FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:10 pm

@SgtKurtz wrote:
@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@MR. STARK wrote:
@SgtKurtz wrote:
termasuk ngan Neg. saya sekali ke Stark? Siren belum bunyi daaaa......

tak..itu kat pelabuhan..hhehe baru sampai. tapi dah kene provoke oleh local

kena serang dgn pasukan militia Werewolf ka??? lol!

satu negara Voyager sedang search, find and raging the militia....denga citer penduduk warga asli nak rodok bontot Werewolf ngan kayu balak panas membara....xde hari lain ke nak datang, anak2 nak g sekolah

hu~awat lak penduduk warga asli nak rondok militia Werewolf lak??bukan Werewolf tu pasukan militia tempatan kita ka??~ Question
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:12 pm

Di minta LSLAND hantar memo kepada Kurtzland utk delegasi pasukan pengaman. Sila hantar secepat mungkin atau pm pada Oberst....jika dokumen lancar, pasukan pengaman dibenarkan mendarat...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:13 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@SgtKurtz wrote:
@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@MR. STARK wrote:
@SgtKurtz wrote:
termasuk ngan Neg. saya sekali ke Stark? Siren belum bunyi daaaa......

tak..itu kat pelabuhan..hhehe baru sampai. tapi dah kene provoke oleh local

kena serang dgn pasukan militia Werewolf ka??? lol!

satu negara Voyager sedang search, find and raging the militia....denga citer penduduk warga asli nak rodok bontot Werewolf ngan kayu balak panas membara....xde hari lain ke nak datang, anak2 nak g sekolah

hu~awat lak penduduk warga asli nak rondok militia Werewolf lak??bukan Werewolf tu pasukan militia tempatan kita ka??~ Question

haram....nasib baik hang bagitau....ok aku hantar Black Werewolf Militia hantar utusan pada kaum pribumi asli...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:24 pm

Militia werewolf...ni sapa punya ni? Kena declare kat Voyager High Command kalo ada apa2 perancangan, baru lah takdak friendlyfire ke friendly rodok ke!!!..ni sampai nak kena rodok buntut kayu panas ni...tak pasal2 org kita lak yg kono.......Ini semua mesti ada anasir subversif kasi bakar itu kereta..mereka membuat sabotaj kpd tetamu dan seterusnya membatu ronsonkan kita...hati2..Kasi clearkan sikit Oberts Anwar pasal militia werewolf ni?


Last edited by von on Wed Oct 13, 2010 1:25 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:29 pm



baki kenderaan pengaman yang ditahan di pelabuhan akibat tidak mendapat kelulusan masuk dr Kurtzland

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 8:31 pm

@von wrote:
Militia werewolf...ni sapa punya ni? Kena declare kat Voyager High Command kalo ada apa2 perancangan, baru lah takdak friendlyfire ke friendly rodok ke!!!..ni sampai nak kena rodok buntut kayu panas ni...tak pasal2 org kita lak yg kono.......Ini semua mesti ada anasir subversif kasi bakar itu kereta..mereka membuat sabotaj kpd tetamu dan seterusnya mebantu ronsonkan kita...hati2..Kasi clearkan sikit Oberts Anwar pasal militia werewolf ni?

ayarkkk~ckp dlm DEFCON 2~~~jd semua pasukan militia Werewolf tempatan dan pasukan tentera persendirian Waffen SS semua diletakkan dlm status DEFCON 2~arahan hanya tangkap mana2 mereka yg disyaki suspek dan dalam keadaan yg mencurigakan je~x de lah sampai suruh menyerang/merusuh~x tahulah kalau penduduk tempatan aka angry mob yg buat sampai tahap bakar kenderaan~x pun ada pengintip musuh yg menyamar jd militia Werewolf~ Razz
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Tue Oct 12, 2010 9:25 pm





Perisik Vogager melaporkan bahawa sebahagian Armada ABland dari persekutuan Thunder dah memulakan pelayaran ke destinasi yg tidak diketahui. Armada Royal Vonland Navy buat masa ini sedang berlabuh di Pelabuhan Mutiara dan diletakkan dlm keadaan berjaga2. Armada akan bergerak pada bila2 masa saja untuk memantau pergerakan Armada Thunder tersebut. Voyager juga meminta Armada Kadiaxland yg mempunyai kapalselam canggih supaya memantau pergerakan mereka


Di darat, persiapan kesemua Voyagerian army sudah sampai ketahap maksima. Kelihatan Kurtzland Army yg terkenal dgn kebengisan mereka bersiap sedia dgn senjata mereka. Anggota tentera Kurtzland ni bolehlah disamakan seperti tentera Monggol.....serang sampai lumat..Jadi AWAS yaa pada sesiapa yg berani memasuki wilayah Voyager tanpa passport kegemilangan anda...
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 5:44 pm




antaq yg ni dulu no.....aku jaga kawasan sensitif
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 5:49 pm

Spoiler:
 



bagai yg di minta scorpene akan mengawal kapal2 perang von
periuk api(ranjau laut) akan kita sebarkan bagi menutup laluan kapal2 perang musuh ke kawasan pangkalan kita,,,
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 7:52 pm

@kadiax_best wrote:
Spoiler:
 



bagai yg di minta scorpene akan mengawal kapal2 perang von
periuk api(ranjau laut) akan kita sebarkan bagi menutup laluan kapal2 perang musuh ke kawasan pangkalan kita,,,

Thank You Presidan Kardiax, Armada Von akan keluar dari Pelabuhan Mutiara pada bila2 masa sahaja.. Laughing
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 8:13 pm

Thunder**** dah hantar banyak spies di dalam dan luar Negara Voyager. Di minta semua negara pakatan berhati2 di tahap DEFCON 3. Adalah dinyatakan jugak mereka cuba nak cungkil rahsia asset ketenteraan dan juga projek aeroangkasa kita. Unit Gestapo Hellslayer juga telah mengatur gerakkan semua anggota mencari, dan bunuh on the spot. Jika dilihat mempunyai maklumat tertentu....soal siasat cara Maha Firaun dan cara Go'Uld juga akan digunakan..

Jika didapati enggan dan degil bekerjasama, pesalah akan dihantar ke Mayan Pyramid di lokasi yg amat dirahsiakan. Pihak Castle Wolfenstein telah berjaya dan membuat pertemuan sulit dengan bangsa Atlantis, bangsa Predatorien dan juga bangsa Mayan Purba di lokasi yg juga dirahsia. Kemungkinan kita akan terima satu sample khas dari Bangsa Aryan Purba jugak.

Unit Gelap Semboyan juga berjaya memintas perbualan sulit di Negara Thunder*******. Perbualan dikatakan agak samar2 namun hanya 2 - 3 perkataan shj yg dapat ditangkap. Antaranya;

Agent 6 Alpha, Code-X dan Eagle Strike Hard & Means.

Unit masih lagi cuba taksirkan kod sulit.

Unit Recon juga masih lagi menjalankan spy within enemy lair. Sekian Terima Kasih

Di minta jugak Pakatan Voyager berhati2 dengan pasukan pengaman dan juga Negara Berkecuali. Salah satu pasukan pengaman dan negara berkecuali mempunyai sifat talam 10 muka.

Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 8:18 pm

pelik jer unit gelap semboyan hang ni..

black propaganda lebih ni..

baik aku jual mlm lagi best.. hahahaha..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 8:51 pm

I'm very proud of my unit. They perform superb duty and gut. What more I can says?

The pride of Kurtzland
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 8:56 pm

@SgtKurtz wrote:
I'm very proud of my unit. They perform superb duty and gut. What more I can says?

The pride of Kurtzland

Sapa talam 10 muka tu? hahahhaha ko ni mcm2 laa Kurtz....aduh sakit perut aku...tu keta polis kardiax dah datng tu escort ko.....ape2hal soal edisi siasat kitorang serah kek kau laa...adehhh..melelh airmata aku ketawa ni..hahahha!!!
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 9:03 pm

hahahahahaha.....
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 10:11 pm

gempurwiraland...

adoi apakebenda pakatan voyager ni aku negara atas pagar lagi ni mana kuat aku join dengan segala aset pertempuran yang aku ada... tunjukkanla peralatan pertahanan yang GANAZ skit baru la aku yakin korang sesuai untuk aku join jadi pakatan sekutu... Very Happy
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 10:57 pm

@GEMPURWIRA wrote:
gempurwiraland...

adoi apakebenda pakatan voyager ni aku negara atas pagar lagi ni mana kuat aku join dengan segala aset pertempuran yang aku ada... tunjukkanla peralatan pertahanan yang GANAZ skit baru la aku yakin korang sesuai untuk aku join jadi pakatan sekutu... Very Happy

Voyager adalah sebuah Pakatan yg tidak hanya berbekalkan senjata2 moden shaja, kebanyakan pemimpin2 Voyager adalah taksub kpd peralatan2 sejarah dulu. Walaupun begitu, aset2 udara kami masih lagi dalam pembinaan dan Kurtzland sekarang sedang cuba untuk mendapatkan anti aircraft untuk menangkis serangan udara Thunder. Pertemuan pemimpin Voyager akan diadakan untuk memperkuatkan lagi pertahanan kami.
Vonland juga sedang memperkuatkan unit komandonya. Yaminzland dan Sharsland pula akan keluarkan aset2 baru tidak lama lagi. Komander Tajau Guderian telah join kami kerana Tajauland telah ditekan oleh Thunder. Apa lagiiii...Gempurwira...join kitorang
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:01 pm





Armada dlm perjalanan pulang ke pulau mutiara setelah gencatan senjata diadakan sempena perkahwinan Mr.Stark
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:11 pm





Battleship Tirpitz dari Royal Vonland Navy juag telah dipanggil pulang ke pelabuhan Mutiara. Kapalselam Kardiaxland walau mcamnan pun akan meronda sekiatr pesisran pantai Voyager, manala tahu tetiba je Thunder masuk...Sila report kalau ada pergerakan mencurigakan dan Vonland navy akan membantu.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:22 pm




Sebuah kapal layar latihan baru saja diperolehi oleh Vonland Navy. Tugasnya bukan hanya untuk anggota Navy Vonland malah untuk Voyagarian Navy. Proses pemansangan sedang giat dijalankan dilimbiungan yg dirahsiakan. Diberitakan instructor tersohor yg akan mengajar kadet2 Voyagarian ialah Admiral Horatio Ikansadinmknorg Jr. Modal insan Voyagar sama seperti Sparta...kecik2 suda kasi tough.....Voyagar boleh...

Kaiser Von sebentar tadi ada bg ceramah sket kat budak2 kadet navy tu..antara lain dia cakap...walaupun kita mungkin berperang dgn super power, tapi kita jgn gundah....Roman dulu pun pernah kalah dgn Barbarian, USA pun cabut dari Vietnam, Rusia pun lari dari Afghanistan, Zulu pun pernah kalahkan British, England pun pernah lasi terduduk French Navy dan Spanish Navy yg lebih besar dulul2 ....DEPA BOLEH. KITA PUN BOLEH.....sorakn gegak gempita dari budak2 tu malah kapal2 yg berlabuh pun turut gembira.......







Last edited by von on Wed Oct 13, 2010 11:23 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:22 pm

von, dalam balang kaca hang tu skala brapa ye kapal nya? camne nak tau utk skala yg kecik dan beso?
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:24 pm

gempurwiraland..

negara gempurwiraland masih melihat kehebatan pakatan voyager adakah melebihi angkatan Thunder...

nmpaknya aset pakatan voyager semakin membakar........ Twisted Evil
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:24 pm

@wufi wrote:
von, dalam balang kaca hang tu skala brapa ye kapal nya? camne nak tau utk skala yg kecik dan beso?

Tu skala 1:350..biasanya dekat se meter panjang tu...kalo yg kecik tu 1:700...biasanya waterline series.
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:26 pm

harganya berbeza jugak ke? aku hajat nak hantar quotation ke base nnt.. maklumlaa.. peperangan tengah hangat.. nak gak aku backup hang kat armada nnt...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Wed Oct 13, 2010 11:29 pm

@GEMPURWIRA wrote:
gempurwiraland..

negara gempurwiraland masih melihat kehebatan pakatan voyager adakah melebihi angkatan Thunder...

nmpaknya aset pakatan voyager semakin membakar........ Twisted Evil

Hehehhe....Thunder tu pasal super power ABland dah join pakatan tu, tu yg Syarkland dan Kukland berani tuu...tapi apedehal...dgn kekuatan yg sederhana pun kita akan cuba mematahkan krakusan Thunder..Let[s join us...hehehe Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER   Today at 2:41 am

Back to top Go down
 
Peralatan dan kelengkapan Pakatan VOYAGER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: