FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
AuthorMessage
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 3:15 pm



Unit tank ni diketuai Brigadier Karim Bombolini....ia bergeraka dari arah timur untuk mengepung tentera darat Syarkland....General leman tadi tadi tu ke arah barat.....Fuhrer Juertz diminat menggandakan seranagn2 gerila ke pihak musuh.....
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 3:37 pm



Unit general Borgiba ni akan direct terus ke eagle nest dan seterusnya kedua2 ketimbukan ketekebal tadi akan berkumpul di sini dan Fuhrer Kurtz armed forces bersama2 Vonland Royal Army akan menyahkan terus tentera penceroboh dan yg mana tertangkap terus akan ke pusat kekembirian Kurtzland keran Ops Kembiri masih berkuatkuasa lagi....


Diberitakan unit jenerala leman dan brigadier Borgiba telah menempa kejayaan yg amat besar dan seterusnya tentera darat syarkland terpaksa berundur seundur undurnya dan Unit bombolini mara terus kedepan tanpa sebarabf rintangan...Ramai anggota tntera syarkland gugur dan casualties amatlah tinggi...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:00 pm



Impak terhadap ketumbukan darat syarkland amatlah teruk sekali. Dalam sekali serangan oleh 2 ketumbukan flank timur dan barat oleh Jeneral Leman Rommel dan Brigadier Borgiba telah berjaya memusnahkan sebahagian besar peralatan dan jiwa raga mereka.Misi plan A yg dipengerusikan Kaiser Von bersama Jeneralnya telah menemui kejayaan. Dan sekarang kemungkinan untuk menruskan lagi dgn plan B. Vonland, Kurtzland akan memulakan seranagn untuk menakluk Syarkland dan bantuan dari negara Voyager lain akan disusuli kemudian. Kita mmg akui aset udara kira ekurangan tapi diminta Sultan Sharivan dari sharsland mendeploykan unit2 missile land to airnya sberapa segera di wilayah Kurtzland.


Casualties yg dialami oleh tentera thunder amat menyayat hati..waima kaiser Von pun menitiskan air limaunya kerana amat sedih....mereka tidak bersalah..uh bersalah...TU DIA YAM TUAN SYARK[/b[


b]Rakyat jelata dari pelbagai spesis di Syarkland tlah memprotes tindak tanduk pemimpin2nya....suara suara... JATUHKAN MEREKA kedengaran sana sini....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:12 pm

tuan von..sila ke tread bertiwi...peperangan dah tamat dah..Thunder dah masuk ke Ibu negara kurtzland dah..Pihak bertiwi dah mengesahkan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:18 pm





Yg gugur sememangnya ramai malah yg cedera, cedera parah...begitu ramai sekali...kelihatan red cross depa sedanag mengusung serang yg cederaq parah...di bekakangnya ribuan lagi yg menunggu untuk diberi rawatan...mereka yg menanti hanya dpt berharap...samada diselamatkan atau dikembirikan di tanah orang..


Gambar yg sempat dirakamkan oleh jurugambar tentera Vonland..Badri Kadri, kereta perisai Thunder baru saja terkena bom yg dilontarkan oleh keretakebal yg dinaiki Badri Kadri
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:31 pm

nampaknya nak kena counter attack balik nih
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:40 pm

@sharivan wrote:
nampaknya nak kena counter attack balik nih

Yaa Sharsland forces pun dah sampai Ibukota Kurtzland.......yaa kita plan nak blasah sampai masuk wilayah Syarkland, pastu Zululand...Zululand adalah Batu Ronson kpd thunder..takpun apa kata kita blasah Zululand dan kemudian baru Syarkland...... geek jocolor
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:42 pm

@syark the ghost wrote:
tuan von..sila ke tread bertiwi...peperangan dah tamat dah..Thunder dah masuk ke Ibu negara kurtzland dah..Pihak bertiwi dah mengesahkan

Yam Tuan...bertiwi salah info tuu...peprangan masih bertali arus lagii....Fuhrer kurtz takdak declare apa2 pun....means we still at war....
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:44 pm

bisa membantu, banyak lagi aset2 rahsia lom kuar muah ha ha
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 4:45 pm

bisa membantu, banyak lagi aset2 rahsia lom kuar muah ha ha
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 7:44 pm

@von wrote:
@sharivan wrote:
nampaknya nak kena counter attack balik nih

Yaa Sharsland forces pun dah sampai Ibukota Kurtzland.......yaa kita plan nak blasah sampai masuk wilayah Syarkland, pastu Zululand...Zululand adalah Batu Ronson kpd thunder..takpun apa kata kita blasah Zululand dan kemudian baru Syarkland...... geek jocolor

apa maksud batu ronson tu??
kekeke..
Rolling Eyes
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 27, 2010 7:56 pm

@von wrote:
@syark the ghost wrote:
tuan von..sila ke tread bertiwi...peperangan dah tamat dah..Thunder dah masuk ke Ibu negara kurtzland dah..Pihak bertiwi dah mengesahkan

Yam Tuan...bertiwi salah info tuu...peprangan masih bertali arus lagii....Fuhrer kurtz takdak declare apa2 pun....means we still at war....

Kaiser Von...lupakan sahajalah nak selamatkan Negara saya....negara kurtzland sudah pun jadi padang jarak padang terkukur. Dan satu lagi, Unit Khas masih lagi di Yaminzland, Kaiser Von boleh meminta mereka masuk ke Unit Kaiser Von.

Sekarang saya berada di Pejabat Eagle Nest II, di lokasi di Serdangzt...memerhati dengan penuh minat.
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sun Oct 31, 2010 7:40 pm

sharsland menghantar untuk membantu keamanan tercapai


Uploaded with ImageShack.us
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sun Oct 31, 2010 8:24 pm

dan ini juga


Uploaded with ImageShack.us
Back to top Go down
WierdWolf
Private
Private


Posts : 82
Join date : 25/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sun Oct 31, 2010 8:25 pm

nice one bro.... Smile
Back to top Go down
http://wierdwolf.blogspot.com
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Sun Oct 31, 2010 8:27 pm

tq, bro , by the way bro punya 1/32 collection pun nice
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Nov 01, 2010 9:58 am

New aset dari Sharland... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Mon Nov 01, 2010 7:55 pm

kepada pemimpin Voyager, Fuhrer Kurtz undurkan diri buat sementara waktu nie atas kerana sidang kewangan utk bajet pertahanan udara, tim sokongan utk armada laut, jet pejuang penangkis/sokongan dan aset pertahanan darat.

buat masa ini, sebarang pertolongan atau bantuan ketenteraan tidak dapat disalurkan biarpun masih lagi bertahan di arah selatan...

Kurtzland masih lagi menunggu masa utk kembali buat serangan dendam dan geram membara...biarpun Syarkland sudah pun mengetahui perkara tersebut, Kurtzland 'redha' akan kekuatan Syarkland dan Persekutuan Thunder.

Harap maklum....laporan ini juga akan dihantar pada BERTIWI.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Nov 02, 2010 4:25 pm


Cantek Sultan Sharivan...new aset...lawa lawa... cheers
Ok Fuhrer Kurtz...rehat dulu...dah siap keluar dari kilang suk...attackkk!!! cheers
Sistem komunikasi vonland tgh kaput bangat...hampeh betul! time keje je boleh nak meng attack...leceh betul! Evil or Very Mad Twisted Evil
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 13 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: