FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Tue Jun 08, 2010 12:18 am



Patton
Filem keluaran 1970 dibintangi oleh George C.Scott, Karl Malden dan banyak lagi.
Laterbelakang Perang dunia Kedua bermula dari Afrika Utara sampailaa ke Berlin.
Dua2 aktor tu mmg briliant dlm filem ni..
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Tue Jun 08, 2010 12:32 am



Doctor Zhivago
Filem 1965. Pelakon utama Omar Sharif (Lawrence of Arabia). Latarbelakang WWI, Bolsheviks dan
Russian Civil War. Omar jadi Dr Yuri Zhivago dan disebalik kisah peperangan dalaman Soviet ni,
dia sudah syok sama sicantek manis Lara...lepas tu adalah dugaan2 akibat perang, ideology dan
macam2 lagi...Omar Sharif jadi famous lepas berlakon dua filem ni..LoA dan Dr.Z ni....
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Tue Jun 08, 2010 12:43 am



The Godfather
Filem 1972...kesemuanya ada 3 filem..tapi yg best sekali tentulah yg 1st punya. Marlon Brando sebagai
Don Corleone dan Al Pacino sebagi anak bongsu Micheal. Kisah kehidupan Mafia di USA. Dlm filem tu
Don Corleone jadi bos besar mafia2 kaw.sekitar. Pastu ada yg challenge Don ni dan Don bertindak,
pastu mafia lain pun bertindak..jadi gadoh la...Don hantar Micheal pegi Italy dan Micheal pun kahwin
kat sana..Rupanya mafia lain sudah buru micheal ni dan ...... hang tgk sendiri laaa baru syok...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Tue Jun 08, 2010 1:09 am



Zulu Dawn
Filem keluaran 1979. Sebelum tu kalo tak silap ada satu lagi filem bertajuk Zulu pada 1960an.
yg 60an tu buatan British dibintangi oleh Richard Burton dan Micheal Caine. best jugak tgk tapi
Zulu Dawb lagi dasyat...nampak main skala besar..Ceritanya masih sama iaitu pertempuran antara
Brtitish Army lwn puak Zulu di KwaZulu Natal..skang ni Afrika Selatan dan yg bestnya..British kalah
teruk.....Filem 1979 ni dibintangi Susan Lankaster...????? bukanlaa...Burt lancaster dan Peter O Toole.
Paling suka tgk uniform british warna merah tu dan topi beca tu..Org zulu pun best gak uniform dia..
advance wooo...pakai cawat, pakai bulu2 kat keting dan perisai kulit serta lembing dan sikit2 rifle...
Nam pertempuran tu ialah Battle of Isandlwana.


Last edited by von on Sun Jun 13, 2010 7:54 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Thu Jun 10, 2010 2:57 am



Superman - Can you read my mind love theme song
Yg biasa kita dgr ialah lagu rancak superman tu. Yg ini rasanya jarang org sekarang
dgr liriknya walaupun mmg ada keluar dlm setiap versi superman bila ada adegan
romantis Mr.S ni dgn Lois Lane. Video kat atas tu sedutan dari berbagai versi trnasuk
tv series pada 1995/96 (heroinnya adalah yg terlawa sekali sebagi Lois Lane)
bagi aku le...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sat Jun 12, 2010 2:27 am



A Bridge too Far
Filem keluaran 1977 - The best war film ever...bg aku le...Filem budget besar dan berskala besar.
Ada Jerman, American, British, Polish, Dutch dan lagi ada ketumbukan armour dan air force
yg besar dlm filem ni....Ops Market Garden ni para historian panggil war from the sky sebab berpuluh
ribu British, American dan Polish paratroops drop di beberapa tempat di Belanda ni. tapi realirinya,
operasi ni gagal. Gabungan para perlakon terkenal American, British dan Jerman seperti
Anthony Hopkins - Silent of the lamb
Sean Connery - James Bond
James Caan - The Godfather
Ryan O'Neal - Love Story, Peyton Place
Hardy Kruger - The Iron Cross
Maximillian SChell - The Iron Cross
MIcheal Caine - Zulu
Dan ramai lagi


Last edited by von on Sat Jun 12, 2010 2:49 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sat Jun 12, 2010 2:49 am



Love Story
Filem 1970 - Apa lagi..filem cinta le...dah tajuk dia terang2 tu. Tapi aku tgk le jugak..
ok gak le. Pelakon Ryan O'Neal (teman lelaki Farrah Fawcett)(Faraah Fawcett ni pulak bekas
isteri Lee Majors tu)(Lee Majors ni pulak yg main jadi Steve Austin dlm Six milllion dollar man tu)
....dan herion dia ialah Ali Mc Graw...perempuan ni..omputih pronounce ELI...
Kisah utk tahun 70 kira ok le..antara dua darjat..tp kalo skang buat cite camni..basi dah!!
laki2 tu anak org kaya kawan dgn girl tu org kbanyakkan. Bapak lelaki tu tak suka, tp lelaki
ni kawin jugak, so bapak dia kata "Get the hell out of here"..so jadilah dia mcm siJamal dgn siZura
tu dlm filem Azura tu. last2 bini dia kena cancer, so dia bilang sama bapaknya, bapaknya memula
eksyen last2 script suruh dia belas kasihan..bapak dia bantu laa...ending dia, silelaki ni peluk
isteri dia kat katil hospital tunggu masa je isteri dia menghembuskan nafas terakhir...
aku yg gah perkasa ni pun tertouching jugak dibuatnya....tp yg pasti lagu soundtrack ni begitu
masyhur sekali masa tu lebih2 lagi Andy William yg nyanyikan lagu tu...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sun Jun 13, 2010 1:38 am



Papillon
Filem tahun 1973 ni - Dibintangi oleh Steve Mc Queen sebagai papillon dan Juga Dustin Hoffman.
Kisah 2 orng dipenjarakan ke sebuah pulau di French Guyana (amerika tgh)...yg dinamakan
Devils Island. Bermacam2 cara mereka berdua nak larikan diri dari pulau tu dan mcm2
adventure ada...dgr certa kisah Papillon ni adalah kisah benar dari autobiography Henri Charriere,
salah seorang dari beberapa kerat saja yg berjaya melarikan diri dari pulau setan tu....1st sekali
aku tgk masa tayangan larut malam kat rtm 1 hujung 70an...mmg best cite ni...
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sun Jun 13, 2010 1:43 am

teruskan von... alien
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sun Jun 13, 2010 8:27 pm



Mamma Mia
Filem baru lagi ni 2008 - Ini adalah filem musikal tapi pelakon2 ngetop2. james bond kita iaitu
Pierce Brosnan pun ada..lagi Meryl Streep dan Amanda Seyfried. Sapa peminat ABBA espcially
yg otai2 tu...ini adalah filemnya...Tajuk filem ni pun diambik dari tajuk lagu kumpulan ABBA gak.
Boleh dikatakn kesemua lagu2 top ABBA dimainkan semula dlm bentuk baru dlm filem ni. Plot filem
ni diambik dari pementasan theatre Mamma MIa yg dah pun popular di Eropah. Plot filem ni tolak
tepi lah sebab tak bermorallah.. dgr lagu pun dah cukup bagi aku......lagu kat atas tu dinyanyikan
oleh Meryl Streep dan Amanda Seyfried. Filem ni pecah panggung...budget lebihkurang USD50 juta,
untung kasar dah dpt USD600 juta...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sun Jun 13, 2010 8:42 pm

Mamma mia, here I go again
My, my, how can i resist u.

Hehehe...
Dulu ada download diskografi Abba dari album mula sampai last. Ada 8 album kot. Sayang hard disk jahanam. Huhuhu...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sun Jun 13, 2010 8:56 pm

@Akmal3110 wrote:
Mamma mia, here I go again
My, my, how can i resist u.

Hehehe...
Dulu ada download diskografi Abba dari album mula sampai last. Ada 8 album kot. Sayang hard disk jahanam. Huhuhu...

Aduyai....sayng tuu...tp apedehal...you tube ada...picit keypad je keluar...hehehe
Super trooper? Take a chance? Chiquitita? Fernando? bla bla bla.....bagi bakar sket jocolor
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sun Jun 13, 2010 9:29 pm

@von wrote:
@Akmal3110 wrote:
Mamma mia, here I go again
My, my, how can i resist u.

Hehehe...
Dulu ada download diskografi Abba dari album mula sampai last. Ada 8 album kot. Sayang hard disk jahanam. Huhuhu...

Aduyai....sayng tuu...tp apedehal...you tube ada...picit keypad je keluar...hehehe
Super trooper? Take a chance? Chiquitita? Fernando? bla bla bla.....bagi bakar sket jocolor

Hehehe...
Betol3.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Thu Jun 17, 2010 6:37 pm



Schindler's List
Filem tahun 1993 - Filem yg mrnjadi kontroversi kat Malaysia dulu. Ada yg suruh haramkan
tayangan dan ada yg suruh on aje...last2 tak jadi tayang kat sini, tapi vcd berlambak2..apara!!!
Apasal kecoh? Sebab cerita ni ada kena mengena dgn Yahudi, tapi kisah org yahudi kat eropah
semasa WWII. Kisah sorang ahli perniagaan Jerman yg bernama Schindler ni bagai nak rak
jaga pekerja2 hamba yahudinya. Selain dia jaga, dia jugak berusaha sedaya upaya menyelamat
kan pekerja yahudinya dari dibunuh Nazi dgn merasuah pegawai2 tinggi jerman yg monitor yahudi
terutama semasa the final solution (pembersihan yahudi). Ramai pekerja yahudinya syyang kat
Schindler ni dan sampai sekarang anak cucu pekerja2 yahudi ini sering menziarah kubur Schindler
ni kat Argentina (Dia melarikan diri bersama isterinya ke Argentina dan mati di sana).
Macam2 pendapat orangramai mengenai filem ini, Ada yg kata propaganda, ada yg kata ok, ada
yg kata ko dan mcm2 lagi... Yg pasti tgk sendiri dan judge sendirilah.
Pelakon terdiiri dari Liam Neeson, Ben Kingsley dan Ralph Fiennes.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Thu Jun 24, 2010 12:32 pm




Battle of Britain
Filem tahun 1969 - Lagu ni ambik dari lagu Luftwaffe, cerita ni bagi aku amat puas tonton
Kisah yg dah kita bincang dulu...serangan blitzkrieg Jerman ke atas bandar2 Britain.
peralatan yg dugunakan amat mengkagumkan..masih menggunakan pesawat2 yg real
semasa WWII dulu, baik Jerman maupun British. memnag puas tgk pesawat2 vintage ni
beraksi semula. Filem ni adalah filem British dan pelakon2nya terdiri dari star2 British
dan Jerman. Micheal Caine (Zulu), Robert Shaw (jaws), Christopher Plummer (Sound of Music)
dan lain2 lagi. Uniform...mmg excellant....kesemua pesawat pengebom Heinkel He 111 tu
depa pinjam dari tentera udara sepanyol utk penggambaran filem ni...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Thu Jun 24, 2010 1:12 pm

Filem ni pon hilang dah dalam PC kawan. Huhuhu...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Fri Jun 25, 2010 12:02 pm

@Akmal3110 wrote:
Filem ni pon hilang dah dalam PC kawan. Huhuhu...

Download je balik mal...sayang woo...filem epik ni....
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Fri Jun 25, 2010 12:10 pm

Tunggu nak beli hard disk baru pastu download habis2an semua yang dah hilang. Hehehe...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Mon Jul 05, 2010 12:42 pm




Grease
Filem hollywood keluaran 1978. Filem musical tapii takde musical melampau,
Ada jalan cerita yg menarik. Masa tgk dulu pun time remaja pada 1980 kat KL.
John Travolta sama heroin dia Olivia newton John (penyanyi Australia..lepas film ni
meletop-letop Olivia ni). masa tu kalo boleh semua nak gilpren macam Olivia ni...perasan2
Kisah budak high school awal 60an. Mesti ada geng punya dan si John T ni adalah ketua
ala2 samseng bodoh kat sekolah tu..pastu terpikat pulak budak baik dari Ostolia ni(Olivia).
Dari ketua samseng terus jadi mat bunga...kerektor John T masa ni yg best..mana nak
jaga macho, mana nak jaga mat bunga....last2 karektor bertembung...
Aksi lumba kereta jalanan dulu2 (kereta era 50an dan awal 60an..klasik beb) dan satu lagi..
yg terbest sekali ialah lagu2 dia seperti Sandy, Grease lightning dan baaaaayak lagi..
Pakain dia pun unik...samseng dgn jaket dan seluar jeans atau slim fit, budak biasa
baik pulak pakai pakai kemeja kotak2 dan seluar ala2 jeans dan berlipat kat bawah kaki
dan girls pulak pakai skirts lepas lutut dan kasut sneakers dan stokin...klepas tu makan lollypop
schwing gum sambik buat belon...POP!!!
Saya mesti pilih......simpanlah di Bank Rakyat.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sat Jul 31, 2010 12:16 am




North and South
Mini series berlatarbelakangkan American Civil War. Siri keluaran tahun
1985, kira sama dgn MacGyver, Airwolf laa ni...Siri ni part by part sampai
lass tamat Civii War...memang best pada yg minat perang dulu2 dan sejarah.
Patrick Swayze dan David Carradine antara pelakun terkenal yg main dlm
siri ni..Dua2 dah mati dah pada awal tahun ni. Siri ni panjang so agak detail
penceritaannya. Kisah org selatan yg terpaksa ubah sistem mereka yg menggunakan
abdi dan org putih yg pro kulit hitam.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sat Aug 14, 2010 4:25 pm

menariklah von.....tunjuklah lagi....namun lagu era Perang Vietnam dan WW2 feveret den...aku ade lagu complete set OST Nam Tour of Duty....aku bole share ngan ko jika ko naklah

oh yeee....majalah ko nie bila ko nak? aku risau...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sat Aug 14, 2010 4:29 pm

@SgtKurtz wrote:
menariklah von.....tunjuklah lagi....namun lagu era Perang Vietnam dan WW2 feveret den...aku ade lagu complete set OST Nam Tour of Duty....aku bole share ngan ko jika ko naklah

oh yeee....majalah ko nie bila ko nak? aku risau...

Kasi masuk sini laa itu lagu vietnam era tu..semua boleh share bro..
Itu majalh ko baca laa dulu puas2, buat research ka..apa kaa...
lepas raya laa ko bagi aku balik.....
Back to top Go down
Capt. Price
Specialist
Specialist


Posts : 162
Join date : 13/08/2010
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sat Aug 14, 2010 10:59 pm

Ok actually saya minat satu anthem nih. Cerita tv series The-A-Team. Selain daripada tuh kalau sapa-sapa minat game Call Of Duty: Modern Warfare 2. Game ni ada keluar lagu soundtrack dia dan kalau dengar memang bersemangat especially tang lagu opening games. Lagu ciptaan komposer Hans Zimmer.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Sun Aug 15, 2010 4:40 am

@Capt. Price wrote:
Ok actually saya minat satu anthem nih. Cerita tv series The-A-Team. Selain daripada tuh kalau sapa-sapa minat game Call Of Duty: Modern Warfare 2. Game ni ada keluar lagu soundtrack dia dan kalau dengar memang bersemangat especially tang lagu opening games. Lagu ciptaan komposer Hans Zimmer.



The A-Team
Okay Capt.Price...Yr favourite as seen above
Saya pun minat irama dia...Mini siri ni mula ke udara pada 1983 dan berakhir pada 1986.
Dalam tempoh tu sebanyak 98 episode dihasilkan. Dan pada tahun ni 2010, filem A-team
ni keluar...kisah askar upahan tapi bagi pihak baik je laaa kalo rgkkan ceritanya. Dulu ada
Mr.T sebagai Baracus (dia ni kalo x silap ada main wrestling ni), Dirk Benedict sebagai sihensem
Faceman, Shultz sebagai Murdock...watak ni yg palin best sekali..skru tanggal tapi brilliant dan
bos dia George Peppard sebagai Hannibal...Kalo masa dulu...mmg dah stby depan TV dah....
kalau tak pasal ranking dia jatuh merudum pada 1986, pasti Universal TV teruskan beberapa
episod lagi....
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Fri Aug 20, 2010 10:37 pm




The Bridge At Remagen
Filem US yg diedarkan oleh United Artist pada 1969. Pelakon utama ialah Robert Vaughn,
George Segal dan Ben Gazzara. Robert Voughn (A man fron U.N.C.L.E) main jadi Major
Jerman. Aksi pertempuran hebat dan jenis2 kenderaan bolehlah dikira tepat. Entah mana laa
diorang dapat Meriam 88 Jerman tu, banyak pulak tu. Hanomag halfttrack tu ada nampak 2 bijik
dan American vehicle..O la laaa...banyak!! M24 Chaffee belambak2. Teruja jugak tgk filem ni.
Kisahnya ialah Jerman nak delay kan kemaraan US nak cross Sg.Rhine, so plan nak letupkan
jambatan Ludendorf dan kat sini berbagai konflik muncul. Uniform mereka emmm..wundava!!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem   Today at 11:57 am

Back to top Go down
 
Pelbagai Lagu Anthem/Soundtrack Filem
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MILITARY RADIO FREQUENCIES-
Jump to: