FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Lawatan ke Muzium Von

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:18 pm

salam petang semua,

syukur ke hadrat Allah SWT kerana dengan limpah dan kurnianya dapat aku berkongsi sepanjang lawatan ke Muzium Von. Walaupun hujan sepanjang hari, pelbagai pengalaman dan pengetahuan yang telah aku perolehi. Jika sebelum ini pengetahuan aku lebih kepada rujukan di internet, rakan2 alam maya dan kedai2 permainan, namun selepas sessi bersama Von dan SgtKurtz pengetahuan aku telah bertambah dan dapat aku jadikan bekalan untuk bidang skala selepas ini. Segala pengalaman mengenai model2 skala dan kerja2 penelitian sepanjang setengah hari akan aku kongsikan bersama.

Dikesempatan ini, aku ingin mengucapkan terima kasih kepada tuan empunya muzium, Von dan SgtKurtz yang telah banyak memberi tunjuk ajar, makan minum dan kongsi maklumat selama di muzium beliau. ucapan terima kasih juga kepada isteri Von yang sudi masak tengahari dan minum petang untuk kami dan memberi layanan yang istimewa.

Akhir sekali ucapan terima kasih dan sekalung penghargaan kepada motorsikal aku yang telah banyak berkorban, samada dari segi masa, keringat dan minyak motor bagi memastikan aku sampai ke muzium Von. Semoga laporan ke Muzium Von dapat memberi pengalaman kepada aku dan SgtKurtz secara keseluruhannya.

Wufi
04 Julai 2010











[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:29 pm

waaah knp x ajak wufi aduh yaaiiiiii..aku terngin nak jumpa von...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:31 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:








fuiyo...teknik tangan bayangan ditunjukkan...hahaha
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:31 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
waaah knp x ajak wufi aduh yaaiiiiii..aku terngin nak jumpa von...

kita pegi 2 la...hehehe
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:32 pm

ini dah acara mkn2 nie ehehee..tp next time jgn lupe kekawan ehehee nk jgk tgk koleksi saudara von...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:40 pm

ok afiq set bila nk pi rmh von..aku nk terbakar gak hahhaa
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:46 pm

senyap senyap je ni...
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:48 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
ok afiq set bila nk pi rmh von..aku nk terbakar gak hahhaa

hehehe...boleh2, tggu aku g sane
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:51 pm

no hal aku ok je..minta kebenaran von nnt...bukan model je aku nk tau tp sejarah pun aku nk stdy ngan von
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:53 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
no hal aku ok je..minta kebenaran von nnt...bukan model je aku nk tau tp sejarah pun aku nk stdy ngan von

hehehe...roger that... ajak member lain skali... buat list
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 10:58 pm

ok tnggu von beri kebenaran dulu no hal
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 11:20 pm

Ini boleh dikatakan MISI SULIT sebab warga lain pun tak tau. Nanti kena repeat balik untuk warga-warga lain. Hehe

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 11:21 pm











syark
bukan ke aku dah bgtau masa paintball tu, yg ko dok sedap baringkan diri.. mgkn ko tak perasan kot.. sory2..

afiq
nih sgtkurtz punya idea.. aku pon baru di rogernya.. nnt pg lagi umah von, roger aku sekali yee.. hehe

jimio
nama tuan pon kami sebut2 kan dalam lawatan tu, antaranya kisah misi mencari kapal pesawat yg terjunam di tanah malaya dulo..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 11:25 pm

laaaaaa ye laaah aku x sedar kan diri masa tue ye laaah wufi aduuuuuuh yai aku blh x fokus ms tue aduuuuuh
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 11:41 pm

LS
maaf, kalo terlangkah undang2 PP.. hehe

syark
nama ko pon kami dok sebut2 petang tadi, takpe aku pon nak repeat balik ke rumah von...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 11:50 pm

aduuuhhhhh aku dah x boleh nak low profile lagi lah di kalangan modeller Panggilan Pertiwi lagi....T_T

habis terbongkar....hahaha

maka dengan ini wujudlah Modeller Team Kajang Panggilan Pertiwi...Alhamdulilah
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Sun Jul 04, 2010 11:58 pm

Sgt ko buat subs pp nye kelab ker ahahaa...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 12:14 am

xde aaaa....still Panggilan Pertiwi cuma unit Kajang shj...dengan aku, von dan wufi boleh berkongsi maklumat, idea dan minat....sbb nye kawasan tempat tinggal lebih kurang dekat..

Tiada niat nak langkahi undang-undang Pertiwi...
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 12:18 am

ehehee aku gurau je la sgt...tp dlm gambar tu mcm menarik..yg mkn2 lg menarik ehehee..mase TTS sg buloh yg ko tak dtg tu ari aku tgk syark nye jet..ko bile nk buat pameran lak?nanti kitorang dtg la TTS tempat ko..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 12:26 am

ahahaha dalam muzium Von nie sebahagiannye adalah modeller aku....askar figure yg duk berlambak tuh aku nye...

pagi nnt dlm kul 9 pagi nnt aku quote gambar model kepunyaan aku....Von nnt akan posting gambar model aku kelak....tunggu jerlah


p/s; celcom BB tgh ciput, tuh sbb x dapat nak quote...
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 12:27 am

GAMBAR WEI MAU GAMBAR
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 12:30 am

okay la..kitorang tunggu..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 12:51 am

aku mau kan gambar sebelum aku sedut2 lemak2 ko kurtz hahahahaha..terbaikkkkkk kurtz
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 1:15 am

skala yg di bawa oleh sgtkurtz mmg amat berbaloi2.. tak banyak yg sempat nak snap, terlalu ramai bala tentera yg di bawanya...

skala dari von lagi lah.. tak muat dah display kabinet kat luar tue.. nih antara yg aku dapat snap, esok sambung lagi... mau tidoo sudahh...









Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Mon Jul 05, 2010 1:57 am


Salam semua, terimakasihlah Wufi dan Sgtkurts sudi singgah kat rumah aku.
Kepada kawan2 semua, sebenarnya ni adlah plan ad-hoc. Asalnya nak minum2
teh je laa pasal tempat tinggal berdekatan. Saja2 bila ada free nak kenallah jugak
forumer PP yg dekat2 ni. Entah macam mana bila dah dekat date tu,teringat plak

T-shirt PP, teringat pulak thread laporan PP, yelah macam salah satu aktiviti PP...
kira cam mini punyalaa...itu yg jadi tu...pada kawan2 semua, raya pun dah nak
dekat, aku jemputlah sesiapa yg sudi merasa kuih muih aku...hehehehe cheers

Lagi satu, Wufi kata muzium Von...takde mananye muzium, kalo korang dtg tgk
serupa kabinet tempat simpan mainan je....hehehe Laughing


Gambar kenang2an....dari kiri Sgtkurtz, Wufi. Aku dan salah sorang anak aku.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Today at 12:05 pm

Back to top Go down
 
Misi Lawatan ke Muzium Von
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: