FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 c&c general

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 5:49 pm

@generalkiva wrote:
wau...dasat...nanti bole cuba...tima kasih bro Very Happy

main kt hamachi nak??ajak beberapa org ahli kt sini~bro generalkiva boleh buat server dia tu~berikan nama dan password kt sini~
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 5:58 pm

tq for the link
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 6:02 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@generalkiva wrote:
wau...dasat...nanti bole cuba...tima kasih bro Very Happy

main kt hamachi nak??ajak beberapa org ahli kt sini~bro generalkiva boleh buat server dia tu~berikan nama dan password kt sini~
rumah aku takde tenet la Sad ...main offline jer
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 6:02 pm

@generalkiva wrote:
@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@generalkiva wrote:
wau...dasat...nanti bole cuba...tima kasih bro Very Happy

main kt hamachi nak??ajak beberapa org ahli kt sini~bro generalkiva boleh buat server dia tu~berikan nama dan password kt sini~
rumah aku takde tenet la Sad ...main offline jer

habis,ni online kt pejabat lah ni??adehhaii~~~
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 6:21 pm

yang mod2 ni leh stack ke ? ke ada mod manager ? pasal aku memang da ada da pakai mod sekarang nih. karang aku install mod lain jadi lain lak .
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 6:24 pm

@nasiru wrote:
yang mod2 ni leh stack ke ? ke ada mod manager ? pasal aku memang da ada da pakai mod sekarang nih. karang aku install mod lain jadi lain lak .

kalau ada mod lain,kne uninstall mod tu,lepas tu baru install mod yg lain,x leh dua mod dlm satu game C&C generals ni~kalau C&C 3 Tiberium Wars lainlah,berapa banyak mod install kt game tu x pe sbb dia ada mod launcher~
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 6:25 pm

aiseh .. risau aku nak install kekeke . takpe aku try dlu , yang mod2 ko list tu kena update general zero hour dulu x ?
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 6:26 pm

@nasiru wrote:
aiseh .. risau aku nak install kekeke . takpe aku try dlu , yang mod2 ko list tu kena update general zero hour dulu x ?

yups,kne update sampai version 1.04
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: c&c general   Tue May 25, 2010 9:07 pm

Shocked

selepas beberapa jam download dan install .. dapat gak merasa yang mod cold war crisis tu . Memang banyak benda tambah tapi kena main capture2 strategic point untuk dapat supply, macam company of heroes . Memang beza la sikit gameplay dia . untuk yang berminat cara aku install semua tu . ni langkah yang aku buat :

1.install general
2.install zero hour
3. patch general 1.08
4.patch zero hour dari 1.02 ke 1.04
5.install mod
6.main
7.uninstall mod? pasal gameplay beza ? lol... Laughing
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 9:06 am

general...our base this under attack....
lama x main aih..la dok layan company of heroes ja
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 10:22 am

@nasiru wrote:
Shocked

selepas beberapa jam download dan install .. dapat gak merasa yang mod cold war crisis tu . Memang banyak benda tambah tapi kena main capture2 strategic point untuk dapat supply, macam company of heroes . Memang beza la sikit gameplay dia . untuk yang berminat cara aku install semua tu . ni langkah yang aku buat :

1.install general
2.install zero hour
3. patch general 1.08
4.patch zero hour dari 1.02 ke 1.04
5.install mod
6.main
7.uninstall mod? pasal gameplay beza ? lol... Laughing
tima kasih bro...kalau install biasa takle rumit2...bila dah masuk mod/patch cara dia rumit sket...ini kira ok la... kalau PES2010 lagi le rumit...huhu Sad
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 10:29 am

company of heros lagi best. paling best..a ku suka pakai german and great britain.. merian diorg best gile
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 11:57 am

@kadiax_best wrote:
general...our base this under attack....
lama x main aih..la dok layan company of heroes ja

leh tolong burnkan x??dgn expansion2 pack dia sekali???~~
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 12:20 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@kadiax_best wrote:
general...our base this under attack....
lama x main aih..la dok layan company of heroes ja

leh tolong burnkan x??dgn expansion2 pack dia sekali???~~

bro beli dvd dier jer bro.. murah jer.. rm10 jer. hahah
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 12:53 pm

@HelangRimba wrote:
company of heros lagi best. paling best..a ku suka pakai german and great britain.. merian diorg best gile
BTUL aku lagi suka main company of heroes....bila bab Jerman, amik defense mode...US Offensive mode...

tapi xleh nak belah bila kolum Tank kene tapau ngan 88MM....
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 1:03 pm

@SgtKurtz wrote:
@HelangRimba wrote:
company of heros lagi best. paling best..a ku suka pakai german and great britain.. merian diorg best gile
BTUL aku lagi suka main company of heroes....bila bab Jerman, amik defense mode...US Offensive mode...

tapi xleh nak belah bila kolum Tank kene tapau ngan 88MM....

hu6~bagi saya itulah pemandangan yg paling memuaskan lihat kereta2 kebal kena belasah dgn 88mm~ Twisted Evil

@nasiru wrote:
Shocked

selepas beberapa jam download dan install .. dapat gak merasa yang mod cold war crisis tu . Memang banyak benda tambah tapi kena main capture2 strategic point untuk dapat supply, macam company of heroes . Memang beza la sikit gameplay dia . untuk yang berminat cara aku install semua tu . ni langkah yang aku buat :

1.install general
2.install zero hour
3. patch general 1.08
4.patch zero hour dari 1.02 ke 1.04
5.install mod
6.main
7.uninstall mod? pasal gameplay beza ? lol... Laughing

ok apa mod Cold War Crisis tu~kalau nak gameplay sama mcm original,cuba mod Middle East Crisis 1.9~~dah cuba x mod Blitzkrieg 2??~suka guna Jerman,letak banyak2 meriam anti-kereta kebal 88mm keliling pangkalan,lepas tu kebaboom belasah kereta2 kebal musuh dan juga pesawat2 musuh yg cuba menghampiri~tp kalau lawan amerika hati2 dgn meriam 155mm Long Tom dia tu,yg USSR pun sama,meriam artilleri kaliber 210mm kalau x silap kot~
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 1:26 pm

@SgtKurtz wrote:
@HelangRimba wrote:
company of heros lagi best. paling best..a ku suka pakai german and great britain.. merian diorg best gile
BTUL aku lagi suka main company of heroes....bila bab Jerman, amik defense mode...US Offensive mode...

tapi xleh nak belah bila kolum Tank kene tapau ngan 88MM....

aku mmg suka sgt bila tgk kereta kebal kena tapau.. tapi ko kena ingat snpier mesti mau jaga. klau xsia2 jer..

aku kalu ambik great britian pun best.. meriam dier gile power kalu back up..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 1:50 pm

Yang blizkrieg 2: the finest hour aku tak download kot , pasal besar sangat ..abeh jam tenet umah aku n karang Laughing . Nanti aku cuba pulak mod mid east crisis tu .

Semalam try lawan easy army baru la boleh menang. Sempat gak beli grad tu dengan su-27.
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 2:09 pm

@nasiru wrote:
Yang blizkrieg 2: the finest hour aku tak download kot , pasal besar sangat ..abeh jam tenet umah aku n karang Laughing . Nanti aku cuba pulak mod mid east crisis tu .

Semalam try lawan easy army baru la boleh menang. Sempat gak beli grad tu dengan su-27.

cik Sukhoi Su-25 versi CAS dan anti-kereta kebal sempat beli x??tu pun penting gak utk lwn gerombolan2 kereta kebal yg asyik datang je~Mi-24 Hind pun wajib gak beli tu~~
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 5:59 pm

sempat beli, cuma dalam game ni building dia memang power . sumbat je askar masuk dalam tu . Hind dia aku buat bodyguard grad je ... try main US lak pastu uninstall try mod mid east
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 6:20 pm

@HelangRimba wrote:
@SgtKurtz wrote:
@HelangRimba wrote:
company of heros lagi best. paling best..a ku suka pakai german and great britain.. merian diorg best gile
BTUL aku lagi suka main company of heroes....bila bab Jerman, amik defense mode...US Offensive mode...

tapi xleh nak belah bila kolum Tank kene tapau ngan 88MM....

aku mmg suka sgt bila tgk kereta kebal kena tapau.. tapi ko kena ingat snpier mesti mau jaga. klau xsia2 jer..

aku kalu ambik great britian pun best.. meriam dier gile power kalu back up..

Jerman Defense mode....aku selalu main map yg ade jambatan...aku placekan 88 MM dlm kedudukan segitiga...aku musnahkan jambatan yg boleh dimusnahkan dan tinggalkan satu saje utk crossing...

konsep defense mode Jerman cara aku;
1. buat 3 88 MM berlainan tempat namun fokuskan crossing bridge
2. setup bunker MG dan bunker medical
3. mortar team 2
4. Stuka Zu Fuss 1...takpun jenis 6 barrel 3 team...tuh bila kuarkan roket dier, boleh kucarkacirkan serangan
5. 1 platoon biasa utk backup
6. sniper utk scout
7. tank barricade dan land mines...

part tulah paling best...mmg best kene tapau cam cibai...tgk pantulan peluru meriam...mmg best

yg britain nye belum penah try...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 7:03 pm

Disebabkan dok tengok hangpa sembang macam best ja, saya pon terus download game ni sebab dah lama tak main dan CD entah hilang ke mana. Hehehe...Nak kena pakai mod ni. Dulu pernah try pakai mod Project Raptor. Best jugak.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 7:11 pm

aku ade CD C&C Project Raptor nie...best gak main....aku suka pilih Airforce General sbb ade bunker buster bom...

dan maka dengan rasminya....dapat title Sergeant....ngam ngan nickname aku
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 8:13 pm

^ hehe sgtkurtz , lepas ni takleh naik pangkat da la. :p

mod cold war crisis tu aku da uninstall lagipun lekat2 kat pc aku main pasal pc tak power. Sempat la merasa semua unit US dan USSR. Cuma yang pelik Buk aa system taknak tembak pulak .. bug kot.

Lepas tu main mid east crisis . adui la .. memang tak best langsung.. haha... Try download gak la tengok bliztkrieg 2 tu .. harap2 sempat siap la Smile
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: c&c general   Wed May 26, 2010 8:26 pm

Blitzkrieg 2 aku main sampai habis dan rata2 nye mmg best....semua pihak aku main
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: c&c general   Today at 4:34 am

Back to top Go down
 
c&c general
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: