FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Gambar2 sempena DSA 2010

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 3:02 pm

1st of all aku mintak maaf pada watermark aku key... kita sama2 layan gambar.. for full resolution korang leh PM kat aku, TQ

1st day picture

ROSOMAK by NAZA :











I need guns, lots of gun... he3























Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 3:02 pm

BOOTH DEFTECH yang meriah sekali... tarikan utama PT-91M



pandangan sisi


bontot yang mengiurkan


Turret section


main hull section







FNSS section




Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 3:05 pm







































Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 3:07 pm





























field medic n survival demo



Banshee target towing n airborne unit



Brahmos for sukhoi n meko

























Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 3:08 pm


Kamov


Mi... nyam2
















Starstreak... perggggg



original humvee


ASTOR, future AWACS for RMAF perhaps... hu3











UAV di hadapan booth rakan cop tapi xder org utk aku sembang2 tanya... pamplet pun xder, sapa punya ntah...










ayah apai mesti suka nih






last, demo VSHORAD firing unit n command vehicle...
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 3:32 pm

salam venez. saya ucapkan jutaan terima kasih atas kemurahan hati anda menyediakan 'update' laporan DSA 2010. saya percaya semua gambar2 ni adalah masih eksklusif, yang masih belum disiar/sebar ke laman2 lain termasuk media massa, hanya disiarkan di Forum Panggilan Pertiwi (setakat jam 3.20 petang 21/04/2010). maknanya gambar2 ni hangat mcm goreng pisang panassss...terima kasih sekali lagi.

buat mereka yang tidak dapat menyertai lawatan pameran DSA 2010 (termasuk saya), ini merupakan buah tangan khas, ikhlas dari venez untuk tatapan kita semua. sudut gambar diambil juga menarik, tak jemu2 utk dilihat berulangkali.

saya harap kepada ahli forum yang turun ke ruang legar pameran ini sama ada hari ni atau esok, turut dapat bersama2 menyumbangkan gambar2 di sekitar sekiranya ada.

anda semua memang terbaik.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 4:38 pm

Saya baru balik dari DSA.. insyallah kalau takde aral mellintang akan cuba upload beberapa gambar.. tapi mostly sama la dengan gambar kat atas tuh..!!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 5:14 pm

Terbaik dan terhebat lah venez!! jangofett, teruskan karya muu... tuan admin... berbaloi2 nih..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
remyzero09
Corporal
Corporal


Posts : 248
Join date : 28/12/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 6:01 pm

Cayalah venez.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 6:53 pm

i want MOREEEEE!!!

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Bomoh
Private First Class
Private First Class


Posts : 143
Join date : 03/03/2010
Age : 36
Location : Sungai Petani

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 8:15 pm

Memang tul kata En. Admin (Encikkacang), panas cam kacang goreng eh silap pisang goreng, boleh nampak trend pembelian Malaysia noo, kalau tak beli dari negara Perancis, mesti beli dari bekas Kesatuan SU
Back to top Go down
http://buletinpertahananmalaysia.blogspot.com/
portgaz
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 415
Join date : 10/04/2010
Age : 27
Location : UUM SINTOK (RAWANG)

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 10:22 pm

wah..menarik nya...
Back to top Go down
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 10:46 pm

Very Happy Cayalah bro Cool cheers cheers cherry
Back to top Go down
black
Private
Private


Posts : 69
Join date : 11/01/2010
Age : 36
Location : kl-keramat-bintulu/srwk

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Wed Apr 21, 2010 10:54 pm

good job venez.. kalau ade lg gamba2 menrk upload la lg.. cheers
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 7:53 am



TIMBALAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin melihat dari dekat model helikopter EC725 pada Pameran Perkhidmatan Pertahanan Asia (DSA) 2010 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di Kuala Lumpur, hari ini. Turut hadir Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (dua dari kiri). Pameran empat hari itu antara pameran kelima berprestij di dunia, mempamerkan teknologi terkini untuk Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) serta agensi keselamatan dan penguatkuasaan negara. - Foto Bernama

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 12:02 pm

thankyou Venez!

ini pulak laporan dari GGK, Leyha, Tottis dan Paskau X
Gambo2 ni semua ridhuan aka Paskau X yang ambik
Kitorang buat DSA macam rumah sendirik






jap agi sambung
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
MT Yassin
Sergeant
Sergeant


Posts : 344
Join date : 28/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 12:11 pm

Wow....

Ader sapa2 tak ambik picture dari non giant punyer booth...dr Pakistan ker, Serbia ker, Eastern Europe ker (selain Bumar)..???
Back to top Go down
http://asiandeftech.blogspot.com
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 12:25 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
thankyou Venez!

ini pulak laporan dari GGK, Leyha, Tottis dan Paskau X
Gambo2 ni semua ridhuan aka Paskau X yang ambik
Kitorang buat DSA macam rumah sendirik






jap agi sambung

tottis dgn penuh keganasan...
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 2:56 pm

alien cayalah bro.. bounce mana gambar ngan PARS weeee
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 5:30 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
GGK, tumpang tanya sat. Itu submachine-gun mana tu? SKORPION EVO III ke? Tq.
Back to top Go down
Bomoh
Private First Class
Private First Class


Posts : 143
Join date : 03/03/2010
Age : 36
Location : Sungai Petani

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 6:00 pm

Nak lagi Very Happy
Back to top Go down
http://buletinpertahananmalaysia.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 6:42 pm

Ntah mana paskau x ni... gambo dia so aku malas nak letak hehe
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
portgaz
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 415
Join date : 10/04/2010
Age : 27
Location : UUM SINTOK (RAWANG)

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Thu Apr 22, 2010 9:53 pm

btol ke dlam berita tv3 tadi menyatakan jumlah yang bakal kerajaan belanjakan kali sebanyak RM 20 billion lebih.
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Fri Apr 23, 2010 12:00 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Ntah mana paskau x ni... gambo dia so aku malas nak letak hehe
GGK letak je gambo kite tu kalo ko harapkan aku lmbat...belasah jer..buat mcm gamba sendiri..
Back to top Go down
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Fri Apr 23, 2010 12:36 am

cheers The 3 stoogers ekkekeeeee cheers
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Gambar2 sempena DSA 2010   Today at 12:05 pm

Back to top Go down
 
Gambar2 sempena DSA 2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: