FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Wed Oct 06, 2010 7:24 pm

tambah benda ni pada mask aku... baru tak fogging


_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Wed Oct 06, 2010 7:48 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
tambah benda ni pada mask aku... baru tak fogging


haha...ko letak je aircond 20 HP, sure xfogging...wkwkwkwkwkwk
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 8:24 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
scope bagi aku x penting...yg penting mata dan intusi tuh yg berguna....baik aku guna laser dot sbg scope semula jadi lagi bagus

bg aku scope penting..boleh skodeng awek2 yg tgh dok camping..hahah
mane nak cari scope yg leh zoom lg jauh??haha
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 9:31 am

haihhhh arms...tu rupanye tujuan scope bagi pada ko ye...hahaha tanya Takeru, aku hari tuh pun try scope yg dia bakal nak bagi tapi jika try scope yg kat umah yg ada hutan, ada fungsinya gak...

jika nak buat acemask x fogging, 2 pilihan je ada....double lens atau buat fans guna pc nye mini fan....install fan samada masukkan udara atau keluarkan udara dari facemask...owner penbal kat ulu yam cakap, adalah lebih baik buat fan yg boleh tarik udara dari facemask kuar...

ohh lupa nak tambah, wiring pun kene betul gak sbb jika salah tempat, boleh menganggu time nak main...sebabnya, bila dah ada fan dan ada wiring, pergerakan facemask sedikit ganggu...adalah disarankan planing betul2 arah wiring tuh....nie nasihat yg aku dapat dri pro woodball penbal.

bak kata paskau; adalah lebih baik pergi ke mana2 kedai penbal dan try semua facemask. Dalam antara facemask tuh, mungkin ada yg sesuai....price kene sediakan antara rm150 - 400. lain brand lain harganya...
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 9:58 am

hahaha..takeru punye scope zoom lebih kurang macam aku nye je..

bab mask setakat ni aku dah try v-force/dye-i4/sly profit
v-force(yg murah je) = kuat fogging..bile lap cermin trus kabur..**&^%$#
dyei4 = x fogging even main pas hujan..tapi mask kecik sgt..ade tempat yg bakal terdedah
sly profit = yg ni memang syiok..selesa kat bhgn telinga..
Back to top Go down
nikman
Corporal
Corporal


Posts : 225
Join date : 07/08/2010
Age : 33
Location : bandar diraja klang

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 10:11 am

bg guer, 1st skali yg paling penting ialah facemask..., jauhi fogging, sbb jika fogging, x brapelah syioknye...nk tgk pun x clear..bile fogging, mula lah nk buat latihan mengelap, bile sebuk mengelap, musuh pun sikit sikit mara..urmm..
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 10:18 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
bg guer, 1st skali yg paling penting ialah facemask..., jauhi fogging, sbb jika fogging, x brapelah syioknye...nk tgk pun x clear..bile fogging, mula lah nk buat latihan mengelap, bile sebuk mengelap, musuh pun sikit sikit mara..urmm..

Hang ke mase main tu hari bukak facemask?
Back to top Go down
nikman
Corporal
Corporal


Posts : 225
Join date : 07/08/2010
Age : 33
Location : bandar diraja klang

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 10:22 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
bg guer, 1st skali yg paling penting ialah facemask..., jauhi fogging, sbb jika fogging, x brapelah syioknye...nk tgk pun x clear..bile fogging, mula lah nk buat latihan mengelap, bile sebuk mengelap, musuh pun sikit sikit mara..urmm..

Hang ke mase main tu hari bukak facemask?

eh bukan...yg bukak facemask tu, membe kiteorg..baru 1st time men..hehehe..
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 11:51 am

bahaye wuuu..huhuhu..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 12:34 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
hahaha..takeru punye scope zoom lebih kurang macam aku nye je..

bab mask setakat ni aku dah try v-force/dye-i4/sly profit
v-force(yg murah je) = kuat fogging..bile lap cermin trus kabur..**&^%$#
dyei4 = x fogging even main pas hujan..tapi mask kecik sgt..ade tempat yg bakal terdedah
sly profit = yg ni memang syiok..selesa kat bhgn telinga..

hohoho penerangan yg jelas pada produk mask...menarik arms, aku belum lagi try mask mana terbaik, pilihan utama dyei3 tapi spouce dalam dia senang hakis....mungkin kene amik proto atau mana yg terbaik...

belum lagi nak singgah kedai pro paintball kat KJ tuh....bulan 11 masa cuti deepavali lah g
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 2:04 pm

sgtkurt, kalau hang jenis berpeluh aku suggest amik slyprofit
ruang pengudaraan byk..selesa even peluh dah melimpah..ahaha
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 2:39 pm

nnt aku try survey slyprofit nie....jenis nie boleh guna double lens tak dan berapa harga satu nie arms? dan boleh install fan x?....sbbkan aku pakai spek ketika main, pun boleh fogging...jika boleh letak fan...mmg aku akan bli
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 2:43 pm

kalo pasang fan, braper kena bayar kurtz?
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 2:55 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
nnt aku try survey slyprofit nie....jenis nie boleh guna double lens tak dan berapa harga satu nie arms? dan boleh install fan x?....sbbkan aku pakai spek ketika main, pun boleh fogging...jika boleh letak fan...mmg aku akan bli

nak tuka lense n pasang fan buat ape?dah confirm xkan fogging dah..game aritu pas hujan aku siap try hembus nafas kat lense dia lg, haha
harga rm460
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 3:04 pm

hembus nafas badan normal dengan badan saiz gozilla of the year tak sama arms...jika boleh install fan...aku lagi suka demi keselamatan...aku jenis lasak bila main...haha harga rm460 ye? mau nak dekat rm500....hurm, kene carik seken hand facemask slyprofit gak lah nie
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 3:07 pm

oit.. aku tanya buat x tau jer..

pasang fan berapa kena?
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 3:09 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
hembus nafas badan normal dengan badan saiz gozilla of the year tak sama arms...jika boleh install fan...aku lagi suka demi keselamatan...aku jenis lasak bila main...haha harga rm460 ye? mau nak dekat rm500....hurm, kene carik seken hand facemask slyprofit gak lah nie

maksud aku, direct hembus nafas dari mulut ke lense untuk buat wap tu..
yg seken xtau la ade ke x sbb kat sini baru kuar tgh tahun aritu..

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
oit.. aku tanya buat x tau jer..

pasang fan berapa kena?

ko nak pasang fan kene tanye paskau..raja segala fan tuu
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 3:45 pm

RM 40.
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 3:48 pm

murah jer kalau nak pasang kipas rupanyer..

ha GGK.. kalo hang nampak ada orang nak jual marker pakej mcm hang.. cepat2 bgtau aku tau..
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 4:12 pm

mane wufi nih..aku nak tgk gambar yg lain nih..huu
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 4:13 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
mane wufi nih..aku nak tgk gambar yg lain nih..huu

aku pun nak tgk gambar2 yg lain ni..

dia mintak kena serang laa tu.. Razz
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 4:27 pm

marker aku tu scope pun senget
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 4:29 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
marker aku tu scope pun senget

senget boleh betul kan..
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Thu Oct 07, 2010 4:31 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
marker aku tu scope pun senget

ape yg senget?
kedudukan ke atau aim yg senget..
setahu aku setiap scope bile nak pasang kat marker kene reset kosong balik pastu baru buat adjustment
Back to top Go down
LimaTangoMike
Specialist
Specialist


Posts : 182
Join date : 16/08/2010
Age : 33

PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Fri Oct 08, 2010 11:52 pm

fuh dasat2...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM   Today at 6:08 am

Back to top Go down
 
LAPORAN SAMBUTAN ULANG TAHUN PERTAMA PANGGILAN PERTIWI KALI 1 @ THE WOODS, ULU YAM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: