FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Von's collection

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
AuthorMessage
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Tue Jan 04, 2011 10:21 pm




Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Von's collection   Tue Jan 04, 2011 10:24 pm

cantik carpet.... Smile

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Tue Jan 04, 2011 10:26 pm

@Mejarbee wrote:
cantik carpet.... Smile

nak buat sendiri tak jadi...pasang siap je le major Laughing
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Tue Jan 04, 2011 10:30 pm


Churchill Avre tu dari Matchbox, tapi sekarang China buat, siap dgn crane beserta jambatan, tambah mini diorama base scale 1:76.






Tank transporter yg ada setakat ini....US Dragon Wagen, Famo dan US truck ambik kat Landy tu...3 biji aje.
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 10:14 am

Pehhh tbaik la bro... Smile Smile Smile
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 10:33 am

mana dapat carpet nie von..cun laaaaaaaaaaaaa
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 1:53 pm

Yaminz...wa tgk gak kamu punya Tiger 1:72 scale kat rumaj kurtz hari tu, pehhh dgn weathering dia, real tu walau scale kecik, wa amik gak hang punya teknik tu...hehehhe Laughing

Syark ...ni sambar kat Multifilla....kalo ko pandai color2kan dia, lagi dasat syark, tokey tu ada la ajar sikit tp kna pakai airbrush, macam2 bahan utk diorama jual sana...pokok2, daun2 ada gak jual Laughing
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:19 pm

@von wrote:
Yaminz...wa tgk gak kamu punya Tiger 1:72 scale kat rumaj kurtz hari tu, pehhh dgn weathering dia, real tu walau scale kecik, wa amik gak hang punya teknik tu...hehehhe Laughing

Syark ...ni sambar kat Multifilla....kalo ko pandai color2kan dia, lagi dasat syark, tokey tu ada la ajar sikit tp kna pakai airbrush, macam2 bahan utk diorama jual sana...pokok2, daun2 ada gak jual Laughing

ic...hehehe...


Bro slalu p multifilla k? kalo nak pesan la... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:22 pm

Pi sendiri lagi senang Yaminz....

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:26 pm

@Mejarbee wrote:
Pi sendiri lagi senang Yaminz....

mmm, xtau lak mana letak multifilla nie... Question Question Question
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:44 pm

@yaminz wrote:
@Mejarbee wrote:
Pi sendiri lagi senang Yaminz....

mmm, xtau lak mana letak multifilla nie... Question Question Question

kat Balakong, tgk map kat sini http://multifilla.com/Map.htm, masuk Balakong nak pi The Mines shopping complex....kat tgh2 lebih kurang le. Manyaak sinang laaa... Laughing

Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:48 pm

@von wrote:
@yaminz wrote:
@Mejarbee wrote:
Pi sendiri lagi senang Yaminz....

mmm, xtau lak mana letak multifilla nie... Question Question Question

kat Balakong, tgk map kat sini http://multifilla.com/Map.htm, masuk Balakong nak pi The Mines shopping complex....kat tgh2 lebih kurang le. Manyaak sinang laaa... Laughing


xpenah pg pun sn... hehehe

nanti leh la cuba p sana... Razz Razz Razz
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:55 pm

Pi sendiri lagi tau apa bende yg kita nk carik, pastu dia ada buat penghantaran pos macm sya kat kangar ni...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:57 pm

abah tempah kat sini gak ke kekekeke
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 2:58 pm

@Mejarbee wrote:
Pi sendiri lagi tau apa bende yg kita nk carik, pastu dia ada buat penghantaran pos macm sya kat kangar ni...

Betul tu mejarb, tgk kat website pun mmg byk sgt choice... kena p sana gak la...
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 3:28 pm

@syark the ghost wrote:
abah tempah kat sini gak ke kekekeke

Wa beli Evergreen plastic clear rod utk buat stand dn strip dn plate utk scratch-built

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 3:41 pm

eerrrrrrrrrrrrrrrrrrr abah nie mmg ganaz..dh tau dah utk projek apa huhuhuhuhuhu
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 4:01 pm

@syark the ghost wrote:
eerrrrrrrrrrrrrrrrrrr abah nie mmg ganaz..dh tau dah utk projek apa huhuhuhuhuhu

oh, project apa tu syark... hihihi
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 5:12 pm

heheheh x leh g tau yaminz..rahsia..yang pasti bukan projek aku yer heheheheh
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Jan 05, 2011 5:34 pm

@syark the ghost wrote:
heheheh x leh g tau yaminz..rahsia..yang pasti bukan projek aku yer heheheheh

owh, ingatkan hang punyer... Razz Razz Razz
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Jan 10, 2011 7:05 pm

@von wrote:
Yaminz...wa tgk gak kamu punya Tiger 1:72 scale kat rumaj kurtz hari tu, pehhh dgn weathering dia, real tu walau scale kecik, wa amik gak hang punya teknik tu...hehehhe Laughing

Syark ...ni sambar kat Multifilla....kalo ko pandai color2kan dia, lagi dasat syark, tokey tu ada la ajar sikit tp kna pakai airbrush, macam2 bahan utk diorama jual sana...pokok2, daun2 ada gak jual Laughing

arararara, Von dah jatuh hati ngan yaminz nye scale 1:72 Tiger....ehehehe ada lagi bakal kuar utk menyedapkan mata Von tak lama lagi dan cam biasa camera kene pinjam lagi le.....
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Von's collection   Thu Jan 20, 2011 11:22 pm

Von nye progress mmg power...support our industry...!!

wahahaha
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Fri Jan 21, 2011 3:00 am


benda ni Sadin, bila lama tak buat datang gian dia....kadang2 tu malas gak nak buat tapi mesti pandang kotak dia...kat situ pun dah syok dah. Banyak belajar kat PP ni Sadin.....masih amatur lagik...hehehe
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Fri Jan 21, 2011 10:12 am

way to go von....ilmu akan sentiasa ajar kita walapun umur dah lanjut...

p/s; 2nd batch belum siap lagi, so belum lagi nak reveal wa punya division...
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Von's collection   Fri Jan 21, 2011 10:30 am

@von wrote:

benda ni Sadin, bila lama tak buat datang gian dia....kadang2 tu malas gak nak buat tapi mesti pandang kotak dia...kat situ pun dah syok dah. Banyak belajar kat PP ni Sadin.....masih amatur lagik...hehehe


xpe...slow and steady...diri ku juga amatur....tgk progress tn von membakar lagi ku semangat utk terus maju....

POWER...

haha
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Von's collection   Today at 12:34 am

Back to top Go down
 
Von's collection
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: