FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 P-51D "Old Crow" Mustang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: P-51D "Old Crow" Mustang   Wed Jul 14, 2010 11:42 pm



salam petang,

tetiba tergerak hati nak buat satu novel tentang P-51D "Old Crow" Mustang nih... tapi novel nih aku nak berkongsi dengan korang, bukan sahaja pembuatannya yg aku alami sorang2.. tapi aku nak korang pon buat sama.. benda free, takyah bayo apa2 pon kat aku.. cuma kredit kat korang sendiri je.. apa yg perlu buat ialah download dan print out, seterusnya hasil kerja korang.. sambil2 tu leh kita share.. asyik buatan plastik je, so time nih kita buat dengan kertas plak.. haa.. ada suggestion kertas apa yg terbaik dari ladang? ikutkan kapla aku, kertas manila kad pon layan.. hehe...

scale apa yg korang rasa terbaik, sila kan..

http://rapidshare.com/files/406936765/mustangoldcrowneu.pdf
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: P-51D "Old Crow" Mustang   Wed Jul 14, 2010 11:44 pm

uh...

camne ni?

kene potong2 ke???

Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: P-51D "Old Crow" Mustang   Wed Jul 14, 2010 11:46 pm

print out color, pahtu potong2.. hehe.. nak b&w pon layann..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: P-51D "Old Crow" Mustang   Wed Jul 14, 2010 11:51 pm

kapal terbang len2 de wufi???

Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: P-51D "Old Crow" Mustang   Wed Jul 14, 2010 11:53 pm

yg ada..

Plage & Laskiewicz Lublin R-XIb
Heinkel He-219 A "Uhu"

aje..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: P-51D "Old Crow" Mustang   Wed Jul 14, 2010 11:56 pm

macam menarik je nie...hehehe, boleh hilangkan rasa boring tahap gaban..
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: P-51D "Old Crow" Mustang   Wed Jul 14, 2010 11:58 pm

boring2 tu sambil layan PP, tangan tu leh le eksesais.. hehe.. oh ya, aku cari di google, kertas yg bagus ialah di printout ialah "single sheet of 65 lb".. dan kertas pada badan aircraft ialah .5mm card.. kertas camne, aku pon dok tengah pahamkan nih.. hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: P-51D "Old Crow" Mustang   Today at 11:58 pm

Back to top Go down
 
P-51D "Old Crow" Mustang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MODEL BERSKALA & PROSES PEMBUATAN-
Jump to: