah..tapi aku suka kat miniature hobby servis best,nk tempah blh,model2 rare sumer aku tmph kat diorg..sng

kalau beli online 2,dari luar negara ke???

de website die x???

hahaa...maaf la banyak tanye je aku ni...
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Thu May 06, 2010 9:55 pm

Tomram... ang tengok thread saya Trak 50 tan pengangkut kete kebal... di situ TP ade add link...

mej(r)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Today at 11:57 pm

Back to top Go down
 
Syark Collection War Model
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 25Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15 ... 25  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: