FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Paintball PP Big Games

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:11 am

aku amik kalsium 2 pil satu hari sekali shj....tapi sebelum aku amik ikut jadual.....xde side effect pun....mungkin ikut badan gak....

thanks for da info Jangofett
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:13 am

yeke kurtz aku ingt nak kalsium tu gak untk kaki kiri aku ni
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:20 am

aku pun tak tau gak memula.. tapi bila jumpa orthopedik sebab sakit lutut.. dia prescribe glucosamine.. boleh gak buat operation, tapi tu last resort la.. kalsium bagus untuk pembentukan tulang tapi bukan untuk cartilage..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:21 am

apa yg dh jadi pada kaki kiri ko tuh?....takkan ko sama situasi ngan tottis gak? if ko nak pil tuh, boleh dapat kat hospital kerajaan...if ada parent keje dulu dengan kerajaan, boleh dapat free pil nie...

kat luar jika bli mungkin kene dalam rm70 higgit ke atas...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:25 am

@jangofett wrote:
aku pun tak tau gak memula.. tapi bila jumpa orthopedik sebab sakit lutut.. dia prescribe glucosamine.. boleh gak buat operation, tapi tu last resort la.. kalsium bagus untuk pembentukan tulang tapi bukan untuk cartilage..

masalah sakit lutut nie biasanya refer pada org yg aktif sukan dan masalah berat badan...glucosamine mmg utk sakit tulang dan ader variasi dia...aku sentiasa makan pil nie b4 setiap kali nak makan...amik 2 pil cukup....1 utk kaki kiri dan satu lagi utk kaki kanan...

alhamdulilah sakit lutut dh kurang sket, berat badan pun dh kurang gak...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:28 am

yeke aku pernah accident dulu 10 tahun lepas..so tulang paha dan tulag pinggul hancur laa..lama gak nk sembuh..dulu aku bertongkat skrg aku bersyukur sbb blh jalan blh lari cum jalan aku tempang je... nk wat mcm ner dah kan...
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:29 am

@SgtKurtz wrote:
@jangofett wrote:
aku pun tak tau gak memula.. tapi bila jumpa orthopedik sebab sakit lutut.. dia prescribe glucosamine.. boleh gak buat operation, tapi tu last resort la.. kalsium bagus untuk pembentukan tulang tapi bukan untuk cartilage..

masalah sakit lutut nie biasanya refer pada org yg aktif sukan dan masalah berat badan...glucosamine mmg utk sakit tulang dan ader variasi dia...aku sentiasa makan pil nie b4 setiap kali nak makan...amik 2 pil cukup....1 utk kaki kiri dan satu lagi utk kaki kanan...

alhamdulilah sakit lutut dh kurang sket, berat badan pun dh kurang gak...

Heheh.. memang ada masalah berat badan ni.. susah tol nak turun.. dah off topic kita ni.. dah jadi thread kesihatan pulak..!!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:37 am

jom stop sebelum tottis mengamuk hehehehe
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 11:52 am

semua dah tua aku gak muda
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 12:24 pm

@ggk wrote:
semua dah tua aku gak muda
maklum la semau kena makan ubat so jadi tua la.. tulang semua dah kerepot.. hahahah
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 1:19 pm

takpe bincangkan pasal hal dlm PB PP...mmg perkara wajib yg patut diketahui....nnt aku tunjuk kat syark, apa yg patut ada utk pulih cepat selepas main pb...
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 5:44 pm

@HelangRimba wrote:
@ggk wrote:
semua dah tua aku gak muda
maklum la semau kena makan ubat so jadi tua la.. tulang semua dah kerepot.. hahahah

zaman ni kene cover ngan ubat bro .. makanan sekarg ni memendekkan usia ... aku dah kene warning ngan DR berat badan melebihi had yg dibenarkan .....
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 6:13 pm

aikss aku tgk badan ko stedi je....badan x besa cam syark dan aku...pelik sungguh
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 6:19 pm

sebab aku tahan napas
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 6:24 pm

ko tahan napas nak kentut ke atau tahan nak gi melepas? lolz
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jun 17, 2010 6:31 pm

@ggk wrote:
sebab aku tahan napas

itu time awek lalu....
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 12:19 pm

sebab tu aku selalu mintak nyawa masa main PB.. sebab otot perut kejang
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 12:55 pm

@sunlay wrote:
@HelangRimba wrote:
@ggk wrote:
semua dah tua aku gak muda
maklum la semau kena makan ubat so jadi tua la.. tulang semua dah kerepot.. hahahah

zaman ni kene cover ngan ubat bro .. makanan sekarg ni memendekkan usia ... aku dah kene warning ngan DR berat badan melebihi had yg dibenarkan .....

sama la dengan aku.. hehehe
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 6:34 pm

kalau nak tengok perut ggk, nengok masa dia bawak keta...pasti dapat tengok sbb masa tu dia tak tarik napas...
Back to top Go down
eisya
Private First Class
Private First Class


Posts : 138
Join date : 19/05/2010
Age : 26
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 6:49 pm

tumpang tanya..kalo nk join pb niew..sume guna barang sendiri ker??
then.pembayaran nk buat cmane??
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 8:03 pm

tak lah home marker leh pakai....aku pon takder marker n agak baru gak dlm paintball nih....soalan pembayaran...bayar kat sana kot...kita tunggu jawapan dari player semua.
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
eisya
Private First Class
Private First Class


Posts : 138
Join date : 19/05/2010
Age : 26
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 8:11 pm

owh..tq 4 d info..minat nk join..tp den sorang ja ka wanita kalo ye jd g??
huhu
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 8:20 pm

@eisya wrote:
tumpang tanya..kalo nk join pb niew..sume guna barang sendiri ker??
then.pembayaran nk buat cmane??

marker dah ade disediakan... bayar time nak main nanti
Back to top Go down
eisya
Private First Class
Private First Class


Posts : 138
Join date : 19/05/2010
Age : 26
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 8:29 pm

tq afiq 4 d info..huhu..
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Fri Jun 18, 2010 10:39 pm

main je... ramai je pompuan kat sana tu. Aku pun takde marker... yang ada cuma 2x2 turbo timer je.

Oh ingat kan aku supaya lenkali letak tottis atas bumbung... ngeri seh dia perati perut aku masa drive
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Today at 10:21 am

Back to top Go down
 
Paintball PP Big Games
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 40Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: