FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sarjantulang
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 27/07/2010
Age : 34

PostSubject: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 12:56 pm

salam,

ada sesiapa tak yang main game ni??

perghhh....game ni antara yg aku bg 9/10 markah....terbaeekkk.....

corak permainan yg memerlukan kesabaran...mmg nk jadi sniper kena sabar dan bergerak dgn perlahan agar tak dikesan.....

aku pernah habiskan satu misi tu, dekat 2 jam....perghh....jenuh gak....

paling best, kalau kita snipe tu, bullet tu kena kt kepala atau dada...akan ada satu SLOW FRAMING tunjuk camner peluru tu kena pada musuh...perghh....best2....

sape yg minat game sniper, boleh lah try....

sarjantulang
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:10 pm

@sarjantulang wrote:
salam,

ada sesiapa tak yang main game ni??

perghhh....game ni antara yg aku bg 9/10 markah....terbaeekkk.....

corak permainan yg memerlukan kesabaran...mmg nk jadi sniper kena sabar dan bergerak dgn perlahan agar tak dikesan.....

aku pernah habiskan satu misi tu, dekat 2 jam....perghh....jenuh gak....

paling best, kalau kita snipe tu, bullet tu kena kt kepala atau dada...akan ada satu SLOW FRAMING tunjuk camner peluru tu kena pada musuh...perghh....best2....

sape yg minat game sniper, boleh lah try....

sarjantulang

platform aper?
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:16 pm

de untuk platform PS2 dan PC..

aku de versi yang PS2...
men sampai part yang kene "menyusup" ke tower..tapi kantoi kat situ je coz alarm cepat sangat bunyi@xde idea camne nak lepas guard room kat depan 2...

Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:23 pm

bro tunjuk sket dia pya screen shot kalo ley..
Very Happy
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:28 pm

seingat aku,game ni 3rd person shooter...
dan cam sarjantulang cakap,kalau kite tembak kene dada or kepala,de slow frame...

kalau tembak jauh pun de "rekod" kalau x silap...



Back to top Go down
sarjantulang
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 27/07/2010
Age : 34

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:33 pm

salam,

ni antara screen shot dia:




ni dari YOUTUBE

http://www.youtube.com/v/T6p4mM489B4

http://www.youtube.com/v/urYY0vE2IBw


layan.....

sarjantulang
Back to top Go down
sarjantulang
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 27/07/2010
Age : 34

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:39 pm

salam,

lupa plak nk bgtau....game ni berlatar belakangkan WWII.....main dalam runtuhan2 bangunan...the best sniper hiding position ever....

tp AI musuh amat sensitif.....pantang kita tembak, tau je dia kita nyorok kt mana....hehehe

sarjantulang
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:51 pm

mmg best sampai lebam mata mlayan game nie..
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 1:52 pm

betol2..

coz sentiasa nak kene fokus...
Back to top Go down
sarjantulang
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 27/07/2010
Age : 34

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 2:00 pm

salam,

tau takpe.....bukan senang nk lepas satu2 misi....paling tak tahan, kehadiran musuh dari sudut yg kita tak expect....tau2 kt belakang kita....hahaha..

nk lepas satu2 misi, memang ambik masa yg lama...tak macam sesetengah game yg ada kt pasaran....yg just tembak2, itu ini sikit, dah menang......Sniper Elite ni mmg mencabar akal dan kesabaran....kena belajar cara nk carik 'port' / tempat hiding yg sesuai...time tu baru musuh tak leh detect kt mana....muncung rifle pun takleh julur2 camtu jek...

sarjantulang
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 2:06 pm

sjn ko layan sampai misi mana daa..
Back to top Go down
sarjantulang
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 27/07/2010
Age : 34

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 2:22 pm

salam,

habis sudaaa.....hehehe....dah lama dah aku main game ni..dari tahun 2007 bang.....

sarjantulang
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 2:25 pm

elok la ko dah abis kan.. idak lobam mato.. blh dpt rabun dekat cam aku.. heee
Back to top Go down
sarjantulang
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 27/07/2010
Age : 34

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 2:32 pm

salam,

hahaha...tp aku still main jugak....saje nk refresh2......seronok gak dapat tgk bersepai kepala kena snipe.....

seb bek takde .50.....kalau tak bersepai betul2 aku rase....hahaha

sarjantulang
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 6:26 pm

Game lama ni...best la gak Very Happy
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Wed Jul 28, 2010 7:31 pm

no wonder nama game ni SNIPER ELITE
Very Happy
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
sarjantulang
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 27/07/2010
Age : 34

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Thu Jul 29, 2010 9:05 am

salam,

lepas aku baca review dia dulu, terus aku beli...

dan game SNIPER:GHOST WARRIOR tu pun tak dapat markah setinggi SE ni.....ramai pengkiritik game spt gamespot, ign bg markah 5.5, 4.0 dan ada yg kasi 2.0 markah kpd Sniper Ghost Warrior tu....

semuanya krn masalah bug dan AI game....ada yg diaorang main game tu, tembak dari jauh pun, musuh boleh detect kt mana kita...

SE dapat markah average 7-8....tp still ada bug jugak...

sarjantulang
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Fri Aug 13, 2010 4:10 pm

game sniper yang best. AI musuh pun memang pintar, cari port kena buat bebetul dan sentiasa ubah kedudukan supaya tak dikesan. Jalan kena perlahan-lahan supaya heart rate tak tinggi sebab boleh mempengaruhi shot yang diambik.

Paling tak best bila musuh tetiba muncul kat belakang.. Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever   Today at 6:07 am

Back to top Go down
 
SNIPER ELITE: 1942 - best sniper game ever
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: