FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Drama aka movie INSURGENSI.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
sunray_niner
Private
Private


Posts : 64
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Selangor

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Fri Jul 30, 2010 9:30 am

betul! ini tidak.... dalam tv penuh dengan rancangan sampah... hiburan semata2.. semua nak menyanyi... menari... cerita2 lawak bodoh yang tak kelakar... dan masalahnya semua benda nih target audience nya orang melayu kita.. sebab tu otak tak berkembang... semakin gemarkan hiburan.. lemau.. leka.. tidak patriotik.. mungkin ada gerakan terancang untuk merosakkan dan melemahkan orang melayu...
Back to top Go down
http://www.youtube.com/user/sandreniner
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Fri Aug 20, 2010 11:12 pm

Aku harap sgt la PR Mindef jual VCD ni kat org awam mcm kita ni...ye la yg aku tahu dulu VCD ni dijual pada anggota2 tentera...apa kata kita minta tn.jimio jd wakil jualan VCD ni pd ahli HOTB..nesti dpt sambutan punya..aku pun minat gak citer ni

p/s: teringat dulu masa tgok citer ni aku tgh sibuk nak uruskan umah utk majlis kawin aku,dlm sibuk2 tu sempat gak la tgok
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Sat Aug 21, 2010 9:20 am

@Reza Su-30MKM wrote:
Aku harap sgt la PR Mindef jual VCD ni kat org awam mcm kita ni...ye la yg aku tahu dulu VCD ni dijual pada anggota2 tentera...apa kata kita minta tn.jimio jd wakil jualan VCD ni pd ahli HOTB..nesti dpt sambutan punya..aku pun minat gak citer ni

p/s: teringat dulu masa tgok citer ni aku tgh sibuk nak uruskan umah utk majlis kawin aku,dlm sibuk2 tu sempat gak la tgok

Dah selesai dah Reza ooi..selamat semua
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
Pakadok
Private
Private


Posts : 85
Join date : 19/06/2010
Age : 33

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 2:03 pm

dah ada ker belum vcd ni...aku aku nak beli la....
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 2:34 pm

Sapa yang boleh tolong aku dapatkan set dvd Band Of Brother?
Back to top Go down
EpulSPDRM
Corporal
Corporal


Posts : 237
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : KL

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 2:39 pm

Kat pasar malam pun dah ade jual kuk....set lagi....gambar clear tapi paham2 lah cetak rompak
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 2:41 pm

Kat kelantan ni aku tak pernah jumpa. Frust betul la
Back to top Go down
EpulSPDRM
Corporal
Corporal


Posts : 237
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : KL

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 2:52 pm

Hehehe ko nak ke?? aku tolong tengok2 kan..kalau ade aku belikan....aku pos kat ko...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 3:28 pm

Eplu.. ko tolong tengokkan untuk aku skali..

kalau ada, pm la aku..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 3:32 pm

Ko bagi no akaun dan harga dia. Tapi tolong pastikan cd bukan yang wayang punya la. Seboleh2nya ada DTS
Back to top Go down
EpulSPDRM
Corporal
Corporal


Posts : 237
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : KL

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 3:36 pm

Hehehehe aku dah beli KUK so far cukup puas hati......nanti aku beli dulu...aku pos kat ko terus...bila aku nak pos masa tu ko bank in...tunggu aku dapatkan dulu cd nye
Back to top Go down
EpulSPDRM
Corporal
Corporal


Posts : 237
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : KL

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Wed Aug 25, 2010 3:36 pm

@kuk wrote:
Ko bagi no akaun dan harga dia. Tapi tolong pastikan cd bukan yang wayang punya la. Seboleh2nya ada DTS

wokeh bro
Back to top Go down
LimaTangoMike
Specialist
Specialist


Posts : 182
Join date : 16/08/2010
Age : 33

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Thu Aug 26, 2010 10:26 am

Salam perwira,

Topic ni pasal movie INSURGENSI...tapi apesal yg masuk B.o.B...
hahhaaha..kalakar pun ada gak...
tapi takpe...aku dah baca byk yg tertulis dalam thread ni dan aku sokong apa yg positive sebab aku sendiri pun kadang2 tak paham dgn producer/film maker kita yg hanya kejar untung dan glamour semata-mata... citer insurgensi ni pun aku ada tgk tapi tak habis..sebab study time... cerita ni boleh di perbaiki lagi dengan menekankan aspek keperwiraan dan kegagahan anak bangsa kita yg mempertahankan negara demi bangsa dan tanahair...
Back to top Go down
SOCOM
Civilian
Civilian


Posts : 30
Join date : 28/05/2010
Age : 40

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Fri Aug 27, 2010 2:36 am

@EpulSPDRM wrote:
Kat pasar malam pun dah ade jual kuk....set lagi....gambar clear tapi paham2 lah cetak rompak

Pasar mlm kat mane? Lama dok cari series ni. Pernah tertonton dkt tv 2 episodes je, tetiba dah stop.
Back to top Go down
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Fri Aug 27, 2010 5:01 am

Sume bender leh donload sekarang...

band of brother kualiti HD rup pon ader...

Jenuh la nak nunggu kalu xder premium account nak donlod
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Drama aka movie INSURGENSI.....   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
Drama aka movie INSURGENSI.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: