FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Band of Brothers and The Pacific

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
manflanker
Civilian
Civilian


Posts : 16
Join date : 04/02/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Mon Aug 02, 2010 11:49 am

suke tgk wwII lost films, Apocalypse second world war, world war 2 in colour. jika sesiapa tau kewujudun dvd wwII lost films kat malaysia, harap dpt maklum pade saye. terima kaseh.
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Mon Aug 02, 2010 12:13 pm

@sunray_niner wrote:
hmm bagi aku lah... band of brothers lagi best daripada pacific... yang download lagi best daripada kat astro sebab tak censor..
my next in list to download Laughing

Aku suka the pacific masa scene perang je...yang lain tu out...

mamat snafu tu bole baling2 batu dalam kepala japs yang mati...haha Laughing
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Mon Aug 02, 2010 8:07 pm

@kuk wrote:
Band Of Brother versi blueray ada lagi....tapi harga tak sama mcm dvd biasa...dvd biasa dalam rm4...yang blueray tu dalam rm10 sekeping....yg boxset punya aku tak jumpa lgi...dulu bersepah....kena order dulu kot...


Bang, agak2 boleh dapat ke kat sana? Book untuk saya satu[/quote]

yg box set punya macam Lord Of The Ring tu xder jumpa dah....yang DVD BlueRay/DVD9 ada la...tapi harga bukan RM4 la(DVD biasa harga RM4 je)...yang blueray ni ada 5 Disc...satu Disc ada 2 episod klu tak silap....klu betul nak nnti baru aku usya kedai tu tanya complet set berapa harga...
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Aug 03, 2010 8:47 am

Tolong cari ye bang
Back to top Go down
PakUde
Private
Private


Posts : 89
Join date : 26/08/2010
Age : 51
Location : Ampang

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Mon Aug 30, 2010 11:44 pm

-apa saja cerita perang aku suka.hehee.berbanding dg BOB-The Pacific aku rasa lagi gila sebab marine yg pi perang tu banyak budak baru.Tak pernah terlintas dalam kepala kena perang dalam hutan yang tak menentu iklim dengan cabaran yang melampau.sebab tu la dalam The Pacific ramai US marine gila.
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Aug 31, 2010 1:31 am

@PakUde wrote:
-apa saja cerita perang aku suka.hehee.berbanding dg BOB-The Pacific aku rasa lagi gila sebab marine yg pi perang tu banyak budak baru.Tak pernah terlintas dalam kepala kena perang dalam hutan yang tak menentu iklim dengan cabaran yang melampau.sebab tu la dalam The Pacific ramai US marine gila.

aku lagi suka BOB sebab dia ikut perjalanan easy company sepanjang ww2.
Pacific lebih kepada perjalanan individu.. Dan aku rasa pacific tu macam banyak sangat cintan jer.. Bosan aku.. Hehehe (ini adalah pendapat individu.. Aku bukan ban pacific yek.. Harap maklum)
Back to top Go down
azaz
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 31/10/2010
Age : 40
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Nov 02, 2010 2:02 am

Dah tengok dua2 mini siri tu....

Paling best Band of Brothers. Dia punya muzik intro pun mmg kena pada cerita. Jalan cerita pun ikut perjalanan kempen WWII. Paling penting bersih dari adegan ranjang dan sesuai ditonton seisi keluarga. Cerita ni tgk 10X pun tak boring.

The Pacific best gak cuma slow sikit. Tapi adegan perang x mengecewakan. Boleh layan citer ni tp x la sekerap mcm Band Of Brothers.
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Nov 02, 2010 2:47 am

Currahae! We stand alone
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Sun Nov 14, 2010 4:15 pm


Dalam BoB...akhirnya 'pembalasan dendam kesumat' yang menyaksikan Mejar Winter arahkan Kapt. Sobbel tabik dia bila Sobbel buat2 tak nampak dia masa kat Austria selepas perang Eropah berakhir....haha...Kata Winter.."hormat pada pangkat, bukan pada orangnya "....

BoB sungguh nostalgik bila diakhiri dengan interview mej.Winter sebenar yang masih hidup tu.
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Sun Nov 14, 2010 4:17 pm

Aku suka siri BOB ni bahagian DVD no 2
Back to top Go down
azim09
Private First Class
Private First Class


Posts : 148
Join date : 28/07/2010
Age : 6
Location : cari la sendiri

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Sun Nov 14, 2010 4:20 pm

baru tadi tengok maraton THE PACIFIC kat cinemax....
Back to top Go down
pen
Private
Private


Posts : 62
Join date : 14/09/2010
Age : 32

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Sun Nov 14, 2010 5:16 pm

Salam,

Pada aku..the pasific cm bosan sket..tiap kali tgk,knfem telelap..huhu.. Laughing
Back to top Go down
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Sun Nov 14, 2010 6:09 pm

Tgk belum WWII in HD ?
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 12:13 am

Major Winters... lagenda Easy Company dan 101st Airborne dah passed away


_________________


Last edited by mr. kurien on Tue Jan 11, 2011 1:36 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 1:29 am

kurien, mau buku BOB dgn the pacific x? aku nak tolak rege kawan2 nie..

bini aku bising buku perang bersepah2 kat rumah
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 1:37 am

buku apo eh?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 1:44 am

buku BOB dgn the pacific laa.. esok aku upload gambar..
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 1:47 am

haaaa... ok. begheh boh

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 1:51 am

hahahaha.. rege kawan2 aku bagi nie..

buku the pacific aku beli rm70.00 - aku tolak rm50.00

buku BOB aku beli rm30.00 - aku tolak rm20.00

semua skali rm70.00 (pos included)..

ada brani ka bos? hahahahahaha..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 1:53 am

kalau mau, sms aku alamat hang.. esok pagi jugak aku buat penghantaran skali dgn apple punya...
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 2:27 am

@mr. kurien wrote:
Major Winters... lagenda Easy Company dan 101st Airborne dah passed away


ooh dah tak de ek dia nih..RIP
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 9:06 am

kasi post gambor le bro... hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Tue Jan 11, 2011 12:00 pm


buku tu ada banyak ke alpha..ke satu je?

kalo lebih, aku nak gak....dua2 tu..Smile
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Wed Jan 12, 2011 3:16 pm





haaa.. kurien.. ok x?
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Wed Jan 12, 2011 3:19 pm

Alpha,

Isi dia ada sama macam cerita dia tak? Macam buku Hamburger Hill, buku dia ada persamaan dengan cerita dia
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Band of Brothers and The Pacific   Today at 6:18 am

Back to top Go down
 
Band of Brothers and The Pacific
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: