FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sun Nov 15, 2009 9:17 am

trooper_knife wrote:
yg kat belakang top hatters tu mcm camera lance mahal saja..


tu la.... confius jugak,bile tengok gambar tu... samada admin nak tunjuk hornet ke nak tunjuk lens camera die.... hehehe
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sun Nov 15, 2009 11:40 am

@afiq flanker wrote:
trooper_knife wrote:
yg kat belakang top hatters tu mcm camera lance mahal saja..


tu la.... confius jugak,bile tengok gambar tu... samada admin nak tunjuk hornet ke nak tunjuk lens camera die.... hehehe

aku tunjuk hornet ok..kalau aku tunjuk lens kang lari topik lak hehehe

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sun Nov 15, 2009 11:55 am

Admin wrote:
@afiq flanker wrote:
trooper_knife wrote:
yg kat belakang top hatters tu mcm camera lance mahal saja..


tu la.... confius jugak,bile tengok gambar tu... samada admin nak tunjuk hornet ke nak tunjuk lens camera die.... hehehe

aku tunjuk hornet ok..kalau aku tunjuk lens kang lari topik lak hehehe


hehehe.... marah nmpak.... huahahaha.... bab lens nie kite sambung kt ym jela... huhu
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Mon Nov 16, 2009 11:54 am

Admin wrote:
trooper_knife wrote:
Admin wrote:
1/32 scale..

ke empat2 unit dibeli serentak...hehe (sbb takut sold out)..keluaran new ray toys..

tu lagi cakap takde duit nak beli model2 tu?? ambik kau, sekali beli 4!! mentang2lah orang kaya...

sbb satu unit baru 30 ringgit malaysia. total br 120. toy murah je. new ray ni koleksi utk org gaji buruh kasar (mcm saya ni )


Kat mana ko dapat NEW RAY nih ?
Tu dah cat ke belum ?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Mon Nov 16, 2009 3:26 pm

@katon wrote:
Admin wrote:
trooper_knife wrote:
Admin wrote:
1/32 scale..

ke empat2 unit dibeli serentak...hehe (sbb takut sold out)..keluaran new ray toys..

tu lagi cakap takde duit nak beli model2 tu?? ambik kau, sekali beli 4!! mentang2lah orang kaya...

sbb satu unit baru 30 ringgit malaysia. total br 120. toy murah je. new ray ni koleksi utk org gaji buruh kasar (mcm saya ni )


Kat mana ko dapat NEW RAY nih ?
Tu dah cat ke belum ?

dekay toys r us berlambak..blum cat lagi.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sat Dec 26, 2009 4:07 pm



ni koleksi buku terbaru aku, bertajuk Natrah (1937-2009). hasil tulisan dan kajian bertahun2 Fatini yaacob. dalam buku ni penuh dgn keratan akhbar,gambar, artikel dan sebagainya.

buku ni masih belum berada di pasaran. kebetulan aku ter ym seseorng.dia yang jual buku ni semasa tayangan teater kat istana budaya., dia juga salah seorng pelakon teater natrah. terus aku set appointment dan dptkan buku ni.

sesapa yg serius nak buku ni leh pm aku. nnt aku bg kontek no.

tebal ms 473.

untuk maklumat ringkas pasal natrah ni, sila ke :

http://ms.wikipedia.org/wiki/Natrah

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by Admin@encikkacang on Sat Jan 30, 2010 7:10 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 1:26 am



3 helai t-shirt untuk koleksi aku bulan disember ni. yg 101st tu br beli tadi. yang mig-29n smokey bandit dan aerobatic tu simpan buat kenangan je la. x pakai kot. "BYE2 mig-29n""

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 1:41 am



LIFE at war - buku ni penuh dgn foto2 dramatik yang diambil oleh jurugambar tentera yg sgt profesional (photographer under fire) semasa perang dunia ke-2 dan perang vietnam. kebanyakan gambar ini pernah disiarkan dalam majalah LIFE.

The Vietnam War - buku ni juga penuh dgn ilustrasi semasa perang vietnam, taktik, senjata, peta dan teks.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 1:47 am



f-14 tomcat from Fighter Squadron 84 (VF-84) jolly rogers, british harrier dan israeli's Mirage

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 4:12 pm

--------------------------------------------------------------------------------



f-14 tomcat from Fighter Squadron 84 (VF-84) jolly rogers, british harrier dan israeli's Mirage

Bro, kat ner nak cari model jwings nie kat kedai aaa?

Saye skrg nie tgh mencari model

F-16d Falcon 1/72 diecast punyer
UH 60 Blackhawk 1/55

Sesape yang hebat nie tolong bg tau kat maner saye nak beli
Saye dah banyk cari kat toycity area kl tapi x ada..tension tul
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 4:30 pm

syark,

kalau j-wings jgn harap la ko dpt kat toy city. mmg xde.

tapi kalau ko nak model 1/72, 1/55 dan sebagainya, ko bleh pm nick trooper knife. dia tu pakar segala scale. segala ceruk kedai kat lembah kelang ni dia tau. pasal j-wings pun dia tau mana nk dpt.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 4:46 pm

syark,

kalau j-wings jgn harap la ko dpt kat toy city. mmg xde.

tapi kalau ko nak model 1/72, 1/55 dan sebagainya, ko bleh pm nick trooper knife. dia tu pakar segala scale. segala ceruk kedai kat lembah kelang ni dia tau. pasal j-wings pun dia tau mana nk dpt.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

www.encikkacangtoys.blogspot.com

Thanks bro,

Dulu kat toycity ada jual diecast dari brand witty punyer skrg dah x ada dah..sempat beli F-15 ngan F-18
limited budget kan huhuhu..
Trooper knife help me bro...

Saye tgh dalam proses assemble Tamiya 1/35 MBT British Chanlengger Mk.2 punyer..
Cukup2 payah pasang bnda alah nie...terutama bab nak cement2 nie...nak colour lagi la payah..
Ada apa2 advice tak bro???
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 7:24 pm

Syark, kalau nak copy posting sebelumnya, tekan butang quote.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Dec 30, 2009 9:05 pm

@Akmal3110 wrote:
Syark, kalau nak copy posting sebelumnya, tekan butang quote.

Waah thanks bro..thank very much
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Thu Dec 31, 2009 8:19 am

Admin@encikkacang wrote:
syark,

kalau j-wings jgn harap la ko dpt kat toy city. mmg xde.

tapi kalau ko nak model 1/72, 1/55 dan sebagainya, ko bleh pm nick trooper knife. dia tu pakar segala scale. segala ceruk kedai kat lembah kelang ni dia tau. pasal j-wings pun dia tau mana nk dpt.

ko ni admin, pandai2 saja. Mad sikit2 tu tau lah. aku rasa yang paling layak nak jawab soalan tu adalah comrade dremel.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Thu Dec 31, 2009 9:12 am

trooper_knife wrote:
Admin@encikkacang wrote:
syark,

kalau j-wings jgn harap la ko dpt kat toy city. mmg xde.

tapi kalau ko nak model 1/72, 1/55 dan sebagainya, ko bleh pm nick trooper knife. dia tu pakar segala scale. segala ceruk kedai kat lembah kelang ni dia tau. pasal j-wings pun dia tau mana nk dpt.

ko ni admin, pandai2 saja. Mad sikit2 tu tau lah. aku rasa yang paling layak nak jawab soalan tu adalah comrade dremel.

X pe la knife skit2 pun boleh la..saye tgh cr diecast F-16 nie...duit tgh banyak maklum dapat bonus akhir tahun hahahaha...so berkepul la poket gua nie...hahahahahaa
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sat Jan 02, 2010 2:46 pm

syark, kalau nak buat koleksi diecast, kena spend RM yg banyak. why not pasang sendiri kit ataupun upah modeler utk pasangkan kit tu? tak semahal kos sebijik diecast tu. melainkan kalau item diecast tu limited edition yg betul2 kita minat. time tu, kena lah korban sikit.

kalau nak beli diecast, kat sebelah gombak sana ada 1 kedai jual diecast. tapi yg dia display kat kedai tak banyak. katanya, dia boleh tolong orderkan utk kita. itu utk scale 1:72. kalau nak cari scale 1:144, boleh cari model dari brand JWING. quality dia not bad. boleh tahan dgn saiz dia yang kecik tu. so far, aku dapatkan stok JWING ni dpd kawan aku kat puchong.

kalau nak cari kit, cuba cari kat hobby hq atau pun kat miniature hobby (kat area bomba jalan hang tuah) http://miniaturehobbykl.blogspot.com

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sat Jan 02, 2010 4:15 pm

trooper_knife wrote:
syark, kalau nak buat koleksi diecast, kena spend RM yg banyak. why not pasang sendiri kit ataupun upah modeler utk pasangkan kit tu? tak semahal kos sebijik diecast tu. melainkan kalau item diecast tu limited edition yg betul2 kita minat. time tu, kena lah korban sikit.

kalau nak beli diecast, kat sebelah gombak sana ada 1 kedai jual diecast. tapi yg dia display kat kedai tak banyak. katanya, dia boleh tolong orderkan utk kita. itu utk scale 1:72. kalau nak cari scale 1:144, boleh cari model dari brand JWING. quality dia not bad. boleh tahan dgn saiz dia yang kecik tu. so far, aku dapatkan stok JWING ni dpd kawan aku kat puchong.

kalau nak cari kit, cuba cari kat hobby hq atau pun kat miniature hobby (kat area bomba jalan hang tuah) http://miniaturehobbykl.blogspot.com

Sbnrnya bukan x nak knife masalah nya saye mmg x reti assemble jet nie..sy reti assemble tank ngan helikopter..lagipun saye dah ada 2 model diecast dah..so saye rs lebh elok la saye beli diecast yang len..kedai gombak tue kat ner knife
Sesapa blh tlg tak mcm maner nak patch gambar dalam forum nie
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sun Jan 03, 2010 12:57 am

kalau tak silap aku kedai tu kat plaza idaman, gombak. aku tak berapa familiar kawasan tu. pernah pergi sekali saja. masa tu aku collect 1:72 harrier gr 7. so far, aku dah ada 11 bijik 1:72 diecast aircraft. berapa dah spend?? tolong jangan tanya. 1:72 plastic aircraft kit pulak ada 23. kalau nak dibandingkan kos, kit lebih murah banyak dpd diecast.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Sun Jan 03, 2010 8:25 pm

trooper_knife wrote:
kalau tak silap aku kedai tu kat plaza idaman, gombak. aku tak berapa familiar kawasan tu. pernah pergi sekali saja. masa tu aku collect 1:72 harrier gr 7. so far, aku dah ada 11 bijik 1:72 diecast aircraft. berapa dah spend?? tolong jangan tanya. 1:72 plastic aircraft kit pulak ada 23. kalau nak dibandingkan kos, kit lebih murah banyak dpd diecast.

nie dah tahap beribu hbs nie hahaha..kit kena kaler knife..aku nie dah laaa x ada jiwa seni..apa pun tq bro..you help me a lot
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Tue Jan 19, 2010 11:38 pm

ape beza diecast ngn plastic?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Tue Jan 19, 2010 11:41 pm

Diecast besi kot.
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Tue Jan 19, 2010 11:57 pm

usually made from metal, plastic or a combination of both. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Jan 20, 2010 12:00 am

Admin@encikkacang wrote:
usually made from metal, plastic or a combination of both. What a Face

that's rite admin. klau model diecast aircraft, tak semua nya besi. ada part yg plastic. cth:- canopy, tyre, cockpit, missile. yg beza ketara ialah harga. bergantung kepada individu utk mengumpul jenis diecast ataupun plastic.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Wed Jan 20, 2010 11:04 am

trooper_knife wrote:
Admin@encikkacang wrote:
usually made from metal, plastic or a combination of both. What a Face

that's rite admin. klau model diecast aircraft, tak semua nya besi. ada part yg plastic. cth:- canopy, tyre, cockpit, missile. yg beza ketara ialah harga. bergantung kepada individu utk mengumpul jenis diecast ataupun plastic.

knife nak tanye skt laaa...kat maner nak beli stand untuk platsik model jet nie mcm diecast punyer..boleh cabut kuar pastue pasang balik sebab aku suke main2 jet nie hehehe buat dogfight heheeh biasa la imagine terlebih hehehe..sape2 boleh tolong tak?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)   Today at 2:31 am

Back to top Go down
 
ADMIN MILITARY FIGURE, AIRCRAFT & VEHICLE COLLECTION (akan dikemaskini dari masa ke semasa)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: