FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Paintball PP Big Games

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 21 ... 38  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 2:57 pm

woww apa lagi wan jom laaa kita...br rasa panau kena tembak dekat2 nnt hehehehe
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 2:59 pm

molek sungguh cadangan tuan hamba itu..boleh tak kiranya ceriterakan sedikit apa yang diceritakan di link itu.. sesungguhnya di opis hamba ini.. facebook kena block...!!!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 3:34 pm

baper kali diorg ajak aku...bkn aper mahal lah...
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:16 pm

nak tanya sikit.....
ade ke 'Field Photoghaper'?....
masa petempuran ini berlaku?!!!..........
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:18 pm

@payid430 wrote:
nak tanya sikit.....
ade ke 'Field Photoghaper'?....
masa petempuran ini berlaku?!!!..........

hehehe.. ni musti ko nak jadi field photographer kan??
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:24 pm

kalo ko tak nak main, bleh jadi photographer jer...no problemo
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:25 pm

payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:28 pm

@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....
Back to top Go down
faizal_bulat
Private First Class
Private First Class


Posts : 147
Join date : 21/07/2010
Age : 59
Location : putrajaya, cyberjaya

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:31 pm

@payid430 wrote:
@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....

kalu aku jd juin aku bawak la kamera untuk ko snap bole?
Back to top Go down
http://nogold.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:33 pm

disebabkan thread ni dah panjang, bleh sesapa copy paste list nama yang nak main on the 7th, aku cam blur nak cari page by page...
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:33 pm

@faizal_bulat wrote:
@payid430 wrote:
@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....

kalu aku jd juin aku bawak la kamera untuk ko snap bole?

ala..suh la syark tu...lg expert...hehehe
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:35 pm

@payid430 wrote:
@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....

ooo.. nk rendah diri la plak.. dah ada camera xmau mengaku.. aku tembak dengan lens baru ko tahu...
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:40 pm

@HelangRimba wrote:
@payid430 wrote:
@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....

ooo.. nk rendah diri la plak.. dah ada camera xmau mengaku.. aku tembak dengan lens baru ko tahu...

haha..amaran pertama tu
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:41 pm

@HelangRimba wrote:
@payid430 wrote:
@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....

ooo.. nk rendah diri la plak.. dah ada camera xmau mengaku.. aku tembak dengan lens baru ko tahu...

erk...tu kamera member aku ler....
sajer jer pinjam kt dia....
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:47 pm

@payid430 wrote:
@HelangRimba wrote:
@payid430 wrote:
@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....

ooo.. nk rendah diri la plak.. dah ada camera xmau mengaku.. aku tembak dengan lens baru ko tahu...

erk...tu kamera member aku ler....
sajer jer pinjam kt dia....

xkira gak.. nanti aku "Tembak" ko pakai lense guna kamera aku..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:53 pm

@HelangRimba wrote:
@payid430 wrote:
@HelangRimba wrote:
@payid430 wrote:
@syark the ghost wrote:
payid ada...wufi dan HR..depa war photograph..kali nie..kita buat proper punyer laaa...blh jadi kanya laporan yang lengkap dan berinformasi kat forum PP nnt..mana laa tau kan abang Jebat 2000 amik picture kita masuk perajurit ke hehehehe

agak2 ler...aku maner der camera...camera henpon ade ler...
suh Wufi or HR jer lah....ms jd 'Dead Man Walking' tu..amik la gmbaq....

ooo.. nk rendah diri la plak.. dah ada camera xmau mengaku.. aku tembak dengan lens baru ko tahu...

erk...tu kamera member aku ler....
sajer jer pinjam kt dia....

xkira gak.. nanti aku "Tembak" ko pakai lense guna kamera aku..

udoh le tu..moh le kite kebali ke pangkal jalan..kang jap lg..2 2 aku tembak..kakaka
Back to top Go down
faizal_bulat
Private First Class
Private First Class


Posts : 147
Join date : 21/07/2010
Age : 59
Location : putrajaya, cyberjaya

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:54 pm

so berapa ramai yg dh kompom? kenapa x buka thread bru jek?
Back to top Go down
http://nogold.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 5:56 pm

so far dah ada 18 orang confrim dah..list tue ko tgk yg belakang2..maleh aku nk copy msk sini hahahaha
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 6:04 pm

@totttis wrote:
dah overhaul + siap bodykit UMP + JJ sniper barrel, tadi aku chrono baru 270 (aku ada chrono kat umah tau hehe), aku rasa cukup kot untuk korang nanti...

die chrono je 270...tp yg pergi..pergh....mcm 300..kakaka
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 6:08 pm

akhirnya jumpa gak senarai yang nak main....huhuhu


1. GGK
2. tottis
3. syark
4. paskau x
5. wufi (aku amik gambo je.. takmo main..hehe)
6. Jangofeet
7. HR
8. Azlan
9. Arms
10. Budak busuk
11. Sherk
12. Gafaro
13. payid
14. afiq flanker
15. mr.kurien
16. Sunlay
17. camo37

ade yang tertinggal ke? kalo ade sila masukkan supaya senang totis nak booking nnti...terima kasih...hehehe
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 6:09 pm

biase la fiq..die ckp je 270 supaya kite tak kecut..tah tah 370....mane bole 270 pastu kena pelet terbenam kat badan..susah nk caye nih ehehee...tp takper nanti kalo die leka tgl marker mase tu kite adjust chrono die..bg 27 je dah ler kekekekeee...time tu ko ludah pun lg jauh ekekeee
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 6:11 pm

@paskau_x wrote:
biase la fiq..die ckp je 270 supaya kite tak kecut..tah tah 370....mane bole 270 pastu kena pelet terbenam kat badan..susah nk caye nih ehehee...tp takper nanti kalo die leka tgl marker mase tu kite adjust chrono die..bg 27 je dah ler kekekekeee...time tu ko ludah pun lg jauh ekekeee

adoi...hang jgn bgtau strategi tu...nnti p mne pon die bawak je marker die tu...
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 6:13 pm

ahahaaa..terlepas ckp la fiq..ekekee aduii bocor rahsia..mau sandang jer marker die tu nanti ke ulu hilir..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 6:41 pm

@paskau_x wrote:
ahahaaa..terlepas ckp la fiq..ekekee aduii bocor rahsia..mau sandang jer marker die tu nanti ke ulu hilir..

kekeke...tau xpe
Back to top Go down
faizal_bulat
Private First Class
Private First Class


Posts : 147
Join date : 21/07/2010
Age : 59
Location : putrajaya, cyberjaya

PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Thu Jul 22, 2010 8:16 pm

@afiq flanker wrote:
akhirnya jumpa gak senarai yang nak main....huhuhu


1. GGK
2. tottis
3. syark
4. paskau x
5. wufi (aku amik gambo je.. takmo main..hehe)
6. Jangofeet
7. HR
8. Azlan
9. Arms
10. Budak busuk
11. Sherk
12. Gafaro
13. payid
14. afiq flanker
15. mr.kurien
16. Sunlay
17. camo37

ade yang tertinggal ke? kalo ade sila masukkan supaya senang totis nak booking nnti...terima kasih...hehehe

InsyaAllah den juin.. Nk merasa jugak kena tembak ngan geng2 PP..
Back to top Go down
http://nogold.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Paintball PP Big Games   Today at 2:43 am

Back to top Go down
 
Paintball PP Big Games
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 38Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 21 ... 38  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: