FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Resident Evil 4 dan Resident Evil 5

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 9:13 pm

Assalamualaikum semua~siapa kt sini ada dan dah main Resident Evil 5???ceritakan sikit~kalau boleh tolong burnkan sekali~kt kedai depan taman perumahan saya ni ada jual tp x yakin sangat nak beli kt depan ni sbb majoriti game2 yg saya beli kt sana x leh main~~ Evil or Very Mad
Back to top Go down
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 9:50 pm

Hoho. Baik gak game neh. RE4 untuk PC tak elok sangat dier nyer controller. RE5 memang best gak, walaupon tak scary macam RE yang dulu. Main FEAR lagi seram, IMO.

Pernah main RE4 kat PS2 time malam2, memang seram gila. Duk sorang kat bilik, pasang sound kuat2. Very Happy
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 9:54 pm

@asyraff88 wrote:
Hoho. Baik gak game neh. RE4 untuk PC tak elok sangat dier nyer controller. RE5 memang best gak, walaupon tak scary macam RE yang dulu. Main FEAR lagi seram, IMO.

Pernah main RE4 kat PS2 time malam2, memang seram gila. Duk sorang kat bilik, pasang sound kuat2. Very Happy

saya main RE4 pun guna mod gak,mod senjata~ada Ak-47,Ak-105,Tommy machinegun,sniper .50 caliber,baru masyuk~~
Back to top Go down
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 9:59 pm

Nak main RE5, kalau nak sedap kena ada high end nyer GC. Time kat village, movement memang masyuk. Control pon sedap, aku prefer keyboard+mouse than controller.

Suspense dier biasa ja. Jalan cerita memang smart. Kalo dah memang diehardfan RE, sila la main. Dier tak popular sebab kuar time sebelum MW2, memang orang tak pandang la skrang. Very Happy
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 10:02 pm

@asyraff88 wrote:
Nak main RE5, kalau nak sedap kena ada high end nyer GC. Time kat village, movement memang masyuk. Control pon sedap, aku prefer keyboard+mouse than controller.

Suspense dier biasa ja. Jalan cerita memang smart. Kalo dah memang diehardfan RE, sila la main. Dier tak popular sebab kuar time sebelum MW2, memang orang tak pandang la skrang. Very Happy

game apa yg mcm RE selain Silent Hill??
Back to top Go down
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 10:09 pm

FEAR series. First time main, memang bulu meremang gila2. Second time tak la. Very Happy Ada satu level kat sekolah tu, memang aku tak lepas sebab seram gila. Gatal sangat main waktu malam, memang berbulu aa.

Dead Space memang suspense nyer game. Main skali ja, tak brani main dah. Sakit jantung kang. Banyak sangat 'Surprise!!!' moment, boleh ak terkejut beruk lak.

Doom orait jugak kot. Dier tengok minat gak. Main gak, minat chainsaw dier aa. Memang brutal siot.
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 10:12 pm

@asyraff88 wrote:
FEAR series. First time main, memang bulu meremang gila2. Second time tak la. Very Happy Ada satu level kat sekolah tu, memang aku tak lepas sebab seram gila. Gatal sangat main waktu malam, memang berbulu aa.

Dead Space memang suspense nyer game. Main skali ja, tak brani main dah. Sakit jantung kang. Banyak sangat 'Surprise!!!' moment, boleh ak terkejut beruk lak.

Doom orait jugak kot. Dier tengok minat gak. Main gak, minat chainsaw dier aa. Memang brutal siot.

yg grafik dia mantop mcm RE5 yg mana satu??
Back to top Go down
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 10:15 pm

FEAR 2 graphic cun. Siap ada part naik mecha skali. Tapi takleh compare ngan RE5 la, game FEAR 2 kuar dulu.

Dead Space sama jugak, dua dua game ni kuar dekat 2009. Jangan risau, compare dengan RE5, dua2 jalan cerita best. Graphic best, control and firefight best. Tak rugi beli!
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 10:19 pm

@asyraff88 wrote:
FEAR 2 graphic cun. Siap ada part naik mecha skali. Tapi takleh compare ngan RE5 la, game FEAR 2 kuar dulu.

Dead Space sama jugak, dua dua game ni kuar dekat 2009. Jangan risau, compare dengan RE5, dua2 jalan cerita best. Graphic best, control and firefight best. Tak rugi beli!

bagaimana dgn senjata2 yg digunakan dlm kedua2 game tersebut???senjata zaman moden mcm dlm RE k atau senjata2 futuristic??
Back to top Go down
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed May 26, 2010 10:28 pm

FEAR 2 guna senjata dalam tempoh 10+ tahun gitu. Dead Space nyer guna senjata futuristik, kena upgrade. Awal2 senjata memang koman spanar, kena cari bahan nak upgrade. FEAR 2 banyak lawan dengan askar, dan hantu jugak.

Mai faveret weaponz...
FEAR 2 (Shark FL-3 Laser)


Dead Space (SWS Motorized Pulse Rifle)
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Thu May 27, 2010 1:17 am

wow3...best game nie, tp sekali je penah main...huhuhu
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Fri May 28, 2010 8:24 pm

siapa di sini yg tahu modding game Resident Evil 4 dan 5???modding senjata~bwh ni forum modding Resident Evil 4 dan 5:-

http://remodding.com/forums/index.php?/index
http://www.rpgbanana.com/skincats/1783
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Fri May 28, 2010 8:28 pm

aku habis dah main RE ni... pakai CODEBREAKER.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Fri May 28, 2010 8:30 pm

@mr. kurien wrote:
aku habis dah main RE ni... pakai CODEBREAKER.

chitt~ni mesti versi PS 2 ni kan??versi PC ada x???saya punya RE4 entah letak kt mana entah~ada sesiapa di sini leh burnkan RE4 dan RE5 utk saya??~~
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Fri May 28, 2010 8:34 pm

ha'ah PS2... tp tu dulu. sekrang tak main dah sebab baru je jual PS2. malas dah... lagho jadinye. hehehehe... jual ke mat indo. dia beli nak bagi anak dia main. hahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Fri May 28, 2010 8:36 pm

@mr. kurien wrote:
ha'ah PS2... tp tu dulu. sekrang tak main dah sebab baru je jual PS2. malas dah... lagho jadinye. hehehehe... jual ke mat indo. dia beli nak bagi anak dia main. hahahaha

jadi,apakah pengganti PS2 tu??dah beli PS3 atau Xbox 360 k sebagai pengganti??hu6~~
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Fri May 28, 2010 10:29 pm

non of the above... dah tua dah... takde masa nak main game lg. banyak keje lain nak kene buat. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Mon May 31, 2010 11:00 am

nak carik game nie makan masa....sbb masa ku mmg terhad sangatlah...melainkan download shj yg boleh...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Wed Jun 30, 2010 9:11 pm

ada sesiapa di sini tahu modding game RE5 x??x kisahlah modding dari segi pemakaian watak atau senjata2,atau dari segi lain??~~

edited:-

ada game resident evil baru,3D punya~Resident Evil Revelations~gi sini http://z6.invisionfree.com/Resident_Evil_4_PC/index.php?showtopic=12962

Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Sat Jul 10, 2010 10:27 am

back RE5, sapa ada tip nak bunuh watak ketua jahat tu? selepas crashed kat area larva tuh?
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Sat Jul 17, 2010 11:06 am

huhhh~~baru je beli DVD game Resident Evil 5~~oklah grafik dia~tp awat kekadang mse main game tu leh hang lak???~~~ada sesiapa tahu kenapa??~~
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Resident Evil 4 dan Resident Evil 5   Today at 12:01 am

Back to top Go down
 
Resident Evil 4 dan Resident Evil 5
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: